ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Kasım 2012 Pazar - 10:24

Bir tehlike daha ortadan kaldırıldı

Ulu Camii yanında yer alan elektrik trafosu Bayburt Belediyesi tarafından yıkıldı. Kurtuluş Caddesi ve Eski Hastane Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan trafo Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak bölgedeki tehlike ortadan kaldırıldı.

Bir tehlike daha ortadan kaldırıldı

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Ulu Camii yanında yer alan elektrik trafosu Bayburt Belediyesi tarafından yıkıldı.
Kurtuluş Caddesi ve Eski Hastane Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan trafo Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak bölgedeki tehlike ortadan kaldırıldı.
İki caddenin kesiştiği noktadaki trafo, araç sürücülerinin yol görüşünü engelleyerek bölgede trafik kazalarına sebebiyet veriyordu. Şingah Mahallesi sakinlerinden gelen talep üzerine Bayburt Belediyesi, Ulu Camii çevresinde yapılacak düzenleme çalışmalarına trafo yıkımını da dahil etti.
Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yapılan plan çerçevesinde Perşembe günü öğlen saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı. Çalışmalar akşam saatlerine kadar kontrollü bir şekilde devam etti. Yıkım çalışmalarını gerçekleştiren makine operatörlerin araç kullanımındaki ustalıkları göz doldurdu. Çalışmalara çevrede yer alan esnaf ve vatandaşların ilgisi de bir hayli yoğun oldu.
Geç saatlere kadar devam eden çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, göreve başladığı 2009 yılı içerisinde trafik kazalarına sebebiyet veren ve görüntü kirliği oluşturan yirmi adet trafo tespit ettiklerini ve bunlardan üç tanesinin 2010 yılı içerisinde kaldırıldığını söyledi.
HANTAL YAPILARIN YIKIMLARI DEVAM EDECEK
Konuyla ilgili olarak Enerji Bakanlığı nezdinde çeşitli girişimler yaptığını bildiren Belediye Başkanı Polat, iletim hatlarının yeraltına alınması ve trafoların yerlerinin değişmesi için belediyemize 4 Milyon TL ödenek verildiğini ifade etti. Belirlenen trafoların yıkımının devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Polat açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“2010 yılı içerisinde üç adet trafoyu kaldırdık. Bunlar Esentepe Mahallesi’nde, Ay yıldız Caddesi üzerinde ve Taş Köprü’nün bitişiğinde yer alıyordu. Özellikle Taş Köprü’de ki trafo kazalara sebebiyet veriyordu. Bu trafoları 2010 yılı içerisinde kaldırdık. Ondan sonra Enerji bakanımızla sürekli iletişim içerisinde olduk ve görüşmelerimizi sürdürdük. Kendisiyle bu konu hakkında en az üç defa görüştüm. 2011 yılının sonunda Bayburt’a 4 Milyon TL ödenek ayrıldı. Kış döneminde yapılacak bu çalışmaların ihalesinin yapılmasını istedik. Çünkü yaz aylarında inşaat yapımlarına başlandığı zaman vatandaşlarımız zorluk çekmesin istedik. Ancak Bayburt elektrik dağıtım şirketi Erzurum Aras EDAŞ’a bağlı olduğu için ihaleler biraz gecikti. Bu konuyu da gündeme getirdik. İhale sürecinin biraz daha hızlandırılması için çaba sarf ettik. Şu anda iletim hatlarının yeraltına alınması ve trafolarının yerlerinin değiştirilmesi için çabalarımız sonucu ihaleyi yaptırdık.”
AMACIMIZ ŞEHRİMİZİN GÜZELLEŞMESİ
“Özelikle şu an burada yıktığımız trafonun buradan kaldırılması konusunda buradaki ilgililerin talepleri olmuştu mahalle muhtarımız kanalıyla. Buradaki trafo yola yapılmış bir konumda ve gerçekten trafiği aksatıyor. Bu noktada Ulu Camii önünde yapacağımız projemizde gündeme gelince, buradaki yolun genişletilmesi gerekti. Şu anda da onu gerçekleştirmek adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu trafo kalktıktan sonra buradaki esnafımız gerçekten rahat bir nefes alacak, görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak. Önümüzdeki dönem bununla birlikte 14 adet trafonun yeri değiştirilmiş olacak. Bu çalışmayı biz elektrik dağıtım şirketi ve ihaleyi alan şirketle birlikte koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu noktada onlara mobil trafoları yerleştirebilecekleri alternatif noktaları gösteriyoruz.
Onlarda bu işi gerçekleştirdikten sonra geriye kalan bu hantal görüntüyü ortadan kaldırıyoruz.
Amacımız şehrimizin daha güzel görünmesi, şehrimizin daha geniş alanlara sahip olması ve görüntü kirliliği oluşturan yapıların ortadan kaldırılması. Bu çalışmalarımızı da bu sene başlattık önümüzdeki senede devam edeceğiz.”
 

 
Erzurum’dan ‘Adım Adım Anadolu’
 
‘Gün kardeşlik günüdür’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz rahmetle anıldı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Van'da 9 ...
Pasinler’de turizm atağı
Pasinler ilçesinde yeni kurulan derneğin açılışı Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler yaptı.
Ağbaba’ya 7 yıl hapis cezası
Kars BDP eski İl Başkanı İdris Ağbaba, tutuklu yargılandığı Erzurum İkinci ...
 
Vakıflardan bölgesel açılım
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan ...
Sağlıkta bölgesel işbirliği
Kars il Sağlık Müdürü Tuncer, “Bölgede Kars-Erzurum-Iğdır-Ardahan sağlık ...
Süphan Dağı Jeopark Alanı
Bitlis’te düzenlenen il koordinasyon toplantısında, Süphan Dağı’nın jeopark ...
 
Yıldırım sözünü tuttu
Bakan Yıldırım Erzurum-Bayburt Kop Tüneli temel atma töreninde verdiği ...
Kablo hırsızları tutuklandı
Olur ilçesinde Telekom’a ait 9 direk arası yaklaşık 450 metre bakır kabloyu ...
Hayatını kelebeklere adadı
BEÜ Tatvan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, 7 yılda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva