ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
25 Kasım 2016 Cuma - 09:36

Büyükşehir’den öğretmenler günü etkinliği

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında ESMEK bünyesinde yer alan öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

Büyükşehir’den öğretmenler günü etkinliği

Büyükşehir Belediyesi, kurum bünyesinde bulunan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü unutmadı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında ESMEK bünyesinde yer alan öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.
Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öz, “Ben 27 yıl önce 1989 yılında öğretmenliğe başladım. Belki çok öğretmenlik yapmadım ama öğretmenlik süratli geçen ve insanı yıpratan bir meslek. Öğretmenin, eğitimin en önemli argümanı olduğunu bilerek çalışmanızı ve enerjiniz bitmeden işinize devam etmenizi diliyor gününüzü kutluyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Toplumu şekillendiren, topluma yön veren bir camianın mensuplarısınız. Bu yönüyle ne kadar iftihar etseniz azdır. İnsanlarımızı yetiştiren, topluma da zaman zaman rehberlik eden bu camia, saygı duyduğumuz, sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız bir camiadır” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin milli eğitime büyük katkılar sunduğu ifade eden Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti: “Göreve geldiğimizde Erzurum’da üç tane meslek edindirme kursumuz vardı. İsmi değişikti ama bu fonksiyonu ifa eden üç tane kurumumuz vardı. Biri Mahallebaşı’nda, biri Çaykara İş Merkezi’nde, bir tanesi de İstanbulkapı’da. O zamanki arkadaşlarımıza, ‘Biz meslek edindirme kurslarına ayrı bir önem veriyoruz. Bu önemi icraata geçirmek için üç tane meslek edindirme kursu yeterli değil. Bunların sayısını onlara, yirmilere taşımak zorundayız’ dedik. Bir hedef gösterdik ve bugün, 20’nin üzerinde meslek edindirme kursumuz var. İki buçuk senede yediye katlamışız. Bizler Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olarak bu iş yoğunluğunda böyle bir faaliyetin içerisindeysek, bu kadar iş yoğunluğunun arasında bu işin önemini idrak edebiliyorsak, sizlere de bu kurumların yöneticileri olarak, öğretmenleri olarak en az bizim kadar, bizden daha fazla görev düşüyor. Bunların hem yaşatılması hem yaygınlaştırılması hem de buradaki eğitimlerin kalitesi noktasında öncelikle sizlere büyük görev düşüyor. Meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz ve hem il merkezinde hem de ilçelerde daha da yaygınlaştırmak, geliştirmek istiyoruz. Her zaman yanınızdayız; bunu bilesiniz. Altını çizerek belirtmek istiyorum ki bu işi çok önemsiyoruz. Biz öğretmenler olarak üzerimize düşeni yaparsak dolayısıyla donanımlı bir toplum yetiştiririz.”
“Muallim ordusu öğretmenlerimiz medarı iftiharımızdır”
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, öğretmenliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu ifade etti. Tavlaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılında az sayıda olan kurslarımızı bütün ilçelere yaymak ve daha da çoğalmak için yoğun bir çalışmamız var. Bunlar niçin yapılıyor? Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması, geleceğe yönelik endişelerini gidermesi, okumaya devam edenlerin üniversite aşamasında bilgi ve becerisinin olması, okuma imkânı olmayan çocuklarımızın da bir el becerisinin olması. Öğretmenler öyle kutsal bir görevi üstlenmiş bulunuyorlar ki zaman ilerledikçe, eğittiğiniz öğrencilerinizin önemli yerlerde görev aldığını gördüğünüzde ne kutsal bir görev yapmış olduğunuzun anlamına o gün daha fazla varacaksınız. Öğretmenler olarak bir idealiniz, bir gayeniz, bir hizmet aşkınız var. Çünkü öğretmenlik başka türlü yapılamaz. Ailelerin kendi çocuğu ile ilgilenmediği kadar sizler her ailenin, her karakterdeki çocuğuyla ilgileniyorsunuz ve onlara bir şeyler verebilmenin gayretini sarf ediyorsunuz. Onların başarılarını görünce de mutlu oluyorsunuz. Çünkü öğretmenlik böyle kutsal bir görevdir. Öğretmenlik ayrı bir fedakârlık gerektiriyor. Her öğretmen, geleceğimizi kurtaracak çocuklarımızın yetişmesi, bu vatana, bu millete hizmet etmesi için fedakârlık yapmaktadır. Eğitime ve öğretime yönelik hizmetlerimiz sadece meslek edindirme kurslarıyla sınırlı değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibi Erzurum il merkezi ve ilçelerinde 1200’ün üzerinde okulda yavrularımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim verebilmeleri için boya, badana, bakım, onarım, bahçe düzenlemesi, asfalt çalışması yaptı. Çocuklarımızın daha hijyenik şartlarda ders yapabilmeleri, öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde ders verebilmeleri için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili milletimizin vermiş olduğu tepki, bizleri eğiten öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimin gün yüzüne çıkmasıydı. Millet olarak hep birlikte öğretmenlerimizden aldığımız o eğitimle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yanında yer alarak darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine karşı tek vücut olarak hep birlikte milli hâkimiyet ilkesinde hareket ettik. Bunu siz öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitim sayesinde başardık. Sizler, bu toplumun ne kadar iyi eğitim verirseniz, bu çocukların gelecekle ilgili düşünceleri, kaygıları ortadan kalkmış olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün öğretmenlerimizin yanındayız.”

 
Ilıcalı trafik güvenliğini anlattı
 
Halil İbrahim 3, Fatih Gül 6’ıncı sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Karaca yarın uğurlanacak
Şehit Karaca yarın Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından ...
Milletvekili Aydemir’den Asım’ın Nesli Vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Öğretmenlerimiz milli ...
‘Öğretmenler, yarınlarımızı aydınlatan birer ışıktır’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Özveri ve fedakarlıklarıyla ...
 
Çat, Vali Azizoğlu'nu ağırladı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çat Belediyesi'nin çalışmalarına tam ...
Son tarih 25 Kasım...!
Erzurum SGK İl Müdürü Nizamettin Durmuş, 6736 sayılı bazı alacakların ...
Büyükşehir, yatırımda birinci sırada
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yatırım bütçesi kullanım performanslarının ...
 
Sekmen: 'Bayrak milletlerin namusudur'
Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl anıtındaki bayrak sorununa el attı.
Korkut, "Sigortalı çalıştırın, kazancınız bereketli olsun"
Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan “Kayıtsız Kalmayın” projesi ...
Erzurum tarımında önemli açılım
Gerek ulusal baz da, gerekse bölgesel bazda uygulanan yeni hayvancılık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva