ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EKONOMİ
11 Mayıs 2014 Pazar - 04:43

Bumin SGK vizyonunu paylaştı

Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hulusu Bumin, “Sosyal Güvenlik Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, hafta boyunca yapılacak aktivitelerle ilgili bilgi verdi.

Bumin SGK vizyonunu paylaştı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hulusu Bumin, “Sosyal Güvenlik Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, hafta boyunca yapılacak aktivitelerle ilgili bilgi verdi.

Bu yıl 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftasında Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak kurum içinde ve dışında paydaşlarımızın da katılımı sağlanarak sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Bumin, “Hafta boyunca sürekli gündem oluşturarak kamuoyunda sigortalı istihdamı teşvik edilecek, Sosyal Güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yapılacaktır.

Hafta boyunca; hizmet sunduğumuz gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerini yerine getirmelerini kolaylaştırmak için Kurumumuzdan beklentileri tespit edilecek ve bilgilendirici broşürler dağıtılacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kayıtdışı istihdam ile mücadele konusunda çalışmalarımızın etkin bir şekilde devam edeceğini, sosyal güvenceye sahip olmayan bir toplum huzurlu olamayacağından kayıt dışı mücadelenin, çalışanların sigortalı olmalarının zorunlu ve aynı zamanda kendi gelecekleri olduğu hatırlatılarak her çalışanı sosyal güvenceye dahil ederek emeği ile var olmasını sağlamak, işverenlerimize kanuni çerçeve dahilinde tüm kolaylıkların sağlanacağından bahsedilecektir.

Hafta boyunca İl Protokolü, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, İşyerleri ziyaret edilecek, Kurumumuzun ve İl Müdürlüğümüzün faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir” dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak son bir yıl içerisinde Horasan ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışı yapıldığını ve 7 ilçede hizmetlerin vatandaşların ayağına götürülmesinin sağlandığını kaydeden Bumin, “Yine ilimizde Bölge Sağlık Kurulu kurularak daha önceleri iki aydan az bir sürede sonuçlandırılamayan maluliyet raporlarının 15 günde karara bağlanması sağlanmıştır. İlimizde Bölgesel Teknik Büro Hizmeti verecek olan birim kurulmuş mimar ve mühendis alımı sağlanarak bölgemizdeki gayrimenkullerin anında bakım ve onarım işleri ile haczedilen malların değer takdir işlemlerinin kısa sürede yapılması sağlanmıştır. Vatandaşlarımıza sunmakta olduğumuz hizmetlerin süreçleri kısaltılarak vatandaş memnuniyetinin geçen yıllara göre beş puan artışı sağlanmış olup, vatandaş memnuniyet anketlerine göre İlimiz Türkiye’nin en iyi 15 ili arasına girmiştir. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 2014 yılı içerisinde bölgemizin en modern hizmet binasının temeli atılarak vatandaşlarımıza daha iyi ortamda hizmet verilmesi sağlanacaktır. İl Müdürlüğümüz olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımızın yanı sıra yine son bir yıl içerisinde e-reçete, e-rapor, avuç içi taraması, mobil hizmet araçları gibi Kurumumuzun yeni uygulamaları, kanunlarla getirilen yeni haklar hafta boyunca yapılacak faaliyet ve ziyaretlerde ilgili taraflara ve vatandaşlara anlatılacaktır” diye konuştu.

Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşların zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamına alındığını bu kapsamda oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi ve vatandaşların yapması gereken iş ve işlemler hafta boyunca daha etkin olarak gündeme getirilecek ve bu yönde bilgilendirmeler yapılacağını anlatan Bumun daha sonra şunları kaydetti; “Kurumumuzca yersiz ödemelere sebep olacak muvazaalı (anlaşmalı) boşanmalar, sahte sigortalılık gibi usulsüzlükler ile kanunlara ve protokollere uymayan sağlık hizmet sunucularının devamlı takipçisi olduğumuzdan her ortamda bahsedilecektir.

Hafta boyunca kışlalarda askerlere, okullarda öğrencilere sosyal güvenlik konusunda eğitimler verilerek iş hayatına atılmadan önce sosyal güvenlik bilincinin oluşması sağlanacaktır.

Hastanelerde hasta ziyaretleri yapılacak ve bilgilendirme stantları açılarak bilgilendirici broşürler dağıtılacaktır. E-devlet üzerinden verilen hizmetlerimizin neler olduğu hususunda vatandaşlarımız bilgilendirilecek, Kuruma gelmeden, zaman kaybına uğramadan işlemlerini yaptırabilecekleri konularında broşürler dağıtılacak ve bilgi verilecektir.

Bütün dünya ülkelerinin gıpta ile izlediği ve örnek aldığı bir Kurumun çalışanları olarak gururluyuz ve bu bilinçle tüm personelimizle birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli, süratli ve sürdürülebilir bir hizmet verebilmek için devamlı eğitimler almaktayız. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan personelimizin, sigortalılarımızın, emeklilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutlar, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 
‘Anneler fedakarlık timsalidir’
 
Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'da ‘Besi Hayvancılığında Gelinen Son Nokta’ tartışıldı
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Arman ...
Karabulut’tan flash değerlendirme
Prof. Dr. Kerem Karabulut, yakında zamanda ABD ile İran’ın ticari ilişkilerden ...
FİN-TÜRK 2014 yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ-FİNTÜRK Finansal Türkiye Haritası 2014 üç aylık birinci dönem ...
 
Erzurumlu 3 ayda 3.9 milyonluk kredi kullandı
MAHMUT AKDAĞ-TBB Risk Merkezi Mart ayı iller nakdi kredi dağılımlarını açıkladı.
Kocaoğlu: ‘Yaşanılabilir bir Erzurum istiyoruz’
İhasn KUMRU-Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, ...
Hanımlar Çarşısı Anneler Günü’ne hazırlanıyor
Bir süre önce Palandöken Belediyesi tarafın dan Yıldızkent‘e hizmete açılan ...
 
Tarım sektörünün nabzı Erzurum'da atacak
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 'Soğuğa ...
Erzurum Havalimanı 4 ayda 347 bin yolcu ağırladı
DHMİ Nisan ayı verilerini paylaştı. Erzurum Havalimanından bu yılın ilk ...
Ülke tarımına Erzurum yön verecek
Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva