ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>BÖLGEDEN
2 Ağustos 2012 Perşembe - 14:47

Bomba sanıklarına müebbet hapis

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına atmak istediği bombanın patlaması sonucu eli kopan bombacı ile ona yardımcı olan 2 arkadaşına müebbet hapis cezası verildi.

Bomba sanıklarına müebbet hapis

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı mitingin ardından Emniyet Müdürlüğü binasına atmak istediği bombanın patlaması sonucu eli kopan ve hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Adem Yıldız (21) ile birlikte Ercan Akkuş (25) , Orhan Şahin (25), Feyyaz Aslan, (26) tutuklu yargılandıkları Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme şüpheliler hakkında TCK’nın 302. Maddesi kapsamında, “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya, topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” suçlardan dolayı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Ayrı davada yargılanan Orhan Şahin (24) ile Erkan Tanrıkulu (27) ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan TCK’nın 314-2 maddesi kapsamında 13’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık 2011 tarihinde Doğubayazıt Belediye Meydanı’nda halka hitap etti. Demirtaş Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz’ı makamında ziyarete giderken, mitingden ayrılan kalabalık bir grup, Doğubayazıt ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Grupta bulunan Adem Yıldız Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen polis memurlarının üzerine atmak istedi. Bombanın patlaması sonucu Adem Yıldız’ın sağ eli koptu.
Adem Yıldız, karar duruşmasında “Bana bombayı Ercan Erkuş verdi. Feyaz’da bombayı nereye atacağımı söyledi. Ama onlara söylemeyin. Allah rızası için beni koruyun. Orhan Şahin bana hiç birşey söylemedi bomba verilirken yanımdaydı. Erkan Tanrıkulu da bomba eğitimi gördü. Bomba atma niyetim yoktu. Olsa zaten elimi kaybetmezdim. Sağ kulağım duymuyor artık. Bombanın fitilini yaktıktan sonra havaya atayım kimse zarar görmesin dedim. Elimde patladı. Hakim bey sizden ricam onlar duymasın” diye konuştu.
Hastaneye kaldırılan Adem Yıldız tedavisinin ardından olaylara karışan Orhan Şahin (25), Ercan Erkuş (27) ve Feyyaz Aslan (26) ile birlikte Erkan Tankırulu (27) tutuklanmıştı. Kapatılan Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Adem Yıldız hakkında silahlı örgüt adına ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüs, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis 36 yıl hapis, diğer sanıklar Orhan Şahin, Ercan Erkuş ve Feyyaz Aslan hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’ örgüt propoğandası yapmak suçlarından 20’şer yıl hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan Orhan Şahin, Ercan Akkuş, “Adem Yıldız’ı tanımıyoruz. Tahliye ve beraatimizi istiyoruz” dediler.
Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında Gümüşhane ve Erzurum H Tipi Cezaevi’nden getirilen tutuklu sanıklar Adem Yıldız (21) ile birlikte Ercan Akkuş (25), Orhan Şahin (25), Feyyaz Aslan ve Erkan Tanrıkulu’nun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, polise bomba atan Adem Yıldız ile birlikte Ercan Akkuş ve Feyyaz Aslan’ı TCK’nın 302. Maddesi kapsamında, “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya, topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” suçlardan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak suçlarından ayrı ayrı 25’er yıl hapis cezalarına da hükmetti.
Mahkeme, olaya karıştıkları tespit edilen Orhan Şahin ve Erkan Tanrıkulu’nu ise ‘terör örgütü üyesi suç’ kapsamında 13’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı.

 
Kaçan araçtan kaçak sigara çıktı
 
Palandöken halk günleri devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu mezarlığı restore ediliyor
Prof. Dr. Karahan, Selçuklu Mezarlığı'ndaki onlarca mezar taşını ayağa ...
Ovit Tüneli kısalıyor mu?
Tamamlandığında dünyanın en uzun 5 tüneli arasında yerini alması hedeflenen ...
Kafkas Üniversitesi hızla büyüyor
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ve Bölgenin üniversistesi ...
 
Sigara kaçakçılarına geçit yok
Erzincan Polisi’nin sigara kaçakçılarına yönelik mücadelesi sürüyor. Erzincan-Erzurum ...
Yılmaz’dan teşvik sistemi açıklaması
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son teşvik sisteminin bugüne kadar ilan ...
Şehrican’da Ramazan…
Erzincan Belediyesi’nin Şehrican’da Ramazan adlı Ramazan etkinlikleri devam ediyor.
 
Kuşlar trafik kurbanı
Kars’ın Selim ilçesine bağlı Tuygun köyü yolunda sürüler halinde uçan ...
Soluk Kars yolunu denetledi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müsteşarı Habip Soluk, Kars’ın ...
418 bin paket sigara yakalandı
Erzincan Polisi’nin Erzurum-Erzincan karayolunda yol uygulaması sırasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva