ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>TÜRKİYE
2 Mayıs 2018 Çarşamba - 19:15

Bozdağ: "Bu ittifak dört benzemezlerin ittifakı”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefetin ittifak kararına ilişkin, "Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Yani biraz da zoraki, yani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz" dedi.

Bozdağ:  Bu ittifak dört benzemezlerin ittifakı”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefetin ittifak kararına ilişkin, "Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Yani biraz da zoraki, yani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefetin ittifak kararına ilişkin Bozdağ, "Tabii önce hayırlı olsun karar alanlara. Türkiye epey bir zamandır ne yapacağını bilemeyen ama her gün bilemediği yapacakları konusunda orada burada konuşan veya gıyaplarında, vicahlarında konuşanlar üzerinden bir tartışma yürütüyordu. Bu tartışmalarda bir noktaya gelindi. Çatıda ittifak yapamadılar, daha çatıyı inşa ederken çatı çöktü, altında kaldılar. Bu şunu gösteriyor artık Türkiye'nin yürütmesine bu ittifak talip değil, iktidarına talip değil. 'Bizim cumhurbaşkanı seçimini kazanamayacağımız anlaşıldı, Türkiye'yi yönetemeyeceğimiz de anlaşıldı ve bu gidişle bize halkın bu yetkiyi veremeyeceği de çok net gözüküyor. Bari Mecliste bir çoğunluk sağlayalım.' Hedefi olan bir ittifak, yani iktidara talip bir ittifak değil, yasamaya talip bir ittifak. İktidarı zaten tayin etmiş durumdalar. O da Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olduğu cumhur ittifakının iktidarlığını kabul etmiş durumdalar. Tabii bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Yani biraz da zoraki, yani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz. Yani bunları motive eden şey, bir araya getiren şey esasında Türkiye'nin çıkarları, geleceği, yapılacak işler falan değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır" ifadelerini kullandı.

ÖFKELİLER İTTİFAKI

Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Yani bunlar esasında şöyle demek lazım buna; Recep Tayyip Erdoğan karşıtları ittifakı, öfkeliler ittifakı. Cumhurbaşkanımıza karşı öfkesi olanlar bir araya geldiler. Hedefleri işte cumhurbaşkanı seçiminde artık netice alamayacağımız anlaşıldı, bari parlamentoda hatırı sayılır bir çoğunluk elde edelim de cumhurbaşkanının yukarıda elini ayağını bağlı tutalım diye Türkiye'nin önünü kesme ittifakı bir noktada. Onun için bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar. Ama sonuçta geç de olsa bir karar verdiler. Ya bu kadar kararsızlık eminim ki onlara da çok zarar veriyordu. Şimdi hiç olmazsa karar verdiler. Bu da bir şey. Yani günlerce, aylarca bir konuyu istişare edip edip atı alan herkes Üsküdar’ı geçtikten sonra en son bari biz de geçelim demeleri de bir gelişmedir. Allah muhafaza bu kadar kararsız kalan, bu kadar çıkar mücadelesi yapan ve çaresizlik seçim takvimi olmasa belki bunu da yapamayacak, daha aylarca tartışacak olanlar Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olsa; meseleler bizi perişan eder, bunlar karar alana kadar."

"CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DÜŞMANLIĞI VE NEFRETİ, KİNİ ÜZERİNE BİR ARAYA GELENLERİN İTTİFAKIDIR"

Muhalefetin ittifaka isim bulamamasıyla ilgili Bozdağ, "Bulurlar işte. Demin söyledim. Zoraki ittifak, Erdoğan karşıtlığı ittifakı, çok dert benzemezler ittifakı. En güzelini de halkımız bulacaktır. Yani ona bir isim mutlaka takacaktır. Ama son tahlilde bu ittifak Türkiye'nin hayrı, yararı üzerine bir araya gelenlerin ittifakı değil, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmanlığı ve nefreti, kini üzerine bir araya gelenlerin ittifakıdır. Ama şunu söylemekte fayda var, bu konuda kim bir araya gelirse gelsin neticede tepedeki yönetimler bir araya geliyor. Burada esas önemli olan halkın görüşüdür. Vatandaş buna ne diyecektir? Ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ile yan yana gelmeye, Saadet’e oy vermiş taban buna ne diyecektir?" dedi.

"EMİNİM Kİ BU İTTİFAK MERHUM NECMETTİN ERBAKAN HOCA'NIN KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR"

Saadet Partisi'nin ittifakta yer alması konusunda Bozdağ, şunları söyledi:

"Necmettin Erbakan Hocamız hayatta olsaydı, ‘hadi oradan, hadi oradan’ der, ‘sizi gidi sizi’ der, bunlara büyük bir ders verirdi. Eminim ki bu ittifak merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmıştır. Çünkü Erbakan Hoca’nın temsil ettiği bütün değerlerin düşmanıdır CHP. Ve onlarla mücadele etmiştir. 28 Şubat post modern darbe girişiminin itici gücüdür bunlar. Başörtüsü zulmü, imam hatip yasakları, Erbakan Hoca'nın boncuk boncuk terletildiği hadiseler, iktidardan ayrılmak zorunda kalışı, partisinin kapatılması, şöyle bir bakarsanız neler var neler. Tabii Temel Bey de Sivas Belediye Başkanı olduğu için ona da ne hakaretler yaptılar. Ama şimdi gelinen noktaya bakınca insan düşünmeden edemiyor. Ama ben eminim ki Saadet Partisi’nin tabanı bunun hakkını verecektir. Bunlarla ilgili adımı atacaktır. Hatırlarsanız 1973’lü yıllardı, o zaman Milli Selamet Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi bir ittifak yapmıştı, şey koalisyon hükümeti kurmuşlardı ve Kıbrıs Barış Harekatı gibi Türk tarihine altın harflerle yazılan büyük başarının altına da birlikte imza atmışlardı. O zaman da seçime gittiler yanılmıyorsam rakam 48'di. O zaman MSP'li vekil sayısı birdenbire 24'e düştü. Yüzde 50 vatandaş azaltmaya gitti. Tabii Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki başarıya rağmen vatandaş fatura kesti. Türkiye'de muhafazakar kesimlerin tepedeki kişiler kendi onurlarını çiğneyerek bir yere gitti diye onların peşinden gideceğini kim hesap ediyorsa yanlış yapıyordur. Çünkü herkes kimin ne söylediğini, kimin hangi kavgayı verdiğini, hangi değerleri savunduğunu veya reddettiğini herkes çok ama çok iyi biliyor. O nedenle burada iki kere ikinin dört etmeyeceği çok açık. Burada esas olan halkın sandıkta yapacağı ittifaktır. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi bir ittifak kurdu. Biz de seçime bu ittifakla gidiyoruz. Ama bu ittifakın örtüştüğü fikirler, düşüncelere baktığınızda yüzde 90 oranında pek çok meselede örtüştüğünü görebiliriz. Farklılıklarımız var ama uzlaşma, mutabakat alanları daha da yüksek. Ama buraya baktığınızda burada tam tersi. Onun için bunun halktaki karşılığı ne olacak hep beraber göreceğiz. Zaten fazla da bir mesafe kalmadı. Bu mesafe çok kısa. 24’ü akşamı hep beraber göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti’ye zarar verme ihtimali olan her şeye yatırım yapıyor."

 
Gazi Sallabaş dualarla uğurlandı
 
ATAÜNİ’de TEMA gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı, Nakşibendi Hz'nin türbesini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın Buhara şehrinde bulunan ...
Bozdağ’dan “siyasi ahlaksızlık abidesi" suçlaması
Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'li 15 milletvekilinin ...
‘Dadaşlar ‘Erdoğan’ diyor’
Dadaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçileceğini, her zamanki seçimlerden ...
 
YSK erken seçim takvimini tamamladı
Yüksek Seçim Kurulu erken seçim takvimini tamamladı.
‘Durmak yok, yola devam'
Yeni dönem taahhütlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erken seçimin ...
TBMM’de Uyum yasaları kabul edildi
Uyum Yasaları olarak bilinen Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri ...
 
Uyum yasaları Komisyonda kabul edildi
'Anayasa değişikliği uyum paketi' Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
'Buyurun, meydan dedik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anamuhalefet hodri meydan diyordu, buyurun meydan" dedi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva