ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>EKONOMİ
23 Nisan 2012 Pazartesi - 03:51

Bir kazandık, üç harcadık..

Erzurum’da kişi başına gelir 225 TL’de kalırken, kişi başına harcama 628 TL’ye ulaştı.

Bir kazandık, üç harcadık..

Maliye Bakanlığı 2012 Yılı Mart Ayı İller Bazında Merkezi Yönetim Bütçe Gelir ve Giderlerinin Karşılaştırması Kümülatif sonuçlarını açıkladı. Bu yılın ilk üç ayında Erzurum’da gelirin gideri karşılama oranı yüzde 35.83 olarak kaydedildi. Erzurum Türkiye sıralamasında gelirin gideri karşılama oranında 57, tahakkuk eden gelirde 27, tahsil edilen gelirde 29, giderde 15’inci oldu. Erzurum’da kişi başına gelir 225 TL’de kalırken, kişi başına harcama 628 TL’ye ulaştı.           
ERZURUM VERİLERİ
Erzurum’da bu yılın ilk çeyreğinde tahakkuk eden 532.8 milyon TL tutarındaki gelirin 176 milyon TL’lik dilimi tahsil edildi. Dönemde il gideri 491.3 milyon TL olarak açıklandı. Erzurum’da üç aylık dilimde gelirin gideri karşılama oranı yüzde 35.83, tahsil edilen gelirin tahakkuk eden gelire oranı ise yüzde 33.04 olarak belirlendi.
KUDAKA, KUZEYDOĞU ANADOLU
Gelirin gideri karşılama oranı ortalaması Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA’da yüzde 29.07, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 24.9, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 22.98, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat’tan oluşan yeni teşvik kapsamındaki 5’inci Bölgede ise yüzde 39.4 olarak hesaplandı. Erzurum yüzde 35.8’lik oran ile KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi ortalamalarını geçerken, 5’inci bölge ve Türkiye ortalamasının ise altında kaldı.
ERZURUM’UN PAYI
Erzurum’un tahakkuk eden gelir payı KUDAKA’da yüzde 77.2, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 47.4, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 19.2, 5’inci Teşvik Bölgesi’nde yüzde 13.6, Türkiye’de yüzde 0.25; Erzurum’un tahsil edilen gelir payı KUDAKA’da yüzde 75.9, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 51.2, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 21, 5’inci Teşvik Bölgesi’nde yüzde 14.4, Türkiye toplamında yüzde 0.22; ilin gider payı ise KUDAKA’da yüzde 71.9, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 41.3, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 14.7, 5’inci Teşvik Bölgesi’nde yüzde 16.8, Türkiye toplamında ise yüzde 0.58’lik pay edindi.
BÖLGESEL DAĞILIM
Bu yılın üç ayında il gelirleri toplamı KUDAKA’da 689.3 milyon, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde 1.1 milyar, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2.7 milyar, 5’inci Teşvik Bölgesi’nde de 3.8 milyar TL olarak hesaplandı. Üç aylık gider ise KUDAKA’da 683.1 milyon, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde 1.1 milyar, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 3.3 milyar, 5’inci Teşvik Bölgesi’nde ise 2.9 milyar TL olarak kaydedildi.
BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde İl gelirinin gideri karşılama oranı Ağrı’da yüzde 21.7, Bingöl’de yüzde 17.8, Bitlis’te yüzde 20.3, Elazığ’da yüzde 35.8, Erzincan’da yüzde 32.4, Erzurum’da yüzde 35.8, Hakkari’de yüzde 2.3, Kars’ta yüzde 22.8, Malatya’da yüzde 41.3, Muş’ta yüzde 20.13, Tunceli’de yüzde 11.7, Van’da yüzde 16.4, Ardahan’da yüzde 19.4, Iğdır’da yüzde 23.3 olarak açıklandı. KUDAKA ili Bayburt’ta ise gelirin gideri karşılama oranı yüzde 18.9’da kaldı.
5’İNCİ TEŞVİK BÖLGESİ İLLERİ DAĞILIMI
Erzurum’un da içinde yer aldığı 5’İnci Teşvik Bölgesinde il gelirinin gideri karışlama oranının en yüksek olduğu il yüzde 88.3 ile Aksaray ili olarak bildirildi. Erzurum gelirin gideri karşılama oranı bakımından bölgede 9’uncu oldu. Gelirin gideri karşılama oranı Adıyaman’da yüzde 34.4, Aksaray’da yüzde 88.3, Bayburt’ta yüzde 18.9, Çankırı’da yüzde 34.6, Erzurum’da yüzde 35.8, Giresun’da yüzde 41, Gümüşhane’de yüzde 26.7, Kahramanmaraş’ta yüzde 52.4, Niğde’de yüzde 41.9, Ordu’da yüzde 54.3, Kilis’te yüzde 27.8, Sinop’ta yüzde 36.4, Tokat’ta yüzde 36.2, Tunceli’de yüzde 11.7, Yozgat’ta yüzde 34.2, Osmaniye’de yüzde 55.3 olarak belirtildi.
 
 

 
3 ayda 25 marka çıkardık
 
B.Belediyespor taraftarını üzdü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11eylul 22 Nisan 2012 Pazar 12:15

ya ben bizim memleketten birşey anlamıyom kış olımpiyatları diye kiyamet kopardık istasyonda karfur açılışını hatırlıyom numune hastanesı ile birlıkte bınler toplandı daha daha nelere yatırım dıye alkış tuttuk hiç kazanç yokmu şimdı onumu diyonuz karfur atıl,numune makinalar.bilgisayarlar mılyar dolarlık sistemler bodruma gömülü stat takımsız.atlama kulesı 5 koyduk 1 alıyoz bendemi proplem allah aşkına acıklarmısınız?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ayda 25 marka çıkardık
TPE 2012 Mart dönemi Marka Tescillerinin İllere Göre Dağılım sonuçlarını ...
Erzurum 32’inci sırada
TOBB Mart ayı Kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. Erzurum kurulan ...
Harmandar'dan 'tevkifat' açıklaması
Yakutiye Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
 
Pasinler’de meyvecilik atılımı
Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meyve bahçesi ...
Palandöken’de akşam pazarı
Erzurum’un Palandöken İlçesi Kayakyolu semtinde akşam saatlerinde kurulan ...
Zam yolcu sayısını düşürdü
Akaryakıta yapılan zamların ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığında ...
 
Vergide 29’uncu sıradayız
Erzurum Türkiye iller sıralamasında tahakkuk eden vergide 29’uncu, tahsil ...
Kariyer Konferansı ilgi gördü
Atatürk Üniversitesi Ekonomi Kulübü tarafından “Kariyer Zirvesi” düzenlendi. ...
Geiter organik tarımı anlattı
- Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Erzurumlu çiftçilere organik tarım anlatıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva