ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Haziran 2015 Pazar - 11:12

Hölenk kaplıcaları ilgi odağı oldu

Bingöl-Erzurum karayolunun 20. kilometresinde yer alan Ilıcalar beldesinde bulunan şifalı içme suları ve termal suyun ortaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmadığı belirtildi

Hölenk kaplıcaları ilgi odağı oldu

Bir çok hastalığa şifa olduğu bilimsel verilerle tespit edilen Bingöl’ün Ilıcalar beldesindeki kaplıcaların bulunduğu bölge doğal güzellikleri ile de yaz döneminde tatilcilerin ilgi odağı haline geldi. Beldenin 3 bin 600 kişilik nüfusu, yaz döneminde iki katına çıkıyor.

Bingöl-Erzurum karayolunun 20. kilometresinde yer alan Ilıcalar beldesinde bulunan şifalı içme suları ve termal suyun ortaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmadığı belirtildi. Suyun ortaya çıkış nedeni konusunda farklı rivayetler dolaşırken, en fazla kabul gören rivayet, deprem sonrasında ortaya çıktığı ile ilgili. İçme suyu ve kaplıca suyunun faydalı olduğuna dair kesinleşmiş bilimsel analiz ve raporlar bulunduğu ve tesislerde önümüzdeki dönemlerde uzman ve bilimsel ekipler kontrolünde şifalı içme suyu ve kaplıca suyunun iyi geldiği hastalıklarla ilgili tedaviye de başlanacağı kaydedildi.

KRONİK HASTALIKLARA ŞİFA

Yurt içi ve yurt dışından gelen bu alandaki uzman bilim adamlarının incelemelerine göre beldedeki içme suyu ve kaplıca suyu birçok kronik hastalık için şifa anlamı taşıyor. Kaplıca suyunun kemik hastalıkları, kemik erimesi, diş çürükleri, mide ve bağırsak hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, sinirsel hastalıklar, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalıkları ve kadın hastalıklarında şifa olduğu dile getiriliyor.

Beldenin resmi olarak 3 bin 600 olan nüfusu yaz döneminde iki katına çıkıyor. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da bu suların ününü duyanlar yaz döneminde buraya geliyor. Bingöl Üniversitesi’nin açtığı otel ve tesis ile özel işletme olan Binkap’ın açtığı motel, otel ve tesis ziyaretçilere hizmet veriyor. Tesislerde kalmak için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor. Çünkü havaların ısınmasıyla doluluk oranı ve rağbet doruk noktaya ulaşıyor.

Ilıcalar bölgesi, sadece şifalı içme ve kaplıca sularıyla değil, doğa güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Dağ keçisi başta olmak üzere nesli tükenmekte olan yabani hayvanların yaşadığı dağlık bölgesi, Bingöl dağlarından gelip beldeyi ikiye ayıran dere suyu, ormanlık ve yeşil alanlar ve piknik alanlarıyla özellikle hafta sonları ziyaretçilere günübirlik bir eşsiz tatil imkanı sunuyor. Ziyaretçilerin en büyük şikayeti, beldede daha iyi yemek ve günlük temel ihtiyaçlara cevap veren işletmelerin olmaması.

“TANITIM EKSİKLİĞİ VAR”

Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, beldenin şifalı içme ve kaplıca suları nedeniyle her geçen yıl daha da geliştiğini söyledi. Günerigök, “Birçok yerden hatta yurt dışından gelenler oluyor. Beldemizdeki insanların geçim kaynağı bu insanların bıraktığı paralar oluyor. Beldemizdeki içme ve kaplıca sularının geçmişi çok eskiye dayanıyor. Ama önemi son yıllarda fark edildi. Geç fark edilmesinin en önemli nedeni yeterli tanıtımın yapılmamış olması. Tanıtım konusunda halen iyi durumda değiliz ama insanlar artık burayı daha fazla biliyor ve geliyor. Yapacağımız çeşitli etkinlik, proje ve organizasyonlarla eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran beldemizi hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“BURASI SAKLI BİR CENNET GİBİ”

Beldenin en eski ve tek özel işletmesi olan Binkap’ın yetkililerinden Erol Korkmaz ise her geçen yıl eksikleri gidererek daha iyi konuma geldiklerini söyledi. Korkmaz, ”Burası deyim yerindeyse saklı bir cennet. Önemi ve cazibesi çok geç fark edildi. Bu güzellikler ülkemizin batısında olsa tanıtım için neler yapmazlar ki. Maalesef Bingöl ve bölgemiz bu konuda geride. Allah’ın bize lütfü olan güzelliklerimizi tanıtamıyoruz. Ama hem bizler tesis olarak hem de belde olarak her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz. Eksikleri görüp ona göre hizmet kalitesini arttırıyoruz. Ziyaretçilerin ilgisinden de memnunuz” diye konuştu.

 
Yaz Kur’an kursları 22 Haziran’da başlıyor
 
ESMEK yılsonu sergisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH’ta duygusal uğurlama
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi(BEAH) İntaniye Servisi’nde ...
Pirinkayalar’da tünel beklentisi
Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde bulunan Pirinkayalar geçidi, yağmur yağışının ...
Av tüfeğiyle oynarken kendini vurdu
Karaçoban’da bir kişi babasına ait olan ruhsatsız av tüfeğiyle kazara ...
 
Büyükşehir’den Kızılay’a destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa kan toplama kampanyası başlattı.
Demiryolu hatlarında ilaçlama yapılacak
Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, demiryolu hatlarında ...
Bölge UMKE Temel Eğitimi tamamlandı
Doğu Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel ...
 
Hedef: Yeşil Erzurum
Büyükşehir Belediyesi şehri yeşillendirmeye devam ediyor.
Evde bakıma rekor destek
Evde bakım hizmetleri kapsamında aylık yaklaşık 5.8 milyon TL’lik ödenek ...
Erzurum sağlıkta Bölgeye örnek oldu
Prof.Dr.Fazlı Erdoğan yakında açılışını yapacakları gebe eğitim okullarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva