ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>GUNCEL
24 Ocak 2012 Salı - 11:04

Böyle kültür olmaz olsun..!

Erzurum’da bıçaklama olaylarındaki artış dikkat çekici boyuta ulaştı. 2012’nin 24 gününde 17 bıçaklama olayında 3 kişi yaşamını yitirdi. Vali Öztürk bıçak taşıma ve bıçaklama olaylarına toplumsal tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Böyle kültür olmaz olsun..!

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum'da asayiş olaylarında işlenen suçlarda en çok kesici ve delici alet kullanılmasına tepki gösteren Vali Sebahattin Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası. Böyle kültür olmaz" dedi.
Erzurum Kış Sporları Festivali'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kentte bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının sürekli artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Sebahattin Öztürk, "Çevredeki illerde bıçaklama olaylarını araştırdık. Erzurum'da bıçakla işlenen suçlar oldukça fazla. Kabahatler Kanunu'nu daha etkin işleteceğiz" dedi.
BIÇAKLAMA OLAYLARI
Vali Öztürk, geçen yıl bıçaklama olayı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 149 kişinin de yaralandığını anımsattı. 2012'nin ilk 23 gününde bıçaklı olayda 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını bildiren Vali Öztürk, bıçaklama olaylarıyla ilgili Trabzon, Sivas, Elazığ gibi Erzurum büyüklüğündeki illerde araştırmalar yaptıklarını söyledi. Vali Öztürk, "Komşu vilayetlere yönelik araştırmada bütün suç türlerinde düşük olan Erzurum, bıçakla işlenen suçlarda ilk sırada. Bu suç türünde diğer illere göre yüzde 50 daha fazla. Bunun sosyolojik bir tabanı var. Bıçak taşımak kültürle ilgisi olması gerek. Bu konuda bizim yapmamız gerekenler var. Geçtiğimiz yıl 48 kez işlem yaptığımız Kabahatler Kanunu'nu bu yıl daha etkin kullanacağız. Ancak bu konunun mutlaka bir şekilde kınanması gerekir. Toplumsal olarak ta yapmamız gerekenler var. Basın mensuplarının da kınayıcı değerlendirmelerde bulunmasının etkisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Bıçak kültürünün ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, basın mensuplarının bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Karadeniz'de tabanca merakı olduğunu ancak istatistiklere bakıldığında işlenen suçlarda bu silahın fazla suça karışmadığını belirten Vali Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası. Böyle kültür olmaz" dedi.
Bıçaklama olaylarına karışanlara ya da bıçak taşıyanlara artık müsamaha göstermeyeceklerini ifade eden Öztürk, "Bıçakla adam yaralama vakalarında maalesef karnemiz hiç iyi değil. Trabzon'da, Sivas'ta araştırma yaptık. Bu illerdeki bıçaklama vakaları bizdekinin yarısı kadar. Artık mülki idare olarak Kabahatler Kanunu'na göre bıçak taşıyanlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bıçaklamalara karşı ve bıçak taşıyanlara karşı tahammülümüz kalmadı" diye konuştu.
Öte yandan, Vali Öztürk açıklama yaparken aynı dakikalarda Polisevi yanında kavga için toplanan gençlerin üzerinde 1'i 'sallama' diye tabir edilen döner bıçağı olmak üzere toplam 3 adet bıçak ele geçirildi. Erzurum'da daha önceki yıllarda da bıçakla suç olaylarının azaltılmasına yönelik kampanyalar düzenlendi. 1993 yılında gazetecilerin de katkısıyla düzenlenen "Bıçağı Bırak, Kalemi Al" kampanyasında çok sayıda bıçak ilgili komisyona teslim edildi.

 
Besicilerden çevre duyarlılığı
 
Vali Kadıoğlu emekli oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vah vah... 25 Ocak 2012 Çarşamba 15:21

okullarda hiçbir müeyyide,yaptırım hele hele terbiye amaçlı küçük bir dokunma bile yok..ingiltereden-fransadan daha ileriyiz ya oraların okullarında var olan cezalar bile yok..hele hele kötü söz,kulak çekme,nasihat,uyarı,disiplin kurulu,dayak yasak okullarımızda..ha eğitim amacıyla dövmeye kalkarsan devlet tepene biner..veliyi sorsan değil çocuğunu kendini eğitmekten aciz..8-9 çocuk yapan insan ne yapacak "saldım çayıra mevlam kayıra"yapacak..ilerisi sağlam nasıl olsa yeşil kartı-devlet yardımı-evlilik parası-çocuk bezi yardımı-kömürü-makarnası-kaçak elektiği-kaymakamlık yardım parası hazır zaten...benim avanak çalışanımda 60 yaşına kadar hem bunlar için hemde kendisi için prim ödesin de anca 60 yaşında emekliliği hakketsin..yürü be türkiye kim tutar seni...çalışan emekci suçlu,tembel tembel yatıp çocuk üreten, vergi vermeyen, sırtta kambur olanlar el üstünde..

Yorumu oyla      6      4  
cahiliz 25 Ocak 2012 Çarşamba 01:56

biz erzurumlular çok cahiliz.kimse kusura bakmasın kabadayılık taslayan kaba insanlarız.çocuğu doğurup dışarı atan çocuğuyla ilgilenmeyen insanlarız.çocuklarımızın ağzından küfür eksik olmuyo ayıp be ya. caddelerde çoluk çocuk küfür ata ata geziyoruz.NOLDUK BİZ ? NOLDU SANA CANIM MEMLEKETİM ?

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Öznili 24 Ocak 2012 Salı 18:34

Gelin sayın valimizin çağrısına kulak verelim. işyerleri girişine: Köpekler ve bıçak taşıyan korkaklar giremez diye yazalım

Yorumu oyla      6      4  
yahuu,,,bu neee... 24 Ocak 2012 Salı 18:13

kampanyaya bak, hizaya gel...""Bıçağı Bırak, Kalemi Al" bu mudur ???? *** siz ciddimisiniz...???

Yorumu oyla      6      4  
24 Ocak 2012 Salı 17:22

Sayın Vali allahınızı severseniz, bu bıçak olaylarının üstüne gidin. Daha kaç genç, korkak, leş sürülerinin bıçak kurbanı olacak? ümidimiz sizsiniz.. Bu mazlumları kara toprağa gönderen insanlıktan nasipsiz korkaklardan, bıçak taşıyarak korkaklıklarını gizlemeye çalışan şerefsizlerden erzurumu kurtarın, allahınızı severseniz..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkır dualarla anıldı
Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Türk Halk Müziğininin duayeni, Türkü'lerin ...
Erzurum festival için bezeniyor
Erzurum Valiliği ile Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum ...
‘Bu festival çok konuşulacak’
Erzurum’da 26-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kış Sporları ...
 
AVM’de Mucit Amca etkinliği
Erzurum’da karne sevinci yaşayan öğrenciler sömestr tatili boyunca Erzurum ...
‘Erzurum’a böyle festival yakışır’
“Erzurum'a böyle bir festival yakışır” diyen Vali Öztürk, ‘’Festivalimizin ...
Erzurum, küresel ısınma sürecinde mi?
Erzurum’da ocak ayı hava sıcaklıkları önceki yıllara göre yükseklik gösteriyor. ...
 
ERZURUM okurlarına sordu
Aylık anket düzenlemeleriyle Erzurum’un sosyo ekonomik nabzını tutan ERZURUM ...
Çareyi çadır kurmakta buldular
'Sibirya' soğuklarının yaşandığı Erzurum'da, pazar esnafı meyve ve sebzelerinin ...
Oltu Çayı buzla kaplandı
Erzurum'da hava sıcaklığının eksi 30 dereceye kadar düşmesi nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva