ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>GUNCEL
24 Ağustos 2012 Cuma - 06:38

Haydi Bismillah...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmalarının başlaması töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum ile Bayburt arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek ve yaz kış seyahat imkanı verecek Kop Dağı Tünellerinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Haydi Bismillah...

AHMET AKBUĞA-YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmalarının başlaması töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum ile Bayburt arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek ve yaz kış seyahat imkanı verecek Kop Dağı Tünellerinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bakan Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmalarının başlaması törenine katıldı. Halkın yoğun sevgi seliyle karşılaşan Bakan Yıldırım, zaman zaman zor anlar yaşadı. Törende ilk olarak Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Bayburt Valisi Hasan İpek, birer açılış konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum ile Bayburt arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek ve yaz kış seyahat imkanı verecek Kop Dağı Tünellerinin temelini atacak olmaktan dolayı, ikinci bir bayram yaşamanın mutluluğunu hissettiğini belirterek, "Az önce Kop Şehitliği'ndeki şehitlerimizi ziyaret edip, dua ettik. 1916'da bu topraklara düşman ayağının değmemesi için hayatlarını kaybeden 9 bin şehidimizin huzurunda bir kez daha söz verdik. Neydi o söz, ey şehit oğlu şehit, bu millet 75 milyon vatan evladı, sizden aldığı bu ay yıldızlı bayrağı sonsuza kadar dalgalandırmaya devam edecektir" diye konuştu.
Konuşmasını teröre tepki göstererek sürdüren Bakan Yıldırım, “Bunu herkes bilmelidir. Kimse bu milletin sabrını sınamaya kalkmasın. Bu milletin gücünü sınamak isteyenler, Çanakkale'ye baksın. Sakarya'yı, İzmir'i, Sarıkamış'ı görsün, yedi cepheyi görsün. Bu toprakların bedelini bu millet çok ağır olarak ödedi. Milletin birliğine, beraberliğine, insanımızın huzuruna, barışına, mutluluğuna karşı yeltenen her türlü hareketi hiç müsamaha göstermeden yok etmeye ahdettik, bu kararlılık içindeyiz. Bu ülkenin insanları arasında ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar, bu milletin sabrını zorlayanlar şunu iyi bilsinler ki biz kalubeladan beri, bin yıldan beri bu topraklarda birlik ve beraberlik için ahdettik, yemin ettik. Kürdü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Müslimi, gayrimüslimi ile Anadolu topraklarını vatan dedik, millet dedik, bağımsızlık dedik, bayrak dedik, bu yürüyüşümüzü onurla ve gururla devam ettirdik. Atalarımızın bize bıraktığı bu toprakları nesillerimize aynı şekilde güçlenen ve büyüyen bir Türkiye olarak taşımak hepimizin, 75 milyon vatan evladının ortak hedefidir. Bunu duymayanlar varsa duysun. Hain terör örgütü duysun, onun arkasındaki efendileri de duysun, bütün dünya duysun. Atalarımız Kop Dağı'nı geçilmez yaparken, düşmanı orada toprağa gömerken, bu ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını seve seve verdiler. Ama onlar, Kop Dağı barış zamanında da sulh zamanında da geçilmez olsun demediler. Onlar, 'buraya biz düşmanın ayağını bastırmadık, siz de artık Kop Dağı'nı aşın, Erzurum ile Bayburt'u yaklaştırın' dediler. Bugün atalarımızın bizlere öğüdünü gerçekleştirme zamanıdır" dedi.
Kop Dağı'nda iki tünel yapılacağını ve toplamda 10 bin metre uzunluğa sahip olacağına belirten Bakan Yıldırım, “İki tane tünel yapıyoruz her biri beş bin metre ve toplamda 10 bin metre. Dile kolay, on bin metre yerin altında yüzlerce binlerce işçimiz ve kardeşimiz çalışacak, çabalayacak Kop Dağı'nı bir uçtan bir uca geçerek Erzurum Aşkale ile Bayburt'u birbiriyle buluşturacak. Ben şimdiden sizler adına burada çalışacak karayolu yüklenici mühendis ve işçilerine teşekkür ediyorum. Kop Dağı Tüneli bir hayaldi, erişilmez bir projeydi" diye konuştu.
AK Parti'nin ilklerin partisi olduğunu ve hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünü dile getiren Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"AK Parti ilklerin partisidir, AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partidir. 10 yıllık yapılan hizmetlere baktığınızda Erzurum'da, Bayburt'ta, Erzincan'da, Gümüşhane'de vatanın her metrekare toprağında hizmetlerin birer birer yükseldiğini göreceksiniz. Az önce Erzurum Valimiz söyledi ama aslında eksik de söyledi. Ovit Tüneli iki Potamya’yı birbirine bağlayan, Karadeniz'i güney ile buluşturan sevgi yolunun geçtiği Ovit Dağı tüneli, iki tane 7,5 kilometre değil, iki tane 15 kilometrelik tüneldir ve toplam 30 kilometredir. 30 kilometre tünel dediğin zaman eğer 10 yıl önce böyle bir şey söyleseydin 'adam ya tünel görmemiş ya da mesafeden haberi yok' derlerdi."
Bakan Yıldırım, bugün Trabzon'a giden yol üzerinde bir başka tünelin temelini de atacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti:
"Artık Bayburtlular olarak yola çıkıp Trabzon'a giderken 1 saat içerisinde denizi göreceksiniz. Artık Bayburt bir sahil şehrini görüyor. Bayburt, Bayburt olalı böyle hizmet görmedi. Bayburt, Bayburt olalı böyle bir şey görmedi. Bayburtlulara, Erzurum'a, Gümüşhane'ye, Erzincan'a, Trabzon'a milletimize helal olsun. Siz bu hizmetlerin daha fazlasına layıksınız. 10 seneden beri bize destek verdiniz. Bu ülkenin Başbakanı gece gündüz insanımıza hizmet için yollarda. 'Vatandaşımızın ayağına taş değmesin, çalışın, çabalayın, zor demeyin, kış demeyin, hizmeti vatandaşımızın ayağına getirin' diye talimatı var."
Bayburt'a son 10 yılda 66 kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Bakan Yıldırım, “Bu tünele 266 trilyon harcayacağız. Ayrıca devam eden birçok yol ve TOKİ projeleri var. Bunların toplandığında 1 katrilyon yapıyor. Bu tünel projesi bir hayali gerçek ediyor. Bu proje, bu yollarda hayatını kaybetmiş insanlarımızın acılarına son veriyor" dedi.
Bakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından butona basılarak temel atıldı.
KOP DAĞI TÜNELİ
Kop Dağı Tüneli geçiş projesi ve Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı arasında kalan yolda yapılan çalışmalarla, yoğun geçen kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatan bu kesimin 12 ay boyunca trafiğe açık tutulması, güvenli ve yüksek standartlı bir ulaşım ağının oluşturulması amaçlanıyor. Geçmişte 2-2.5 saatte kat edilen Bayburt, Erzurum arasındaki yol, bölünmüş yol çalışmaları ve Kop Tüneli'nin tamamlanmasıyla 1-1.5 saate, 1.5-2 saat süren Bayburt-Gümüşhane arası ise 1 saate inecek. Kop Dağı Tüneli, dağın Bayburt tarafından girip, Erzurum tarafından çıkacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak.
Öte yandan, törene Bakan Yıldırım’ın yanı sıra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Erzurum AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 
Şehitler memleketlerine uğurlandı
 
SP’den terör tepkisi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şükür 24 Ağustos 2012 Cuma 13:49

çok zenginsiniz ya sabah akşam gezersinsiniz.hayatında bir tatil yapmamış şükürcüler maliyeti yollara seviniyorlar

Yorumu oyla      6      4  
11eylul 24 Ağustos 2012 Cuma 12:35

o kadar bilen oluştu kı taklacılık moda oldu ülkede gezılmıyo korku hakım işsızlık aclık tembellık bayrak sorgulanıyo asfalt la cazla cuzla oyalanın bakalım sız

Yorumu oyla      6      4  
bir bilen 24 Ağustos 2012 Cuma 11:03

Hayırlı olsun. Darısı İspir Kırık tunelinin başkna. Karayolları 12. bölge müdürü Şenol bey gibi çalışkan bir bürokrat sayesindd bütün projelerin gerçekçeşeceğine güvenimiz tamdır. Yıllardır rafa kaldırılmış projelere el attın.Teşekkürler ŞENOL bey.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kop'tan milli tepki....
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kop Tüneli’nin ...
Gerçek ortaya çıktı...!
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinde ...
Gözü yaşlı baba oğlunu arıyor
Bayramın 2. Günü bayramlaşmak için gittiği Tortum’un Aksu Köyünde kayıplara ...
 
Kop rüyası gerçek oluyor
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü ...
Ambulans helikopter can kurtardı
İspir ilçesinde çatıdan düşerek ağır yaralanan vatandaş ambulans helikopter ...
Diyanet Sen’den bölücülere tepki
Diyanet Sen Şube Başkanı Dursun Mehmet Dindi, eli kanlı terör örgütü, ...
 
Erzurumlu uzman çavuş yaralandı
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde meydana gelen ve 1’i ...
Harbin Tv ekibi Erzurum’da
Çin’in Harbin kentinden gelen televizyon ekibi, Ramazan Bayramı’nı Erzurum’da ...
GHSİM’de bayramlaşma
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva