ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
10 Ağustos 2012 Cuma - 04:41

Bir maç için değer mi?

Erzurum’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Pazar günü oynanacak Süper Kupa maçının biletleri satılırken uzayan kuyruklar ve ardından gelen gerilim nedeniyle gün boyu belirli aralıklarla polis ile taraftarlar arasında tartışmalar yaşandı. Polis, arbedeye biber gazı ve cop kullanarak müdahale ederken, vatandaşlar “Biber gazı oruç bozuyor” tepkisinde bulundu.

Bir maç için değer mi?

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Pazar günü oynanacak Süper Kupa maçının biletleri satılırken uzayan kuyruklar ve ardından gelen gerilim nedeniyle gün boyu belirli aralıklarla polis ile taraftarlar arasında tartışmalar yaşandı. Polis, arbedeye biber gazı ve cop kullanarak müdahale ederken, vatandaşlar “Biber gazı oruç bozuyor” tepkisinde bulundu.
Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında Erzurum’da 12 Ağustos 2012 tarihinde Pazar günü oynanacak derbi maç için bilet satışı bugün saat 11.00’da başladı. Bilet satışının başlamasıyla birlikte kilometrelerce uzunluğunda bilet kuyruğu oluşturan taraftarlar, zaman zaman polisle karşı karşıya geldi. Çevik kuvvet polislerinin vatandaşa karşı agresif hareketleri ortamı iyice gererken, taraftarlar ile polisler arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylara çevik kuvvet polislerinin hemen biber gazı ve cop kullanarak müdahale etmeleri dikkat çekerken, taraftarlar bu duruma uzun süre tepki gösterdi.
Bilet almak için bekleyen çok sayıda taraftarın oruç olduğunu ancak polisin olayların boyutuna bakmadan hemen biber gazı sıkarak olayların büyümesine neden olduğunu, insanları tahrik ettiğini öne süren vatandaşlar, “Biber gazı oruç bozuyor. Bilet satışı başladı. Her şey yolunda giderken polisin tutumu olayları tetiklemeye başladı. Her bağrışta biber gazı, orantısız güç kullanıp insanların oruçlarını bozdular. Bugün burada tam bir rezalet yaşandı. Derbi maçlar İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de her yerde oynanıyor. Erzurum ilk kez böyle bir maça ev sahipliği yapacak. Ancak yaşananlar her şeye gölge düşürdü. Polis güvenlik tedbirini yeterince alamadığı için aradan kaynamaya çalışanlar oldu. Bu durum da olayları gün boyu tetikledi. Biber gazı yüzünden orucumuz bozuldu” diye konuştu.
Öte yandan, Yeni Erzurum Stadyumu gişelerinde bilet satışı yapılırken, atlı polislerin de görev alarak bilet kuyruğunda bekleyen vatandaşları sıraya sokmaya çalıştıkları gözlendi.

 
Stadın ismi 2'inci kez değişti
 
Fenerbahçe ara vermedi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oruçlu Olmak... 12 Ağustos 2012 Pazar 02:18

Biber gazı sıkılanların Oruçlu olduğunu size kim söyledi. Oruç sadece yemeden içmeden kesilmek midir? Hani diğer şartları Orucun, nerede müslümanca duruş. Hani rahmet ayına yakışan tavır. Müslümana farz olan bir ibadetin, müslümanca davranmayana faydası nedir? Değdi mi Erzurumun manevi havasını bozmaya. YAZIKLAR OLSUN. Bilişim çağında iptidai üsulle bilet satanlara yazıklar olsun. Bu milleti özünden saptıranlara yazıklar olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Kartal 10 Ağustos 2012 Cuma 15:11

Erzurum için 2. ci negatif puan. Olimpiyat açılışında da kapıda kar altında rezil olmuştuk. Evet yine bu stat önünde. Şimdide bu statta oynanacak sıradan bir maç için bilet çilesi yazık değilmi? Acaba bu onurlu, büyük kentin bu tip organizasyonlarda eksiği mi var? ?????

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet VEYİSOĞLU 10 Ağustos 2012 Cuma 11:14

Burada eleştirilmesi gereken TFF'dir.Binlerce insana bir gişe açıp insanları abartısız 15 saat kuyrukta bekletmek hangi aklın mantığın ürünüdür acaba? Sonra da yok Erzurumluya yakışmadı yok bir maç için değer mi? Önce sen insanlara insanca muamele et sonra insanlık bekle.

Yorumu oyla      6      4  
erdem 10 Ağustos 2012 Cuma 10:54

oruç sadece yeme içmeyle bozulmaz.oruç sadece aç susuz beklemek değildir.sabır demektir insanlara iyi davranmak demektir.kimsenin kötülüğünü düşünmemek demektir.gerilim yaratırken iyi de polis müdahele ederken orucumuz bozuluyor diye haykırmak saçma geliyor.

Yorumu oyla      6      4  
BÜLENT 10 Ağustos 2012 Cuma 10:25

T.F.F’NİN YAPTIĞI TAM BİR REZALETTİR.İNSANLARI PERİŞAN ETTİ.SANKİ 1980 SEZONU MAÇI İZLENECEKMİŞ GİBİ İNSANLARI GECEDEN SOKAKLARA DÖKTÜ.AYRICA 24000 KİŞİLİK STADYUMA 3000 ADET BİLET HANGİ AKLA HİZMETTİR..BATIDAKİ ARKADAŞLARIMIZ BU TAKIMLARI HER AN İZLEME ŞANSINA SAHİP.AMA DOĞU İNSANI ÖMRÜNDE 1 KEZ İZLEYEBİLİYOR..TÜM BİLETLER İNTERNET ÜZERİNDEN SATILMALIYDI.

Yorumu oyla      6      4  
zeki KODAY 10 Ağustos 2012 Cuma 10:09

Orada yaşananlar değil de, iş oruç boytuna ve biber gazı meselesine çekilmiş. Binlerce insan ve km.lerce kuyruk, insanlar sırada balık istifi gibi olmuş ama sadece bir gişeden bilet satılıyor. Bu manzara karşısında insanlığımdan utandım ve kendi kendime bu namuslu, şeref haysiyetli Erzurum halkı buna mı layık dedim. Bilet satışlarından her kim sorumluysa Erzurumlulara çektirdiği bu azapdan dolayı özür dilesin. Şayet böyle bir durumun yaşanmasını kasıtlı olarak bizzat istemediyse!!!!!

Yorumu oyla      6      4  
Bunlar mı Dadaş? 10 Ağustos 2012 Cuma 09:19

dadaş evindeydi, işindeydi gücündeydi. Diger daire amir ve mudurleri zaten bir telefonla aldilar biletleri ( yok boyle bi sey derlerse isim aciklarim hemde onlarca kisi utanirlar). eee geriye karaborsaci ve ekmege zor para bulanlar kaldı. Bunlar serseri ne dadaşı.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 10 Ağustos 2012 Cuma 09:08

sıradan olayları abartarak erzurumu karalayarak ulusal basına haber geçen erzurum düşmanı basındaki şerefsizleri erzurumlu seçsin ayıklasın icabına baksın

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz Kırmızıgöz 10 Ağustos 2012 Cuma 08:54

Ya böyle bir bilet satış uygulaması olmaz.Kmlerce kuyruğa rağmen gs için 1 fb için 1 bilet satış noktası bulunuyor.Ne olurdu birkaç tane daha bilet satış noktası açılsaydı.Ve bu zulüm olmasaydı insanlara.Zaten insanlar kavga çıkarmak için bahane arıyor idareciler de bunu uygulamalarıyla kolaylaştırıyorlar.Aynı zamanda biletleri de genelde karaborsacıların aldığını ve daha bilet satışı devam ederken yüksek fiyatlara sattıkları herkes gördü.Ayrıca Emniyet güçleri bilet satış zamanında bile yetersiz kalıyorsa; maç esnasında ve sonrasında iki kalabalık fanatik kitleyi nasıl durduracak merak ediyorum doğrusu.Korkarım ki İstanbul'daki olaylardan daha da büyüğü Erzurum'da yaşanacak.Özellikle Erzurum'lu vatandaşların bu konuda sağduyulu olmaları gerekiyor.Çünkü bizim için burada önemli olan maçı kimin kazandığı değil Erzurum'un bu organizasyondan başarıyla çıkıp çıkmadığı ve basında Erzurum'un adının nasıl anılacağıdır.Maçın Erzurum'a verilmesini de istemeyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.!!

Yorumu oyla      6      4  
mökkkerm dadaş 9 Ağustos 2012 Perşembe 21:14

adamlar yüz kişi sırayı kaynattılar bizim erzumlu dadaşlardan ses yok bu kadarmı tırsak olunur...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de şehitlere vefa
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şehit ailelerine Osman Bektaş ...
Bilet izdihamına polis müdahalesi
Erzurum’da hafta sonu Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper ...
Şenkaya’yı sel vurdu
Şenkaya ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışı ve sonrasında oluşan ...
 
Maltepe'de dadaş buluşması
Dadaşlar Maltepe’deki yeni vakıf binasında iftarda bir araya geldi.
Akdağ hastalarla sohbet etti
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim, ...
Pazaryolu’ndan Arakan’a yardım
Pazaryolu Müftülüğü'nce Myammar-Arakan bölgesi için 7 bin 919 TL yardım toplandı.
 
Yakutiye’de asfalt mesaisi
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstasyon mahallesi ...
Atalay: ‘Erzurum gelişiyor’
Erzurum’da bir gün arayla çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Başbakan ...
Akdağ ve Babacan Doğu turunda
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva