ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Eylül 2013 Cumartesi - 12:16

Boş senede imza attılar, hayatları karardı

Kemah ilçesinde eczane işleten Mustafa ve Zülal Fatma Conker Çifti borçlanma ihtimaline karşı eczane sahiplerine boş senet imzalayarak verince, boş senedin azizliğine uğradı.

Boş senede imza attılar, hayatları karardı

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Kemah ilçesinde eczane işleten Mustafa ve Zülal Fatma Conker Çifti borçlanma ihtimaline karşı eczane sahiplerine boş senet imzalayarak verince, boş senedin azizliğine uğradı. İddiaya göre işletme sahibi arafından boş senede 200 bin lira yazılarak icraya verildi. 4 yıldır hukuk mücadelesi sürdüren Conker çiftinin 2 dairesi satışa çıkartıldı. Kemah ilçesinde yaşayan Zülal Fatma ve Mustafa Conker, çifti yine ilçede eczane işleten Gülşen G. çifti ile anlaşarak 1998 yılında eczaneyi işletmeye başlattılar. Eczane sahibi Gülşen G. 2005 yılında ecza deposuna olası borçları için senet istedi. Boş senet veren Conker çifti, 2007 yılında tekrar bir boş senet daha verdi. 2009 yılında ise, Gülşen G. eczaneye el koyarak, iddiaya göre boş senede 200 bin lira yazılarak icraya verildi.
Eczane işletmecisi Mustafa Conker Kemah’ta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, ancak savcılıkta alınan ifadesinde eczanenin borçlarına karşın senedi aldığını suçlamasında bulunuldu. Mustafa Conker 9 Mart 2011’de Erzincan 1’nci Asliye Hukuk Mahkemesine senedin iptali için dava açtı. İşletmenin asıl sahibi görülen Gülşen G.’nin eşi Namık G. ifadesinde de 200 bin lirayı elden nakit olarak verdiğini ifade etti. 28 Şubat 2013 tarihinde mahkemece alınan red kararı üzerine Conker Çifti kararı temyiz ettiler. Yargıtay’da devam eden temyiz henüz sonuçlanmadı.
2010 yılında Kemah İcra Müdürlüğü tarafından Conker çiftine ait olan 2 daire satışa çıkartıldı. Conker çifti, Kemah İcra Hukuk Mahkemesine satışın usulsüz olduğuna dair itiraz edince iptal edildi. 2012 yılında tekrar satışa çıkartıldı. 240 bin lira değer biçilen iki daire, ilk ihaleye kanun gereği yüzde 60 ile çıkıldı alıcı çıkmayınca bu defa yüzde 40’ la ikinci ihaleye çıktı. Ama 2012 İcra İflas Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre yüzde 50’nin altında satış yapılmaması gerekirken yüzde 40’a satış yapıldı. Namık G. 104 bin lira değer biçilen daireleri “Ben alıyorum” dedi. Conker ailesi İcra İflas Kanunu’nda 2012 yılında yapılan değişikliğe göre ikinci ihaleye yüzde 50 ile çıkılması gerektiğini belirterek Kemah İcra Hukuk Mahkemesine tekrar itiraz ettiler. 29 Aralık 2012 tarihinde dava reddedildi. Conker ailesi bu defa Yargıtay’a müracaat etti. Yargıtay mahkeme kararının doğru olduğunu söylerken, karar düzeltmesi için aile tekrar Yargıtay’a gitti. Yargıtay 11 Temmuz 2013’te mahkeme kararını onadı.
Yargıtay’ın kararı üzerine Mustafa Conker, Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) ve HSYK’ya şikayette bulundu. BİMER şikayet dilekçesini Adalet Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’da incelenmek üzere Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Mustafa Conker, eczane için vermiş oldukları boş senedi 200 bin lira nakden verilmiş gibi icraya koyulduğunu ifade ederek; “Namık G'nin Kemah Cumhuriyet Başsavcılığı’nda vermiş olduğu ifadede boş senedi eczanenin borçlarına karşılık aldığını söyledi. Erzincan’da 1’nci Asliye Hukuk Mahkemesinde ise ‘Ben bu parayı nakden verdim” diye beyanda bulundu. Delil başlangıcı olduğu halde sayın hakim bunu görmedi. Evlerin satışında ise yüzde 60 ile çıkıldı, yüzde 40 ile kendisi aldı. Yasa var yüzde 50’den aşağı satılamaz diye. Bu yasada çiğnenildi. Yargıtay’da bunu görmemezlikten geldi. Biz bu haklarımızın devlet büyüklerimizden korunmasını istiyoruz” dedi. Zülal Fatma Conker ise bu hukuksuzluğun önüne geçilmesini istediklerini belirterek “ Hakkımızın korunmasını istiyoruz. Psikolojim bozuldu. Destek almaya başladım. Adalet ve hukuk istiyorum” diye konuştu

 
Fare tuzağına sokak kedisi düştü
 
Erzurum'dan sürpriz suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdurmuş besicileri uyardı
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Doğu İllerinden Batıya hayvan sevkiyatları ...
Muhtarlardan HES protestosu
Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki muhtarlar, Erzincan sınırları içerisinde ...
Otomobil şarampole düştü: 1 ölü, 5 yaralı
Iğdır’da lastiği patlayan otomobilin şarampole uçması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
 
Eylül ayında kışı yaşadılar
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) üyesi dağcılar Kaçkar Dağının 3 bin ...
İspirlilerden Kazak Gölü’nde ‘Sıla’ Pikniği
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 2 kuşak önce göç etmeye başlayan ailelerinden ...
Pörserek Deresi ıslah çalışmaları başladı
Pönserek Deresi'nin kollarını Çoruh'a bağlamak amacıyla DSİ tarafından ...
 
İşte yeni Zigana Tüneli
Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak olan Yeni Zigana Tüneli'nin animasyonlu ...
Karlıova yolunda kaza: 1 ölü
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu ...
Dağcılar Kaçkar’da buluştu
Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi, 4. kez Kaçkar zirve tırmanışını gerçekleştirdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva