ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Mart 2015 Pazartesi - 06:49

Büyükşehir milli coşku yaşattı

Büyükşehir Belediyesi tarafında, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar halk tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir milli coşku yaşattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafında, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar halk tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde; 18, 19, 20 Mart tarihlerinde Havuzbaşı Kentmeydanı'nda üç gün süreyle "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi", Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen "Yüz Yıl Sonra Çanakkale" isimli tiyatro oyunu, Mehmet Çalmaşır ve TRT Sanatçıları tarafından seslendirilen "Kahramanlık Türküleri Çanakkale" programı ve Tarihçi Yazar Ozan Bodur'un konuşmacı olarak katıldığı "Operasyon 1915 Çanakkale Konferansı" yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'un dolu dolu bir hafta yaşadığını vurgulayarak, " Bu kutlamalar, bu etkinlikler, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştiriliyor." dedi.

Birlik ve beraberliğimizin yüzyıllar boyunca devam etmesi temennisinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, "Biz, çocuklarımızla birlikte, Erzurum'dan dünyaya şu mesajı vermek zorundayız; biz, alelade bir savaşın ortasında, metre karesi sayılarla ölçülen bir toprağı korumak adına verilen mücadelenin askerleri değiliz. Biz, duruşumuzu, bayrağımızı, namusumuzu, dinimizi, en önemlisi de Peygamberimizden aldığımız emanetleri koruyan bir milletin evlatlarıyız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar." dedi.

KESKİN’İN SUNUMU

Ermeni soykırımı yalanlarıyla, Erzurum'da ki Ermeni mezalimini, katliamını kimsenin görmezden gelemeyeceğini vurgulayan Keskin, " Yüzüncü yılında, sözde evraklarla, sözde belgelerle, ülkenin gündemini değiştirecek, ülkede birlik ve beraberliğimize ateş düşürecek dışarıdaki hainlere verilecek en güzel cevap , Erzurumlu'nun birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Bunu için de, bu programların, gerek kültür yönü, gerek sanat yönü, gerekse de tarih yönü asla unutulmamalıdır. Yine söylüyorum, eğer Ermeni mezalimini, Ermeni soykırımı yalanına çevirecek olanlar varsa, öncelikle gelsinler, Erzurum'da zulme uğramış insanların torunlarıyla karşılaşsınlar. Çanakkale'de, Erzurum'da ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde, yüzyıl önce bizim için canlarını vermiş olan şehitlerimizin ruhları şat olsun." dedi.

Proğramda konuşan Başkan Vekili Eyüp, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandığını belirtti. Tavlaşoğlu, Çanakkale'de bütün dünya devletlerinin Osmanlı'nın son toprak parçasını yok etmek için birleştiğini ifade ederek, "Allah bu birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. "diye konuştu.

"Yüz Yıl Sonra Çanakkale" Tiyatro Oyunu Sahnelendi

"Yüz Yıl Sonra Çanakkale" isimli tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Çok sayıda davetlinin izlediği oyuna, halk da yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla, 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası dolayısıyla, Tiyatro Külliyen oyuncuları tarafından sahneye konulan 90 dakikalık oyunda, sabah namazında çocuklarını alınlarından öperek cepheye gönderen anaların dramları, cephede yaşanan acılar, düşman devletlerin Müslümanlara yönelik kara propagandaları ve Müslüman olmanın ayrıcalıkları görsel olarak anlatıldı.

"Operasyon 1915 Çanakkale" Konferansı Düzenlendi

Tarihçi Yazar Ozan Bodur'un konuşmacı olarak katıldığı "Operasyon 1915 Çanakkale" Konferansı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansında, Çanakkale'nin milletimiz için ne ifade ettiği üzerinde duran Bodur, "Siz imkansızı başaranların torunlarısınız. Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Hamiyet ve şecaat sahibi olursak, bizim torunlarımız da bin yıl sonra Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamaya devam edecekler." dedi.

Havuzbaşı Kentmeydanı'nda "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi"

Büyükşehir Belediye'si tarafından, Havuzbaşı Kentmeydanı'nda 18, 19, 20 Mart tarihlerinde "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi" de düzenlendi. Çanakkale Zaferi'yle ilgili çok sayıda fotoğrafın yer aldığı sergiye halk yoğun ilgi gösterdi.

 
Termalspor son dönemeçte
 
Kayseri Şeker’den flaş çıkış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekirdağ’da dadaş coşkusu
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı dolayısıyla Tekirdağ ...
Göktaş Çanakkale Ruhu’nu anlattı
Atatürk Üniversitesi Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Çanakkale’de; Türkü, Kürdü, ...
Oltu’da Kütüphane Türkiye Projesi
Oltu Halk Kütüphanesi tarafından yürütülen proje ile İŞ-KUR tarafından ...
 
Kar Film Festivali heyecanı başladı
11. Uluslararası Kar Film Festivali münasebetiyle İletişim Fakültesinde, ...
'Nevruz Milli geleneğimiz'
Türk Ocakları Erzurum Şubesi Nevruz Bayramını kutladı.
Oltu Karabekir Camisi yenilendi
Oltu Kazım Karabekir Camisi yapılan tadilatın ardından düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.
 
Uyanış son kez sahnelenecek
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu Tiyatro Ekibi tarafından, ...
11. Uluslararası Kar Film Festivali’nde geri sayım
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce gelenekselleştirilen 11’inci ...
Alvarlı Efe Hazretlerine Vefa
Sakarya Erzurum Ovacıklılar Derneği, Erzurum Kurtuluşu münasebetiyle yetiştirdiği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva