ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ekim 2019 Salı - 16:17

Bu coşku ebediyen sürsün

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü Doğu Anadolu bölgesinde de milli coşku ve gururla kutlandı. Bölgenin tüm illerinde kutlamalara yoğun katılım ve ilgi oldu. Törenlerde yöresel halk oyunları sergilendi, Mehmetçiğin geçit resmi alkışlarla izlendi.

Bu coşku ebediyen sürsün

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü Doğu Anadolu bölgesinde de milli coşku ve gururla kutlandı. Bölgenin tüm illerinde kutlamalara yoğun katılım ve ilgi oldu. Törenlerde yöresel halk oyunları sergilendi, Mehmetçiğin geçit resmi alkışlarla izlendi.

BİNGÖL’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Bingöl’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı kutlamaları Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de coşkuyla kutlandı. Vali Kadir Ekinci’nin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, hava şartları nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Kadir Ekinci," Bizler geleneksiz, köksüz ve türedi bir millet değiliz. Aksine, herkese nasip olmayan bir medeniyet birikimimiz, zengin bir devlet tecrübemiz, hakikat ve adalet için şehit olmaya hazır bir milletimiz, şan ve şeref sahifeleri ile dolu bir tarihimiz var. Malazgirt, Çanakkale, Kut’ul Amare ve Dumlupınar gibi zafer saatleri ile yüce Cumhuriyet mefkuresi, ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere hediye ettiği şan ve şeref sahifelerindendir. Diğer yandan, insani ve ahlaki bir davranış olarak Suriyeli milyonlarca kardeşimizi misafir etmek ve ekmeğimizi onlarla bölüşmek de kadim dünya görüşümüzün 21.yüzyıldaki gurur tablosudur. Bizlere düşen, bu kutlu mirası daha güçlü bir Türkiye için yarınlara taşımak ve her daim dünya mazlumlarına ve mağdurlarına ilham kaynağı ve dost kapısı olabilmektir. Bugün hamdolsun Cumhuriyetimiz, gücünü millet iradesinden alarak çok önemli mesafeler kat etmiş ve 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümektedir. Ancak, içeride ve dışarıda, bu kutlu yürüyüşü engellemek isteyen haince teşebbüsler yaşıyoruz. Coğrafyamızın politik ve stratejik değerini tüketmek isteyen bu girişimlerle kararlı şekilde mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra kutlamalar, ortaokullarda resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, yöresel halk oyunları, tekvando ve jimnastik ekiplerinin gösterileriyle tamamlandı.

Törene Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan,49’uncu Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ile emniyet ve askerin personel katıldı.

BİTLİS’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Bitlis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay salondakilerin bayramını kutlaması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Bugün tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96’ncı yıldönümüdür. Bu aziz vatanı bizlere vatan yapan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükununu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletlerinin parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda bağımsız, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamıştır. İstiklal Savaşımız işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı 7’den 70’e herkesin katılarak, dişiyle tırnağıyla kazandığı örnek bir mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir” dedi.

“Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde 95 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye kadar her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir” diyen Vali Çağatay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulusça, başarılarımızın gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil, sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda, yarınlarımızın mirasçısı olan siz gençlere düşen görevin; tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğe sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını kutluyor, bu vatan için canını feda ederek, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

Program, hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Saat 10.00’da başlayan programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, kurum amirler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ERZİNCAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzincan’da düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.

Program çerçevesinde Erzincan Valisi Ali Aslantaş, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek protokol mensuplarının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi'ndeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksoy, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören; saygı duruşunda bulunulması ve 3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin mesajları okundu. Akabinde iki öğrenci tarafından şiirler okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Cumhuriyetimizin 96. yılını ülkemizde ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilimizde de huzur ve güven içerisinde, tüm vatandaşlarımızla gururla, onurla, mutlulukla kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki her 29 Ekim, el ele vermenin, kenetlenmenin, bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazelemenin ve geleceğe güvenle bakabilmenin bayramıdır. Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır” dedi.

Vali Arslantaş, cumhuriyetin kuruluş sürecinin de gerek dünya tarihinin gerekse milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelere sahne olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu mücadele, toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin mücadelesidir. Bazı çevrelerin şartları en kötü, karanlığı en koyu, ümidi en zayıf gördüğü ve hatta mandacılığı bir kurutuluş reçetesi şeklinde en akılcı yol olarak dile getirdiği bir zamanda, Mustafa Kemal Atatürk, bu öneri ve alternatifleri şiddetle reddetmiş; Türk milletinin yaşamasının yalnız ve ancak hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olacağına olan inancını ortaya koymuştur. Bugün; halkın iradesinin hâkim olduğu, insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle yönetilen güçlü Türkiye’nin doğum günüdür. Bugün; cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le başlayan kutlu yürüyüşümüzün yıl dönümüdür. Bugün; kederde, sevinçte, acıda ve kıvançta tek yürek olmuş bir milletin gurur günüdür. Bu anlamlı günde, 19 Mayıs’ta yaktığı bağımsızlık meşalesi ile milletimizi tek vücut olarak birleştiren, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya bu aziz milletin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Atalarımızın, bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyerek bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak, her alanda muasır medeniyet seviyesinin daha da üzerine çıkarmak için çalışmak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan milletimiz üzerinde, hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Birlik ve beraberliğini daima muhafaza etmesini bilen aziz milletimiz, oynanan oyunları da, yapılan planları da bugüne kadar boşa çıkarmasını bilmiştir. Kadim kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkûm olacaktır.

Bizler gelişen ve değişen dünya şartlarında devletimizin ilelebet payidar olması için her koşulda, canları pahasına “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” ilkesi ile hareket eden ecdadımızın torunları olduğumuzu unutmayacağız. 96 yıl önce çok zor şartlarda kurulmuş olan cumhuriyetimiz, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı ile bugün bölgesinde liderlik yapan, bağımsız politikalar üreten, mazlumlara kucak açan önemli bir güç haline gelmiştir. Ülkemizin istikrarlı büyümesi, bölgesinde liderlik yapması maalesef bazı odakları ve onların işbirlikçilerini rahatsız etmektedir. Bu güçler, terör örgütlerini kullanarak ülkemizin huzur ve güvenini bozmak için çalışmakta, birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bu dönemde terör örgütleriyle ve işbirlikçileriyle olan haklı ve meşru mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Ülkemizin gelişmesini ve kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlere karşı içeride saflarımızı daha da sıklaştırıyoruz. Dışarıda ise haklı mücadelemizi cümle aleme anlatıyoruz. Bundan 45 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’nda 5 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ordumuzun bataklık bir alanda sıkıştığı anda harekatın durdurulması yönünde bir karar almış ve biz harekata devam etmek durumunda olmuştuk. Haklı olduğumuz davada neredeyse haksız duruma düştüğümüz yıllarca sürecek ambargo vs. gibi neticelerle yüzleşmiştik. Bu gün geldiğimiz noktada sınırımızdaki terör örgütlerine karşı yaptığımız sınır ötesi operasyonlarda yine aynı 5 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2 defa denemesine rağmen bir karar alamamıştır. Çünkü uygulanan etkili diplomasi ile buna fırsat verilmemiştir. 45 yıl önce aleyhimize nasıl karar çıkıyordu da şimdi çıkmıyor diye düşününce; 45 yıl önce hakikaten dünyanın 5 ten küçük olduğunu ama artık dünyanın 5 ten büyük olduğunu anlıyoruz. Bugün ülkemiz; kendi silahını, tankını, helikopterini, insansız hava aracını kendisi yapar konuma gelmiş, savunma sanayiindeki dışa bağlılık oranını yüzde 30’lar seviyesine indirmiştir. Ülkemizin bugün geldiği bu noktanın, halkımızın her kesiminin birlik ve bütünlük içeresinde gösterdiği gayret ve demokratik devlet anlayışımızın bir ürünü olduğunu unutmamalıyız. Devlet ve millet olarak elde ettiğimiz her başarıda, bir zamanlar kağnılarıyla askerlerimize silah ve cephane götüren isimsiz kahramanların, bu vatan uğruna çarpışarak can veren şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları olduğunu unutmadan çalışmaya devam edeceğiz. Gençlik her millet için önemli bir kuvvettir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur. Aydın, milli değerlerini koruyan, ileri görüşlü genç bir neslin yetişmesi, sahip olduğumuz şanlı tarihle birleştirildiğinde, Türkiye yalnızca ileri toplumlar seviyesine ulaşmakla kalmayacak, oldukça geniş bir coğrafyada pek çok ülkeye liderlik yapabilecek konuma gelecektir. İçinde yer aldığı coğrafya ve sahip olduğu tarihi miras Türk Milleti'nin üzerine çok önemli sorumluluklar yüklemektedir. Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle siz, gençlere vermiştir. Atatürk’ün çizdiği yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, akılcı, ileri görüşlü Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla büyük Atatürk’ün sizlere duyduğu güvene layık olacağınıza, yaktığı aydınlanma ışığını, nesilden nesile aktararak taşıyacağınıza yürekten inanıyoruz. Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıl dönümünde, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzincanlılara sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu. Tören geçişi ise Türk bayrakları ile askeri bando marşlarının eşliğinde bando, ordu tören bölüğü, tören komutanı ve karargâhı, malûl ve muharip gazileri, okulların bayrak ve flamaları, askeri birlik ve meslek teşekkülleri, öğrenciler ve Erzincan Belediyesi mehter takımının geçişi ile sona erdi.

CUMHURİYETİN 96. YILI ELAZIĞ’DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü Elazığ’da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Elazığ Valiliğinde başlayan programda Vali Çetin Oktay Kaldırım, protokol üyeleri ve vatandaşların bayramların kutladı. Ardından Yakup Kılıç Spor Salonunda tören düzenlendi. Vali Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları , 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.Öğrencilerin şiir okumasının ardından Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı ve oratoryo ekibi gösterilerini sergiledi. Tören, Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Kaldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından madalya ile hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

Herkesin gurur ve övünç günü olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Türk tarihinin en önemli günlerinden bir tanesi. Bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin ilanı olan 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı’nı tebrik ediyorum. Her milletin tarihinde kahramanlık hikayeler ve destanları vardır. Ama yeryüzünde hiçbir millette, Türk milleti kadar kahramanlık, şanlı bir mazi ve miras nasip olmamıştır. Savaş meydanlarında hem kahramanlık destanlar yazmış hem zaferden zafere koşmuş çok yüce ve aziz bir milletin evlatlarıyız. Dolayısıyla böyle bir milletin ferdi, üyesi ve mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Anadolu, 1071 tarihinde bize yurt olduğundan beri bu coğrafyaya her zaman şanlı mücadelelere, sıkıntılara göğüs germiştir. Bu sahnede Türk milleti her zaman varlığını sürdürmüş ve özellikle Anadolu’yu kendine ebedi yurt olarak bırakmayı bilmiştir” dedi.

Törene Vali Kaldırım,Başkan Şerifoğulları'nın yanı sıra CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Erbaş, diğer protokol üyeleri, öğrenciler, emniyet ve askeri personelin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HAKKARİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Hakkari’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Tebrik kabulünün ardından kutlamalar Merzan Şehir Stadyumunda devam etti. Vali Akbıyık’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasından ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okundu. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Akbıyık, “Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. Bugün bizim en büyük bayramımız, hepimize kutlu olsun” dedi.

Kutlamalar, değişik okullardaki öğrencilerin şiir okuması ve geçit töreni ile sona erdi. Törenin sonunda Vali Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar ve Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Hamdi Ünal Akmeşe tarafından kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilere değişik hediyeler verildi.

Kutlamalarda yerini alan Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Necmettin Kurt ve ekibi, öğrencilere helva ikramında bulundu.

Törene; Vali İdris Akbıyık, vali yardımcıları Aziz Gölbaşı ve İdris Koç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Hamdi Ünal Akmeşe, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KARS’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 2 yaşındaki çocuğun, protokol üyelerinin önündeki bayrağı öpmesi kutlamalara damga vurdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kars Valiliğinde tören düzenlendi. Vali Türker Öksüz, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tören daha sonra Valilik önünde bulunan tören alanında devam etti. Vali Öksüz, kutlama töreninin yapılacağı alana geçerek 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boşnak ile birlikte halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, protokol önünde sehpanın üzerinde bulunan bayrağı öpen 2 yaşındaki çocuk damga vurdu. Çocuk, babasının elini bırakıp Vali Türker Öksüz ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut’un önünde bulunan sehpanın üzerindeki Türk bayrağını öperek anlına koydu. Bir anda gazetecileri karşısında gören çocuk, bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra babasının yanına giderek kalabalıkta gözlerden kayboldu.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra şiirlerin okunması ve sporcuların gösterisiyle devam etti. Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Kafkas Üniversitesi Konservatuvar Bölümü ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kahramanlık türküleri söyledi. Etkinlikler, folklor gösterilerinin ardından resmi tören geçidi ile son buldu. Cumhuriyet Bayramı töreni vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ARDAHAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU

Ardahan’da cumhuriyetin ilanının 96’ncı yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı karla karşılayan Ardahan’da bu defa hava şartları daha iyiydi. Vali Mustafa Masatlı'nın tarihi kongre binasında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kongre Caddesi üzerindeki etkinliklerle devam etti. Törenin başlangıcında Vali Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Demir, Garnizon ve Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Masatlı, 96 yıl önce bin bir zorlukla küllerinden yeniden inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, ’Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ilan ettikleri bu günü, 96’ncı yaşında; demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye her hal ve şartta sonsuz inançla sahip çıkarak, büyük bir gurur ve onurla cumhuriyeti kutladıklarını söyleyen Vali Masatlı, ’’Cumhuriyet, halkın egemenliğinin esas olduğu bir yönetim biçimidir. Cumhuriyette devlet, tam anlamıyla 'halkın devleti' kimliğini kazanır ve milletin kendi ve ülke kaderine el koymasını simgeler. Cumhuriyet aynı zamanda aklı ve bilimi esas alan toplum esaslarını en üst seviyede karşılamayı amaç edinen, kişi hal ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir yönetim biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Cumhuriyetimiz kuvvetler ayrımına dayanan yasama, yürütme ve yargı gücünden oluşmaktadır. Bu üç güç, devletin üstün gücünü kullanır. Anayasamızın 2’nci maddesinde Cumhuriyetimizin temel nitelikleri şöyle ifade edilmektedir; 'Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzur, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir' denmektedir" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalar, tören yürüyüşü ile sona erdi.

Kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

IĞDIR’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Iğdır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Iğdır Valisi Enver Ünlü'nün tebrikleri kabul etmesiyle kutlamalar başladı. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda devam eden programda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Ünlü törene katılanların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Bugün Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir gururla, coşkuyla Cumhuriyet Bayramımızın 96. yılını hep birlikte kutluyoruz. 1071 yılında Malazgirt Zaferi ile Sultan Alparslan’ın ateşlediği meşale, 1299 yılında kurulan Osmanlı cihan devleti ile şaha kalkmış, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul’u fethi ile adını tarihe şanlı harflerle yazdırmıştır. 29 Ekim 1923 tarihi bütün zaferlerimizin nişanı gibi kurtuluş mücadelemizin yıldızı olarak şanlı tarihimizde yerini almaktadır" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.

Kutlama programına Iğdır Valisi Enver Ünlü, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Yılmaz Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MUŞ'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Muş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Belediye Başkanı Feyat Asya’nın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Gündüzöz, “Çevremizde ve coğrafyamızda pek çok sıkıntılar var, emperyalist güçler buraları darma duman etmiş durumda. Osmanlı’nın ecdadı barış getirdiği ve barışla yönettiği bu coğrafyalarda menfaat uğruna insanlar can veriyor, vatanından oluyor. Tabi terör örgütlerini destekleyen çeşitli güçler var, kendi amaçları doğrultusunda terör örgütlerini kendi amacına uygun olarak kullanıyorlar. Ama çok şükür ki bugün dünyada Türkiye Cumhuriyeti gibi geçmişi son derece önemli bir miras olarak kullanan ve bu mazlum milletlerin hafızasında yer alan bir büyük devlet var ve onun aziz milleti var” dedi.

“BU MİLLET NAİF BİR MİLLET, ZORLUKLARA GÖĞÜS GEREN BİR MİLLET”

Avrupa’da 3-5 bin göçmen olduğu zaman sistemlerinde kriz yaşandığını ifade eden Vali Gündüzöz, “Avrupa’da 3-5 bin tane göçmen oluyor, sistemlerinde kriz oluyor, millet ayaklanıyor. Bugün Türkiye’de 5 milyon düzensiz göçmen var. 3 milyon 600 bini Suriyeli. Bu millet o kadar naif, o kadar ince bir millet ki bunlara sahip çıkıyor. Hiç ses çıkıyor mu? Hainleri bir tarafa koyun. Sonuç itibariyle bu millet her türlü zorluğa dayanabilecek bir kudrette, onun için gücümüz bu. Bizim yakın coğrafyamızda Irak’ı, Suriye’yi, diğer ülkeleri karıştırıyorlar. Amaç ne? Petrole konmak. Amaç ne? Çeşitli maddi menfaatleri elde etmek. Ama bu millet tüm bu zorluklara rağmen yine ayakta ve her türlü zorluğa rağmen de direnci son derece yüksek” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü dolayısıyla öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunup, Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu folklor ekibi ve valilik mehteran ekibinin gösterileri sergilendi.

Kutlamalara renk katan folklor gösteri sonunda, oyuncular tarafından Vali İlker Gündüzöz’e Türk bayrağı verildi. Kutlama programı son olarak il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreniyle sona erdi.

Törene; İl Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay Fatih Özder, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, kurum müdürleri, askeri erkan, öğrenci ve öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYA’DA CUMHURİYETİN 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü Malatya da coşkuyla kutlandı.

Malatya Valiliği tarafında tarafından 15 Temmuz Millet Meydanında kutlanması planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü kutlama programı hava muhalefeti nedeniyle Kongre Kültür Merkezinde düzenlendi. Törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı Mahmut Altun, adli erkan emniyet, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları, Şehit yakınları ve gaziler ile okullar katıldı. Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Tarih boyunca kurduğu devletler ve inşa ettiği medeniyetlerle üç kıtada derin izler bırakmış, tüm dünya milletlerine mertlik, yiğitlik, cesaret, vatanseverlik, hak ve adalet kavramlarının anlamını öğretmiş Aziz Türk Milleti’nin evlatları olarak, Cumhuriyetimizin 96'ıncı yılına ulaşmış olmanın gururunu, heyecanını ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Binlerce yıllık tarihi boyunca, yabancı güçlerin hakimiyetini asla kabul etmeyen ve varlığını daima bağımsız bir devlete sahip olarak devam ettiren milletimiz, 19 Mayıs 1919 yılında, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı İstiklal Savaşı’yla dünyanın en güçlü devletlerine meydan okumuştur. Anadolu’nun dört bir tarafında, Türk Milleti’nin “Ya istiklal Ya Ölüm” parolasıyla yaktığı bağımsızlık ateşi, karanlık günlerde bizlere yol gösteren ışık olmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin Cumhuriyetin ilanıyla, Anadolu ve Rumeli topraklarında yepyeni bağımsız bir devlet doğmuştur. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. 29 Ekim 1923, geri kalmış gördüğü toplumları egemenliği altında yönetme ayrıcalığına sahip olduğunu düşünen sömürgeci güçlere karşı, karakteri bağımsızlık ve özgürlük olan büyük bir milletin verdiği tarihi bir cevaptır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişi, yeis içerisinde kurtuluş ümidi bekleyen dünyanın mazlum milletlerinin sömürgeci ve mandacı güçlere karşı verdiği istiklal mücadelelerine yol gösterici olmuştur" dedi.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de Türk Milleti'nin Anadolu toprakları üzerindeki hakimiyetini ve birlik, beraberlik içerisinde yaşamasını hazmedemeyen şer odaklarının olduğuna vurgu yapan Vali Baruş, “Türkiye’nin her geçen gün güçlü bir ülke olmasını ve dünyanın mazlum milletleri için umut kaynağı haline gelmesini istemeyen dış güçler, Bu vatan toprakları üzerinde onurlu bir şekilde yaşamanın değerini bilmeyen, özgürlük ve bağımsız bir ülkede hayat sürmenin bedelini ödemek istemediği için egemen güçlerin vesayeti altında yaşamaya razı olan köle ruhlu işbirlikçileri varlıklarını devam ettiriyorlar. Bunun en bariz örneğini 15 Temmuz 2016’da yaşadık. Milletimizi ve iradesini esaret altına almak için, milletimizin silahlarıyla yine milletimize hayasızca saldıran FETÖ hainlerinin düzenlediği darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Bu millet ne kadar asil bir millet olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ispatladı. Atalarının manevi mirasının kalplerine nakşettiği bağımsızlık ruhuyla ayağa kalktı ve İstiklal Mücadelesinde olduğu gibi, bu milleti ve iradesini esir almak cüretine kalkışanlara bedelini en ağır şekilde ödetti. Ne mutlu bizlere ki, İstiklal Savaşımızı zafere ulaştıran milli mücadele ruhu bugün de dimdik ayaktadır" şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 yıldır bu ülkü bölmek isteyenlere karşı mücadele verdiğini belirten Vali Baruş, "30 yılı aşkın süredir, ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyen PKK/KCK bölücü terör örgütüne diz çöktüren askerimizin, jandarmamızın, polisimizin verdiği cansiperane mücadeledeki azim, Sınırlarımızın ötesinde; Irak’ta, Suriye’de, yuvalandıkları terör mevzilerinden, ülkemize ve insanımıza saldıran, işgal ettikleri bölgelerde etnik temizlik yaparak bölgeyi yaşanmaz hale getiren PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin verdiği amansız mücadeledeki kararlılık İstiklal Harbi’ndeki milli mücadele ruhunun Türk Milleti’nin benliğinde yer ettiğinin en açık göstergesidir. Bugünlerde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Suriye’de, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatlarıyla Fırat’ın batısında, Barış Pınarı Harekatıyla Fırat’ın doğusunda, Terör örgütlerini bir bir dağıtarak ülkemizi büyük bir tehdit altında kalmaktan kurtaran, bölge halkına Türk Milleti’nin şefkat elini uzatarak tüm dünyaya insanlık dersi veren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize Malatya’dan selam olsun" diye konuştu.

VAN'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Van’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Dün valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama etkinlikleri, cumhuriyetin ilan edildiği gün olan 29 Ekim’de ise valilik önünde devam etti. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, valilik makamında tebrikleri kabulünün ardından alana geçerek Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile birlikte askeri araç üzerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, cumhuriyetin ilanının şanlı tarihin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vali Bilmez, “Bu vesileyle aziz vatanımızın müdafaasında canını feda eden kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de minnet ve şükranla yad ediyorum. Türk milleti, 29 Ekim 1923'te tüm dünyaya bir kez daha hiç kimsenin iradesine pranga vuramayacağını göstermiştir” dedi.

“CUMHURİYET, 82 MİLYON MİLLETİMİZİN ORTAK ESERİDİR”

Cumhuriyetin 82 milyon milletin ortak eseri olduğuna dikkat çeken Bilmez, “Türkiye Cumhuriyeti, 96 yılın ardından geldiğimiz noktada; Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı ve birçok etnik kökeniyle milli birlik ve beraberliğini Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi en iyi şekilde muhafaza etmiş, milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyet, 82 milyon milletimizin ortak eseridir. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte her geçen gün hızla gelişip büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiştir. Devletimiz, milletinin de desteğini arkasına alarak ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtmuş ve milli teknoloji ile donatılmış en güçlü orduya sahip ülkeler arasına girmiştir” diye konuştu.

Şiirlerin okunduğu, tekvando ve folklor gösterisinin sunulduğu tören, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Etkinlikler, resmi tören geçiyle sona erdi.

Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar Arpa, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

BAYBURT'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yıl dönümü Bayburt’ta törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Vali Cüneyt Epcim’im makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kutlama töreni Vali Cüneyt Epcim’in, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile birlikte vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Epcim törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96. Yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya geldiklerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad ettiğini söyledi.

İnsanlık tarihi boyunca birçok devletin kurulup yıkıldığını belirten Vali Epcim, köklü bir devlet geleneği ile milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip Türk Milleti için böyle bir durumun asla söz konusu olmadığını kaydetti. Vali Epcim, Türk Milleti’nin hür ve bağımsız yaşama ülküsünden ödün vermeyeceğine dikkat çekerek, “Milletimiz bağrında yetiştirdiği mümtaz kahramanları önderliğinde tarihin her safhasında yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiş, varlığını muhafaza ederek bugünlere ulaşmıştır. Yüz yıl önce toprakları işgale uğramış, türlü hilelerle ordusu dağıtılmış, esarete ram edilmek istenmiş Aziz Milleti’miz yokluk içerisinde canı pahasına verdiği mücadeleler ile devleti ve milletiyle bölünmez bir bütün, her ferdiyle bağımsızlık ateşinin sarsılmaz bir timsali olarak Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ilelebet yaşatıp muhafaza etmeye and içtiği Türkiye Cumhuriyeti devletimizi 29 Ekim 1923’te ilan etmiştir. Bu karar ile "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" kuralı, artık devlet yönetiminde, en belirgin şekliyle yerini almış; demokrasiye giden yol daha belirgin olarak ifade edilmiştir.” diye konuştu.

Türk Milleti’nin esaret altında yaşamayı asla kabul etmeyeceğine vurgu yaparak sözlerine devam eden Vali Epcim şu ifadeleri kullandı: “Türk Milleti bugün; yüz yıllık yeni bir şafağın eşiğindedir. Diplomaside gerçekçi, etkin, kural koyucu ve rol belirleyici, sanayi ve teknolojide çağdaşlarıyla rekabet halinde, askeri imkân ve kapasitesiyle barışta caydırıcı, savaşta baskın bir güç olarak Türkiye Cumhuriyeti bölgesinde ve dünyada söz sahibi, yükselen bir değer konumundadır. Yaş olarak genç, devlet aklı ve geleneği itibariyle kadim devletimiz, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir.” şiarıyla gerçekleştirdiği atılımlara artık her gün yenisini eklemektedir. 2023, 2053, 2071 vizyon hedefleri doğrultusunda her alanda tam bağımsızlık parolasıyla hayata geçirilen yerlileşme hamleleri toprakları üzerinde tam söz sahibi devletimiz ve milletimiz için kıvanç kaynağı olmaktadır.”

Türkiye’nin askeri alanda kaydettiği önemli ilerlemelere ve yerlileşme hamlelerine dikkat çeken Vali Epcim, “Mazlum ve biçare coğrafyaların umut ışığı ve bekleneni Türkiye Cumhuriyeti geçmişteki tecrübelerinden yola çıkarak ürettiği harp sistemleri, savunma ve taarruz mekanizmaları, İnsansız Hava Araçları, Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile benzerine az rastlanır başarı hikâyelerine imza atmaktadır. Ülkemiz aynı zamanda bu sistemleri devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü için gerekli yerde, gerekli zamanda tam kapasite ile kullanabilme başarısını göstermektedir. Bu atılımlar neticesinde Türkiye Cumhuriyeti, “Demokrasi”, “Özgürlük” gibi kavramların arkasına saklanarak medeniyet coğrafyamızı kan ve gözyaşı gölüne çevirmeye, bölgemizi terörize etmeye çalışan unsurlara “Fırat Kalkanı” olmakta, biçarelere “Zeytin Dalı” uzatmakta, bölücü emellere karşı “Barış Pınarı” olup çağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde Türk Milleti’nin safiyane inanç ve sarsılmaz irade ile Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya devam ettiğinin altını çizen Vali Epcim, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru güçlü adımlarla ilerlerken atalarının kurduğu Cumhuriyeti huzur ve güven dolu yarınlara taşıyacak olan bizler, yüklendiğimiz sorumluluğun bilincinde, Cumhuriyetimizin faziletlerinin idrakinde olarak yılmadan, yorulmadan aydınlık ufuklara kavuşma cehdiyle yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir güç ve planın bizleri bu ülküden vaz geçiremeyeceğini bir kez daha ifade ederken Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümünün milletimiz için kutlu olmasını temenni ediyorum. Geçmişten bugüne gerek yurt içinde gerekse yurt dışında devletimiz ve milletimizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Epcim’in konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlama törenleri Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere Vali Epcim, Albay Diker ile Başkan Pekmezci’nin hediyelerini vermeleri ve geçit töreninin ardından sona erdi.

Törenlere Vali Cüneyt Epcim ile eşi Büşra Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcıları Halit Benek ile Remzi Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Genel Meclis Başkan Vekili Birol Keskinoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
Uzundere’de Cumhuriyet coşkusu
 
Cumhuriyetin 96. yılında 96 fidan toprakla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere’de Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurum’un Uzundere İlçesi’nde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Aşkale'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Aşkale İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri coşkuyla kutlandı.
İspirliler 96’ncı yıl gururunu paylaştı
Erzurum'un İspir İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü düzenlenen ...
 
Pasinler'de milli gurur ve coşku yaşandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’un ...
Oltulular milli coşkuda buluştu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Oltu ilçesinde milli coşkuyla kutlandı.
Sunar: ‘Cumhuriyet kutsal emanet’
Sunar mesajında, milli bayramlarımızın da aynı dini bayramlarımızda olduğu ...
 
Orhan: ‘Cumhuriyet vatan aşkının ifadesidir’
Orhan, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan ...
Pasinler’de milli coşku
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü etkinlikleri ülke genelinde ...
Doğu Anadolu’da sonbaharla gelen "Renk Cümbüşü"
Salördek Ormanları, il dışından gelen doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva