ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>GUNCEL
27 Haziran 2013 Perşembe - 14:44

‘Demiri oya gibi işlemek istiyoruz’

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Alparslan Ceylan, “Türk Tarihimizin özeti olan sporlarımızın temsilcisi bir federasyon olma gururuyla; hep beraber demiri oya gibi işlemek istiyoruz. “dedi.

‘Demiri oya gibi işlemek istiyoruz’

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Alparslan Ceylan, “Türk Tarihimizin özeti olan sporlarımızın temsilcisi bir federasyon olma gururuyla;  hep beraber demiri oya gibi işlemek istiyoruz. “dedi.

Ceylan, “Tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmemizde büyük bir rol oynayacak geleneksel sporlarımızın gelişmesi ve verimli olması için; millî kültürümüzün sahip olduğu potansiyeli geliştirmek ve bunu toplumun menfaatine uygun kullanmak İçin gençlerimize özgüven duygusunu kazandırmanın yollarını aramaktayız.” diyerek hedeflerinin geleneksel ata sporlarını yeniden canlandırmak ve yeni nesle aktarmak olduğunu kaydetti.

CEYLAN’IN SUNUMU

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Web sitesinde bir sunum yapan Federasyon Başkanı Prof. Dr. Ceylan,  “Yeniden abalarımızı kuşanıp, zığvalarımızı giyip, atlarımıza bindik. Yeniden gökkuşağını parlattık. Üç kıta üzerine asırlarca süren bir hâkimiyeti tesis eden aziz ecdadımızın, rüzgârda uçuşan at yelelerinin kudret simgesi olan tuğlarıyla bir terkip oluşturduk. Onlarca gönül İnsanı bu ekip çalışmasına gönül koyarak, “Geleneksel Spor Dallarımızın” etrafında birleştik. Türkiye Geleneksel Spor Dallarımızın çok değerli mensuplarının kendi elleriyle yazacağı büyük bir tarihin önsözü olmak için çıktık yola... Umudumuz bu yolculukta siz ve biz değil, hepimiz olabilmek...” sözlerine yer verdi.

TARİHE VURGU

İletişim ağının baş döndürücü bir şeklide geliştiği, kültür ve medeniyetler arasındaki mesafenin azaldığı, dünyanın gitgide küçüldüğü ve buna ek olarak milletlerin her alanda büyük bir yarışa girdikleri bir zaman diliminin yaşandığına dikkat çeken Ceylan, “Bu yüzyıl belki de medeniyetlerin çarpışacağı, devletlerarasında siyasî, ekonomik ve teknolojik rekabetin zirveye çıkacağı ve güçlü devletlerin dünyaya yön vereceği bir yüzyıl olacaktır.Tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmemizde büyük bir rol oynayacak geleneksel sporlarımızın gelişmesi ve verimli olması için; millî kültürümüzün sahip olduğu potansiyeli geliştirmek ve bunu toplumun menfaatine uygun kullanmak İçin gençlerimize özgüven duygusunu kazandırmanın yollarını aramaktayız. Milletlerin benliğine kazınmış millî duygular, milletlerin fikrinde ve vicdanında yer buldukça şahlanır. Dili, dini, tarihi ve milli şuuru benliklerden silinmiş bir halk, yığın olmaktan öteye geçemez. Her millet; tarihi, kültürü, dili, toprağı ve ona yüklenen değerlerle hayat bulur.” Kaydını düştü.

MİLLİ KARAKTERİMİZ

Her milletin kendi yapı ve karakterine göre bu hayat tezahürü unsurlarını kendisine mahsus ayrı şekilde icat ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ceylan, “ Bu yol ile her millet yeryüzündekl maddî, ruhî ve sosyal ihtiyaçlarını karşılar, onlara nev’i şahsına mahsus cevaplar bulmuş olur. Savaşı spor haline getiren, sporu en güzel eğitim aracı bilen pehlivan Türk cengâverlerinln, çağlar boyu kazandıkları her zaferde canları kadar aziz bildikleri atların büyük hissesi vardır. Anadolu bozkırı, geçmişe olan vefasını tarihi at kültürüne sahip çıkarak göstermiştir. Türk Tarihimizin özeti olan sporlarımızın temsilcisi bir federasyon olma gururuyla; demiri oya gibi işlemek istiyoruz hep beraber...

 Bir zaman geçince son direnişçiler de el çekip ve izler kaybolup gitmeden, tarihin derinliklerinden gelecek için veri toplayan bir tarihçi ciddiyetiyle çalışmalarımıza devam ediyor olacağız.” dedi.

 

 
Bakandan Ramazan müjdesi
 
Temmuz yağmurla gelecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DADALOĞLU 28 Haziran 2013 Cuma 09:06

ALPARSLAN HOCAM ERZURUM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERSİNİZ ALLAH SİXİN ÇALIŞMALARINIZI KOLAYLAŞTIRSIN. BİLGE KİŞİLİĞİNİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yanınızdayız'
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kısa süre önce toprak kayması olan ...
Vali Altıparmak ilçelere açıldı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde incelemelerde ...
Eğitim ve sağlığa odaklandık
ÖZEL_Erzurum’da 2013’ün beş ayında kamu giderlerinin yüzde 40.1’ini eğitim, ...
 
9 Üniversite Erzurum’da buluştu
Altunbaşak, istişare toplantılarının 9’uncusunu gerçekleştirerek Türkiye’deki ...
‘Haz etmediğim şey şovmenliktir’
Vali Altıparmak, Kurum Amirlerine yönelik olarak yaptığı konuşmada, “Benim ...
Kongur Köyünde heyelan
Hınıs ilçesine bağlı Kongur Köyü Yusuf mezrasında cumartesi günü akşam saatlerinde heyelan oluştu
 
Çığlık’tan yardım istediler
Deliktaş Köyü Muhtarı Kemal Kaya, içerisinde en az 50 kişinin barınabileceği ...
Başbakan sevgi gösterileriyle uğurlandı
– Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’dan ayrıldı.
Valilik Başbakan’ı ağırladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İradeye Saygı mitinginin ardından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva