ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GUNCEL
12 Şubat 2014 Çarşamba - 12:42

‘Bedava bu kardeşim, sev, sevil’

Güllüce, 76 milyonun omuz omuza, el ele vererek birbirine sarılması gerektiğini ifade ederek, 'Kafa kafaya verelim, şöyle bir çatır çatır sarılalım. Çatırtımız öyle bir olsun ki dünya aleme desinler ki 'Bak Türkiye birlik ve beraberlik içinde.’ dedi

‘Bedava bu kardeşim, sev, sevil’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Belediyelere desteğimiz, yardımımız noktasında, çok katı kural olmamakla beraber, nüfusu ve gelişmişlik düzeyi en az olanların öne çıkmasını, onlara daha çok ilgi göstermeyi planlıyoruz. Bunun istisnaları belki olabilir ama ana mantığım budur" dedi.
Bakanlık tarafından Gölbaşı'ndaki Çevre Referans Laboratuvarları'nda düzenlenen, belediye ve il müdürlüklerine 229 çevre denetim ve temizlik aracının dağıtım töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle başladı.
Bakan Güllüce, törende yaptığı konuşmada, özellikle belediye başkanlarının folklor konusuna önem vermesi gerektiğini belirterek, "Bizi biz eden değerlerimizden birisi de müziğimizdir, folklorumuzdur, kültürümüzdür" diye konuştu.
Birçok halk oyununda nara bulunduğunu anlatan Bakan Güllüce, "Bunlar bizim yiğitlerimizin, delikanlılarımızın, gençlerimizin vatana bağlılıklarını ve bu toprakların çocuklarının birbiriyle dostluğunu çok iyi anlatan şeylerdir. Bütün gençlerimiz Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, barışı, insanlığı için bütün insanlığa bağırsın isterim, şöyle hep birlikte 'hey' diye bağırsın. Allah o 'hey' diyen gençlerimizin, dünyadaki tüm insanlara barışı sunan gençlerimizin sayısını artırsın" ifadesini kullandı.
"PARTİSİ FALAN BİZİ İLGİLENDİRMEZ"
Daha önce belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Bakan Güllüce, belediye başkanları için bir aracın, iş makinesinin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.
Önceden gelişmiş ülkelerden alınan çöp araçlarını onarıp kullandıklarını, bunların da sürekli tamir gerektirdiğini belirten Güllüce, belediyelerin şimdi çok güzel araçlara kavuştuğunu, bunun Türkiye'nin çok iyi bir noktaya gittiğini gösterdiğini bildirdi.
Araç dağıtımında belediyeler arasında ayrım yapılmadığını vurgulayan Bakan Güllüce, "Çünkü böyle bir şeyin doğru olmadığına inanıyorum. Bütün belediye başkanlarımızı biraraya getirerek, partisi falan bizi fazla ilgilendirmez, herkese eşit davranma gayreti içinde olduk" diye konuştu.
BU SÖZÜM ELEŞTİRİLDİ AMA..
Bakan Güllüce, çevre konusunda önceki bakanların ve bakanlık personelinin çok büyük emek harcadığını, güzel şeyler yapıldığını ancak bunların yeterince anlatılamadığını ifade etti.
"Bu sözüm biraz eleştirildi ama ben ısrarla söylüyorum, uygulamada hatalarımız, eksikliklerimiz olabilir ama bizim her belediye başkanımız, hangi parti olursa olsun her vatandaşımız dünyadaki herkesten daha çok çevrecidir, daha çok çevre bilincindedir. Çevrecilik yerli bir kavramdır, bizden dünyaya sıçramıştır, yayılmıştır" diyen Bakan Güllüce, ekonomik ve bazı teknik eksiklikler nedeniyle uygulamada hatalar olabileceğini ancak bunun genele şamil kılınmasının doğru olmadığını belirtti.
İLLERİN HAVA KALİTESİ HARİTASI ÇIKARILIYOR
Tüm illerin 2017'ye kadar hava emisyonu envanteri ile hava kalitesi haritalarının oluşturulmasını ve toplam 8 hava merkezi kurulmasını planladıklarını anlatan Bakan Güllüce, ayrıca önemli çevresel sorun haline gelen gürültü kirliliği haritalarını çıkaracaklarını, 2023 yılına kadar Türkiye'yi kapsayacak bu projenin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Mavi bayraklı plaj sayısında son 10 yılda büyük artış yaşandığını dile getiren Bakan Güllüce, bunu artırmanın çabası içinde olacaklarını bildirdi.
Bakan Güllüce, kentsel dönüşümle ekolojik şehirlerin sayısının, hibrit, elektrikli araçlar, bisikletle girilebilen yolların artması ve huzur içinde yaşanabilen şehirlerin oluşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
"BEDAVA BU KARDEŞİM, SEV, SEVİL"
Yerel seçimleri hatırlatan Bakan Güllüce, "Belediye başkanlığı zor iştir. Akşama kadar, hiç durmadan çalışsanız da vaktiniz yetmez, kaynaklarınız sınırlıdır. Belediyelere desteğimiz, yardımımız noktasında, çok katı kural olmamakla beraber, nüfusu ve gelişmişlik düzeyi en az olanların öne çıkmasını, onlara daha çok ilgi göstermeyi planlıyoruz. Bunun istisnaları belki olabilir ama ana mantığım budur" diye konuştu.
Bunun bölgeyle ilgisinin bulunmadığını da dile getiren Güllüce, "Yani sadece Doğu, Güneydoğu değildir. Orta Anadolu'da, Batı'da da birçok gelişmemiş, ekonomisi kötü belediyelerimiz vardır" ifadesini kullandı.
"Bu arada tuzu kuru belediye çok az olur ama durumu iyi olan diyeyim, daha doğru bir tabir kullanmış olurum, bu söylediğimden de rahatsız olmasın" diyen Bakan Güllüce, şunları kaydetti:
"Durumu iyi olan belediye başkanlarımıza yardımcı olmayacağımız anlamı çıkmaz buradan. Büyük bir belediyeye milyonlarca verdiğinizde onun bir parçacık derdini çözerken, birkaç yüz bin lira küçük bir belediyenin çok önemli problemlerini çözüyor. İyi konumda veya nüfusu büyük belediye başkanlarımızın buna hoşgörüyle bakacaklarını, empati yaparak 'Orada belediye başkanı olsaydı ne olurdu', bir düşünmelerini rica ediyorum."
İstanbul'da, Konya'da, Kayseri'de ne varsa küçük bir beldede de onun olmasını istediklerini belirten Bakan Güllüce, "Beceririz beceremeyiz, gücümüz yeter yetmez ama aşkımız budur" dedi.
76 MİLYON OMUZ OMUZA
Bakan Güllüce, 76 milyonun omuz omuza, el ele vererek birbirine sarılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:"Bu ülkeyi daha ileri götürmek için nasıl gayret göstermemiz gerekiyor, kafa kafaya verelim, şöyle bir çatır çatır sarılalım. Çatırtımız öyle bir olsun ki dünya aleme desinler ki 'Bak Türkiye birlik ve beraberlik içinde, dünya kalkınma rekoru kırmak için azmetti. Türkiye'de biz entrika, mentrikayla bunların önünü kesemeyiz. Bu memleketin insanları birbirini seviyor. Bu memlekette barış, dostluk, kardeşlik olacak. Bu memlekette, bölge, mezhep, ırk, dil, din ayrımı olmayacak. Bu topraklarda yaşayanlar kardeş, birbirinin destekçisi, birbirinin seveni.'
Biz ne kadar bir olursak, birbirimizi ne kadar seversek, bu sevme bedava bir şey. 'Niye iş makinesi alamadın', paran yok. 'Niye çöp makinesi alamadın', paran yok. Niye sevmedine cevabın yok. Bedava bu kardeşim, sev, sevil."
Daha sonra belediye başkanlarına araçların anahtarlarını teslim eden Bakan Güllüce, şoför koltuğunda basın mensuplarına poz verdi.

 
Yavilioğlu, Eğitim’de 2023 planını açıkladı
 
Polislerden kaçan şüpheliler güven timlerine yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narmanlılardan siyasette hoşgörü ve kardeşlik
Narman'da belediye başkan adayları karşılaştıkları her yerde birbirleriyle ...
Yavilioğlu’ndan ‘Erzurum 2014’
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Palandöken Kayak ...
Aziziye Kızılkale'de hafif şiddette deprem
Aziziye ilçesinde 2,3 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
Vali’den yardım istediler
İHSAN KUMRU-Erzurum’da son birkaç ayda elektrik faturalarının kabarık ...
Ala’dan birlik ve beraberlik mesajı
İç işleri Bakanı ala, “Biz kardeşiz. Karakoçan, Palu, Keban, Erzurum, ...
Kayakçılardan alkışlı protesto
Palandöken Dağı'nda bulunan Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü ...
 
Kayak yarışmalarına ‘ücret’ engeli
Türkiye Kayak Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan 1. etap ...
Işık Teknokentlerin performansını açıkladı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kamu Sanayi Strateji Belgesi ...
İşkur Genel Müdürü Yazıcı Erzurum’da
Bazı ziyaret ve programlara katılmak üzere Erzurum’a gelen İŞKUR Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva