ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>GUNCEL
24 Ağustos 2012 Cuma - 06:42

‘Bayrak şehitlerimizin emaneti’

Bayburt’ta Salmankaş Tüneli’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terörle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Bayrak şehitlerimizin emaneti’

BURHANETTİN OKUMUŞ - YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt’ta Salmankaş Tüneli’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terörle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Yıldırım, “Bize bazı zamanlarda yüreği yaralı vatandaşlarımız şunları söylüyor: 'sayın Bakanım niye duruyoruz. Bunlara haddini bildirelim.' Bakın değerli vatandaşlarım, devlet olmak sorumluluk ister. Devlet olmak vatandaşına karşı saygılı olmayı, vatandaşın hukukunu gözetmeyi gerektirir. Devlet terörün, teröristin gittiği yoldan gitmez. Devlette kararlılık, sabır, hukuk içinde vatandaşının, sivillerin hakkını hukukunu gözeterek mücadele vardır. Ama er veya geç bu mücadele hakkın, halkın zaferiyle sonuçlanacaktır. Çünkü bu Ay-yıldızlı bayrak bize ecdadımızın şehitlerimizin emanetidir. Onu en yükseklerde dalgalandırmakta bizim ve bizden sonra gelecek nesillerin en büyük görevidir. Bunun böyle bilinmesi lazım” dedi.
“Bütün bu işleri yapmamızın amacı; sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak. Benim vatandaşım eğer Bayburt’tan Trabzon’a giderken yollarda sıkıntı çekiyorsa, kazalarda belalarda acı yaşıyorsa, vatandaşlarımızın seyahati bir eziyete dönüyorsa o zaman biz görevimizi yapmamış oluruz” diyen Bakan Yıldırım şunları kaydetti:
“50 yıllık geçmişimize bakalım işte Araklı, Kop, Ovit, Bolu Dağı, Kuzgunkıran tünelleri bütün bunlar bir efsaneydi. Ama bugün bunlar teker teker gerçek oluyor. Nasıl oluyor derseniz, size şunu söylerim: 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı iktidarda, Recep Tayyip Erdoğan iktidarda da onun için olur derim. Bu tüneli tamamladığımızda Bayburt’tan Trabzon’a gitmek, denizi görmek en fazla bir saatinizi alacak. Yani Bayburt Karadeniz’le buluşacak. Bayburt Trabzon’la buluşacak. Kop Dağı’nı aşarak Erzurum’la buluşacak. Bayburt yolların kesiştiği bir ilimiz olacak. Eskiden bir hitap vardı: 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' diye. Biz bunu yaptığımız hizmetlerle, 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi' diye değiştirdik. Artık Bayburt bunu hak ediyor, Trabzon bunu hak ediyor, milletimiz bunu hak ediyor. Değerli hemşerilerim Araklı tüneli öyle bir tünel ki bu Bayburt’a Trabzon’u bir birine bağlayan en önemli geçittir. Bu tünel Bayburt’la Trabzon’u buluşturan birleştiren bir kardeşlik tünelidir, bir kardeşlik geçididir.
Bu tüneli yaptığımızda ne olacak? Bir kere seyahat süresi yarı yarıya azalacak. Trafik kazaları azalacak. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Nasıl diyeceksiniz? Bir bayram geçirdik. Bu bayramda yollardaki trafik geçen bayrama göre tam iki kat arttı. Ama kazalara bakıyoruz tam yarı yarıya azaldı. İşte yaptığımız bu yollardan dolayı. Yolları yaptık, bölünmüş hale getirdik bu sayede kafa kafaya çarpışmalar, yanlış sollamanın sebep olduğu kazalar nerdeyse yok oldu. Sadece sürücü hatalarından dolayı kazalar oluyor. Onun için vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz, kurallara uyun 'yolların kralı olmaz, kuralı olur.” Eğer kurallara uyarsanız sevdiklerinize sağ salim ulaşırsınız. Uymazsanız, telafisi imkansız acılarla karşılaşırsınız. Burayı tamamladığımız zaman 40 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Hem yakıttan hem zamandan kazanmış olacağız. Peki bu yolun bu tünelin maliyeti ne kadar derseniz 105 Milyon TL’ye mal olacak. Devamında ki yollarla 170 Milyon TL’yi bulacak. Yani dört sene içerisinde getirisi maliyetini karşılayacak. Demek ki iyi bir yatırım bu. İsterse hiç geri gelmesin, eğer bir insanımızın hayatını kurtaracaksa bu tünel, bunun bedeli parayla pulla ölçülmez. Burada bu projede emeği geçen küçüğünden büyüğüne yerelden genele kadar tüm yöneticilerimiz ve siyasetçilerimize ve de son olarak karayollarında çalışan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Fazla çıkaranlardan değiliz, az laf çok iş yapanlardanız. Bizim şiarımız budur. bu millet kilometreler boyu laf yapıp bir arpa boyu yol yapamayanlardan bıktı usandı artık. 30 yılda 3 kilometre yol yapamayan bir Türkiye’den 1 yılda 100 Kilometre yol yapan bir ülke haline geldik. Bunu bizlere yaşatan size teşekkür ediyoruz. Tünelimiz bölgemize milletimize hayırlı uğurlu olsun, sağ olun var olun.”

 
Günal’in cesedi bulundu
 
Ulaşımda milenyum atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günal’in cesedi bulundu
Ramazan Bayramının 2. günü bayramlaşmak için gittiği Tortum’un Aksu Köyünde ...
Haydi Bismillah...
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt ...
Kop'tan milli tepki....
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kop Tüneli’nin ...
 
Gerçek ortaya çıktı...!
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinde ...
Gözü yaşlı baba oğlunu arıyor
Bayramın 2. Günü bayramlaşmak için gittiği Tortum’un Aksu Köyünde kayıplara ...
Kop rüyası gerçek oluyor
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü ...
 
Ambulans helikopter can kurtardı
İspir ilçesinde çatıdan düşerek ağır yaralanan vatandaş ambulans helikopter ...
Diyanet Sen’den bölücülere tepki
Diyanet Sen Şube Başkanı Dursun Mehmet Dindi, eli kanlı terör örgütü, ...
Erzurumlu uzman çavuş yaralandı
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde meydana gelen ve 1’i ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva