ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EĞİTİM
25 Aralık 2013 Çarşamba - 06:11

Bilge Erzurum’un eğitim vizyonunu değerlendirdi

İHSAN KUMRU-ÖZEL-İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, 2013-2014 eğitim öğretim yılının birinci döneminin bitimine bir ay kala, yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bilge Erzurum’un eğitim vizyonunu değerlendirdi

~~Erzurum merkez ve çevre ilçelerinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimde 32 okulda 2 bin 356 öğrenci ve 166 öğretmen, anasınıflarda 6 bin 382 öğrenci ve 387 öğretmen, ilkokullarda 815 okulda 64 bin 868 öğrenci ve 3 bin 484 öğretmen, ortaokullarda 287 okulda 61 bin 153 öğrenci ve 3 bin 817 öğretmen, ortaöğretimde ise 125 okulda 39 bin 93 öğrenci ve 2 bin 984 öğretmenle toplamda 173 bin 852 öğrenci ve 10 bin 838 öğretmenle 1. Dönemin sonuna gelindi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge Öğrencilere bu yılda daha kaliteli bir eğitim verebilmek adına okulların fiziki kapasitesinin gelişmesi ve donatım ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, çevre ilçelerde zümre toplantıları, merkez üç ilçede ise mesleki tecrübe paylaşımı seminerleri ile öğretmenlerin motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
ÖĞRENCİ -VELİ VE OKUL İŞBİRLİĞİ BAŞARI GETİRİYOR
Öğrenci başarısının öğrenci -veli ve okul işbirliği sonucu elde edilebileceğine dikkat çeken Bilge, “Bu bağlamda dönemin sonlarına yaklaştığımız şu günlerde eğitimin ilk başladığı yeri olan ailelerin çocuklarının not ve devam durumlarını e-okul sisteminden daha sıkı takip etmeleri hatta bizzat okula giderek öğretmen ve idarecileri ile işbirliği içinde olmaları büyük önem arz etmektedir.
‘BAŞARI HER ALANDA OLSUN İSTİYORUZ’
Okul idarecileri ve öğretmenlerimizin de teşviki ile öğrencilerimizin sadece derslerinde değil TÜBÎTAK, Bu Benim Eserim gibi proje yarışmalarında,sosyal,kültürel ve sportif alanlarda da başarı sağlaması İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önemsediğimiz bir konudur.
KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI
“Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi teşvik ettiğimiz ve üzerinde önemle durduğumuz bir konudur.” diyerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımını sürdüren Bilge, “Öğrencilerimizin aylık okudukları kitap sayılan Müdürlüğümüz tarafından bu yıl da takip edilmektedir."dedi.
HERŞEY NOT DEĞİLDİR
Her şeyin not olmadığına vurgu yapan Bilge, Not kaygısıyla stres yaşayan öğrencilerin streslerini yenme adına öğretmenlerin, öğrencilere daha itinalı ve şefkatli davranmasını, bütün öğrencileri kendi çocuğu gibi görmesini, geleceği şekillendirecek olan öğrencilere örnek olacak hal ve davranışlar içinde olmalarını hatırlattı.

Bilge 2013-2014 eğitim öğretim yılının 1.döneminin öğrenci öğretmen ve veliler açısından mutlu ve başarılı tamamlanması dileğiyle konuşmasını tamamladı.

 

 
Kazanç hizmet hedeflerini açıkladı
 
Koruyucu Aile Projesi’nde başarı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sobacı 8 Ocak 2014 Çarşamba 23:10

bir projede tam 6 tane sazan vardı onlardan biride bendim.bu çalışmada yol paralarımız bile karşılanmadı.ben 8 farklı okul bölgesinde seminer verdim .inanılmaz mutlu oldum.projemizin sonunda erzurum sbs ve lys sınav başarısında iller başarı sıralamasında tam 14 sıra yukarı çıktı.ancak bu çalışma ne hikmetse tekrarlanmadı.üzüldüm...kesinlikle tekrarlanmalı,meslektaşlarımıza katkı sağlamalıyız.zira öğretmen arkadaşlarımızın motivasyonu arttırılmadıkça boşa kürek çekiliyor.bence bu eğitim adına hayati derecede çok önemli.yardıma varız.....

Yorumu oyla      6      4  
ahmet sobacı 8 Ocak 2014 Çarşamba 23:04

değerli üdürüm.27 yıllık mesleki tecrübemle anladım ki,motivasyon olmadan bu meslek yapılamıyor.sivas da ilk öğretmenlik yılımda türkiye çapında yapılan bir yarışmada 2 türkiye birincisi 1 türkiye ikincisi çıkardım.idarecilerim tarafından sözlü bile teşekkür alamadım.görev yaptığım atatürk üni. eğitim fakültesindede tüm çabalarım kıskanç ve vizyonsuz insanlar tarafından sürekli baltalandım.ama asla vazgeşmedim.zira rabbimin rızasından ve ülkeme hizmet aşkımdan ötürü hizmette hiç geri kalmaddım.yaklaşık 17 yıldır erzuruma akademisyen olarak hizmet vermekteyim.her yıl değer verdiğim dostlarımın çocuklarına tamamen ücertsiz danışmanlık vermekteyim.çok sayıda dostumun çocuklarının hayatına inanılmaz katkı sağladım.nefes aldıkçada buna devam edeceğim.ancak şunu anladım ki buna en çokta öğretmen meslektaşlarımın ihtiyacı var.bunu önerdiğim okul idarecileri maalesef ne demek istediğimi bile anlamıyorlar.bundan 3-4 yıl önce valilik ve rektörlüğümüzün birlikte projelendirdiği bir çalışmada b

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’den 2 tarihi imza
Atatürk Üniversitesi tarihi iki girişim gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal ...
İl Sağlık Müdürlüğü’nden eğitime destek
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, “Kardeş Okul Projesi”yle, Mustafa Kemal İlköğretim ...
Altıparmak ETÜ öğrencileriyle söyleşecek
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Erzurum Teknik Üniversitesi’nde öğrencilerle ...
 
Fen Fakültesi’ne Araştırma Teşvik Ödülü
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
Altaş ‘Dini Öğretmenin Geleceği’ni irdeledi
Prof. Dr. Nurullah Altaş “Dini Öğretmenin Geleceği” başlıklı konferansında, ...
ETÜ İİBF’den "Vergi Müfettişliği " Semineri
Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından ...
 
Atatürk Üniversitesi Eğitim Fuarında
Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli eğitim fuarlarından birine ...
ETÜ 'Educatürk İstanbul'daydı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İstanbul Kongre Merkezi fuar alanında ...
ATAÜNİ’ye AB ödülü
Avrupa Komisyonu tarafından 2013-2016 dönemi için Atatürk Üniversitesine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva