ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>GUNCEL
1 Temmuz 2013 Pazartesi - 12:06

‘Ben sizi göreyim, siz beni görün’

Tekman'da incelemelerde bulunan Vali Altıparmak: “Bizatihi sorunları yerinde görelim, ben sizi göreyim, siz beni görün ve sizleri dinleyelim istiyorum."dedi

‘Ben sizi göreyim, siz beni görün’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilçe gezilerine devam ediyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü ilk gezisini Karaçoban ve Hınıs ilçelerine yapan Vali Altıparmak Pazar günü de Tekman ve Karayazı ilçelerine giderek vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Altıparmak, beraberinde çok sayıda bürokratla Tekman ve Karayazı’ya çıkartma yaptı. İlk programını Tekman ilçesine yapan Vali Altıparmaköncelikli olarak ilçenin problemleri ve kamu yatırımları hakkında Kaymakam Ahmet Adanur’dan birifing aldı.
Brifingin ardından ilçe kurum müdürleri ve muhtarların katıldığı toplantı bölümüne geçen vali Altıparmak, sorunları yerinde görmek ve karşılıklı birbirlerini dinlemek üzere Tekman ilçesine geldiğini söyledi. İlçede elektrik kablolarının yer altına alınmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Altıparmak: “Bizatihi sorunları yerinde görelim, ben sizi göreyim, siz beni görün ve sizleri dinleyelim istiyorum. Dağ yolundan geldik.Bu yolun asfalt olması ciddi derecede sizleri de rahatlatacaktır. İlçede eğitimle ilgili 101 tane derslik yapılıyor. İhtiyaç olan liselerin temelleri atılmış devam ediyor. Tekman’da elektrik kablolarını yerin altına almak fevkalade güzelbir şey olmuş. Japonya’da en dikkatimi çeken şey, Tokyo’da bütün kablolar havadan gidiyor.Her yerde kablolar var.Burada kabloların yerin altına alınıyor olması fevkalade güzel bir şey.Yüzde 92 lerde olan eğitim seviyesi gayet iyi.Çocukları, özellikle kız çocuklarını okutma noktasında güzel gelişmelere şahit olduk. Özellikle kız çocuklarınızı okutmanız lazım.Her biri farklı bir meslek sahibi olduğunda gurur duyacaksınız. Bu çocuklar burada doğmuş, okul sıkıntılı olmuş,coğrafya sıkıntılı olmuş, iklim sıkıntılı olmuş. Kış uzun, ama bunu biz lehimize çevirebilmemiz lazım.Kışın uzun olması çocuğun okuyabilmesi demektir. Daha fazla eğitilebilmesidir. Dışarıda daha az zaman geçirmesi demektir. Daha fazla ders çalışması ve dershanede daha fazla zaman geçirmesi demektir.
Vali Altıparmak konuşmasının ardından “Biz buraya anlatmaktan daha çok tanışmaya ve sizleri dinlemeye geldik” diyerek muhtarlara tek tek söz verdi ve sıkıntılarını dinledi. Vali Altıparmak “Yapabileceklerimizi imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalışacağız. Yapamadıklarımızı program dahilinde daha sonra yapmaya çalışacağız” diyerek toplantıya son verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonundaki toplantının ardından yürüyerek esnaf ziyaretinde bulunan Vali Altıparmak bir çay ocağında oturup vatandaşlarla çay içti. Vali Altıparmak, çevredeki çocuklara da oyuncak hediye etti.
KARAYAZILILARI DİNLEDİ
Tekman programının ardından karayoluyla Karayazı’ya geçen Vali Ahmet Altıparmak, Kaymakam Murat Özdemir’den kamu yatırımları hakkında bilgi aldı. Altıparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali, muhtarların sorununun çözümünde devlet olarak gereğini yapacaklarını ifade etti.
Kendisiyle birlikte Karayazı’ya gelen Bölge ve İl Müdürlerini tek tek tanıtan Vali Altıparmak: “Yeni Valiniz olarak bu 4. ilçe ziyaretim. Üç haftadır buradayım. Buralar uzak yerler olduğu için gelelim sizleri tanıyalım, sizlerin taleplerini dinleyelim istedim. Bu gün sizlere kalabalık geldik. Kimlerle geldik diyorsanız Vali Yardımcımız, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Başkanımız, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Tarım Müdürümüz, Karayolları Bölge Müdürümüz, DSİ Müdürümüz, İl Müftümüz, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, Sağlık Müdürümüz, Acil Afet Müdürümüzle geldik” dedi.
Daha sonra söz isteyen tüm muhtarlara konuşma hakkı veren, sıkıntılarını dinleyen ve notlar alan Vali Altıparmak sorunların çözümü için salonda bulunan ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
İlçe merkezinde vatandaşlarla sohbet edip, çay içen Vali Altıparmak, Kaymakam Özdemir’i makamında ziyaret ettikten sonra Erzurum’a döndü.

 
‘Bu günlere şükür..’
 
195 öğrenci diploma aldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurum 2 Temmuz 2013 Salı 11:51

valim ayağınıza sağlık.yazı imza işleri prosedür, aslolan halkın içinde olmak. kamu kurumları üzerindeki hiyerarşinizi vesayetinizi de eksik etmeyinki memur ne için memur olduğunu bilsin; halkta memurun benim memurum olduğu bilincine varsın.mertebesi ne kadar yüksek olursa olsun makam mevki esasen halkın temsili makamlarıdır.halk olduğu için vali kaymakam doktor öğretmen memur var.bunu halka tepeden bakan zihniyet anlamakta zorlansada siz böyle devam edin erzurum sizi sahiplenecektir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İftarın maliyeti 35 TL
Erzurum’da bu yıl Ramazan ayında dört kişilik iftar sofrasının maliyeti ...
SGK Erzurum verileri açıklandı
78 bin 195 kişilik nüfusu olan Erzurum’da 754 bin 714 kişinin sosyal güvenlik ...
ATAÜNİ’de Yeni Numara Planı
Atatürk Üniversitesi Telefon Santralleri ve Araştırma Hastanesi Telefon ...
 
Erzurum ihalesi tamamlandı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK), Erzurum’un da yer aldığı bazı ...
Şehit Muhtaroğlu rahmetle anıldı
Erzurum’da Cuma Namazı sonrası, önceki gün intihar saldırısı sonucu hayatını ...
Yıldırım tartışmaları bitirdi
Bakan Yıldırım, “Kars’ın Lojistik Merkezi ayrı Erzurum’da yapılan Lojistik Merkez ayrı. "dedi
 
Sıcaktan bunalan ağaç altına girdi
Erzurum’da termometreler 30 dereceyi gösterirken sıcak havaya alışkın ...
‘Demiri oya gibi işlemek istiyoruz’
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk ...
'Yanınızdayız'
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kısa süre önce toprak kayması olan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva