ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2012 Cumartesi - 16:33

Bayburt Taşına dev yatırım

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği yemekte konuşan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt taşına yapılacak 9.5 milyon euroluk yatırımla Bayburt’a önemli bir ekonomik girdi sağlanacağını söyledi.

Bayburt Taşına dev yatırım

BAYBURT (İHA) - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği yemekte konuşan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt taşına yapılacak 9.5 milyon euroluk yatırımla Bayburt’a önemli bir ekonomik girdi sağlanacağını söyledi.
Bayburt Valisi Hasan İpek, 1 Şubat 2012 tarihinde Samsun’da Bayburt için dönüm noktası olabilecek çok önemli bir projeyi imzaladıklarını belirterek, “Bayburt valiliği olarak projeyi imzalayan kişi bendim. Bilim ve teknolojiye dayalı Bayburt taşının geliştirilmesine ve inovasyona dayalı bir proje olan Bayburt taşının işlenmesi projesini Avrupa birliği ve sanayi bakanlığı yetkilileriyle beraber imzaladık. Bu proje Bayburt’ta uygulanacak, özellikle taş işlemeciliğinin çok gelişmiş olduğu, Türkiye’nin her yerinde taş ustalarının bulunduğu Bayburtlulara taşlarını çok daha kolay işleyecekleri bir fabrikanın kurulması ayrıca taş ustalarının yetiştirilmesiyle ilgili bir proje 9.5 milyon Euro tutarında bir proje bu imza ile beraber, bu projenin hayata geçirileceği hem Avrupa birliği hem de sanayi bakanlığı tarafından taahhüt edilmiş oldu. Organize sanayi bölgemizde yeri hazır olan bu fabrikanın kuruluşuna bazı bürokratik yapıların yapımından hemen sonra başlayacağız iki ay içerisinde koordinasyon kurulunu kuracağız sonra merkezi ihale birimi tarafından ihalesi yapılacak. Biz zaten şart namelerimizi hem özel idarenin hem de ticaret odası katkılarıyla müşavir şirkete İstanbul’da yaptırmıştık. Hemen hemen her şeyimiz hazır daha sonraki görüşmelerimizde il özel idare müdürümüz bulundu, diğer illerin görüşmesi iki saat sürerken bizimkisi sadece on dakika sürdü çünkü Bayburt’tun her şeyiyle hazır olduğunu hem Avrupa birliği yetkilileri hem de sanayi bakanlığı yetkilileri ifade ettiler o toplantıda diğer illerle kıyasladığımızda rakamsal olarak en büyük proje bizim projemiz 9.5 milyon euro bizim projemiz bizden sonra 7 milyon Euro’luk proje var. Bayburt’un nüfus olarak bu kadar az olmasına rağmen çok ciddi bir rakama ulaştı bu proje bu anlamda bu projenin Bayburt’ta ve Bayburtlulara taş sektöründe çalışan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Resmen Avrupa birliği ve sanayi bakanlığı 9.5 milyon Euro’yu Bayburt’ta vermek için taahhüt etmiş bulunuyor, çok büyük bir aksilik olmazsa yakında bu fabrikanın temelleri atılır ve inşallah hizmete başlar ve Bayburtlular bundan sonra daha kalifiye ustalarla Türkiye ve dünya piyasasına çıkıp yine hem camileri yapmaya hem restorasyon çalışmalarını yapmaya tüm Türkiye’de devam ederler.” Diye konuştu.
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise Bayburt taş ve mermeriyle ilgili yapılan projenin uygulama projelerinin imzalarının atıldığını belirterek, “Özel idarenin Samsun’da yapmış olduğu ve nihayetinde bir şirket marufiyetiyle uygulamaya konulacak olan taş ve mermer projesine Bayburt TSO olarak biz bu şirketin yüzde 50.5 hissedarı olmak kaydıyla ortak olduk ve uygulaması gerçekleşecek. Bununla ilgili organize sanayide yaklaşık 40 dönümlük bir yer tahsis edildi. 8 bin metrekare kapalı alan 20 bin metrekare üzerine fabrika kurulacak. fabrikanın amacı Bayburt taşı ve mermeriyle ilgili sektörel çalışma yapan arkadaşlarımıza altyapı oluşturmaktır. Teknolojik gelişmeleri ekonomik yönden kavuşamayan müteşebbislerimize son teknolojiyle donatılmış bir fabrika kurmak suretiyle getirecekleri ham maddeleri mamul halinde kendilerine verebilecek bir alt yapı oluşturuyoruz. Bayburt adına çok büyük bir proje yaklaşık 25 milyon TL yatırım yapılıyor. Bizim bundan sonra yapacağımız daha önceki açıklamamda da söylediğim gibi ortak aklı kullanarak Bayburt’u ayaklarının üzerine kaldırmamız gerekli. bu ortak akılda kurumların bir biriyle uyumlu iş birliğinden geçmektedir. Uyumlu iş birliği bu şekilde devam ettiği sürece güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bayburt’ta bu fabrikanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada elini taşın altına koyan başta özel idaremiz ticaret sanayi odamız ve Bayburt belediyemiz ziraat odamız yüzde 50.5’i Bayburt ticaret ve sanayi odasının basın bülteninde de belirttiğimiz gibi yüzde 40 özel idaremizin yüzde 6 Bayburt belediyesinin ve diğer geri kalanı da diğer kuruluşların olmak kaydıyla bu şekilde sürdürüle bilir bir yapı kurulup inşallah bunu çok profesyonel bir anlamda işletmeye başlatacağız. Yaklaşık 2 yıl içerisinde zannediyorum uygulama projeleri çok kapsamlı projeler olduğu için hayata geçecek şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.
İSTİHDAM EDİLECEK İŞÇİ SAYISI NE KADAR OLACAK ?
Yumak daha sonra şunları söyledi; “Bu fabrikada biraz öncede belirttiğim gibi son derece teknolojik bir fabrika genelde robot ve bilgisayar donanımıyla işleyecek burada eleman istihdamı çok ön görülmeyecek ama biz maksimum seviyede istihdama katkı sağlayacak ve yapısının oluşturulacağı bir kere fabrika bir profesyonel işletme yapısı oluşturulacak ve bunun idari binası olacak üsten aşağı kurulmuş şekilde genel müdüründen en alt çalışanına kadar bir yapı oluşacak. Şimdiden bir personel sayısı ön görmek hayalci olur söylediğimiz rakamlar belki küçükte kalabilir abartılıda olabilir onun için mümkün olan azami düzeyde Bayburt ekonomisine katkı sağlayacak şekilde uygulama projeleri öngörüldü ve uygulanacak.”
BAYBURT TAŞ İŞİNDE YENİ BİR AFYON, BİLECİK OLABİLECEK Mİ ?
“İnşallah hedefimiz o taş ve mermerler birliği kurup bunu Türkiye ve dünya çapında bilgili yer birim tanınır talep edilir hale getirmektir, yani biz birinci aşamada Bayburt TSO olarak hedefimize ben başkanlığa seçildiğimde hedeflediğim Bayburt’un altının taş ve madenlerden dolu olmasının birinci ayağı olan taş ve mermeri hayata geçirmiş olacağım. O yönden kendi adıma çok sevinçliyim. Bayburt taşta bir marka olacak.”

 
‘Dedikodularla hareket etmeyin’
 
Çaresiz aile yardım bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harcamada rekor Erzurum’un….
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2011 yılı kamu harcamalarını ...
Soğuk TÜFE'yi de dondurdu
Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Ocak 2012 döneminde fiyatlar Aralık 2011’e ...
Perakendecilerden Fransa tepkisi
Erzurum'da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği üyeleri ...
 
1 milyon Erzurumlu il dışında
İl dışında yaşayan Erzurumluların sayısı 980 bin 581 olarak açıklandı.
KUDAKA proje sonuçlarını açıklayacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) KOBİ ve Küçük Ölçekli Altyapı ...
Enflasyon sepeti güncellendi
Enflasyon sepeti bu yıl, 444 ürünü ve bin 169 ürün çeşidi kapsayacak. ...
 
Hınıs'ta besiciliğe örnek yaklaşım
Hınıs İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hayvan sevklerinde ...
TESK'ten AVM tepkisi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Sorunlarını Ankara’ya taşıdılar
Kırtasiyeci esnafı öğrencilerin okul yöneticileri tarafından belirli kırtasiyelere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva