ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:46

Başkent’te Erzurum gündemi

‘Cumhuriyet’in Erzurum’a kazandırdıkları’ konulu panelin ilkini 20 Ekim Cuma günü Erzurum Kongresi’nin yapıldığı salonda gerçekleştiren ve 6 profesörden oluşan kadın akademisyenler Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne ait salonu da tıka basa doldurdu.

Başkent’te Erzurum gündemi

Erzurum Kalkınma Vakfı, 27’nci Sultan Sekisi toplantısı ile Ankara’ya çıkarma yaptı. Başkentteki Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlama etkinliklerine katılan Er-Vak heyetinde 6 kadın akademisyenin paneli büyük ilgi topladı. Kadın akademisyenler ayakta alkışlandı.
‘Cumhuriyet’in Erzurum’a kazandırdıkları’ konulu panelin ilkini 20 Ekim Cuma günü Erzurum Kongresi’nin yapıldığı salonda gerçekleştiren ve 6 profesörden oluşan kadın akademisyenler Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne ait salonu da tıka basa doldurdu. Cumhuriyet sayesinde erkekler gibi eşit haklara sahip olma hakkını elde eden kadınlar, her fırsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sundular.
Dr. Hilal Kübra Sağlam’ın organizasyon sorumlusu olduğu panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’u Cumhuriyet’in 100. Yılında Ankara’ya taşıdıklarını bildirdi. Etkinliğe katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da Erzurum’dan gelen konuklara ‘hoşgeldiniz’ dedi ve kutladı.
Paneli yöneten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Leyla Sağlam, ilk olarak sözü Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Betül Aslan’a verdi. Prof.Dr. Betül Aslan, Erzurum’dan Cumhuriyet’e giden yolun tarihsel sürecini anlattı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof.Dr. Dilşad Güzel, Cumhuriyet döneminde Erzurum ekonomisini, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof.Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban da Erzurum’da Cumhuriyet döneminde tarım ve hayvancılığı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Zülal Bozkurt Erzurum’da Cumhuriyet dönemi sağlık hizmetlerini, Atatürk Üniversitesi’nden Prof.Dr. Gülhan Atnur, Erzurum’da Cumhuriyet döneminde eğitim ve öğretimi anlattı.
Salonu dolduran Erzurum sevdalıları, akademisyenleri ayakta alkışladı. Plaket takdim inden sonra Başkan Erdal Güzel, etkinliğe destek veren ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’a, Ankara Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Murat Çatakçı’ya, Ankara Erzurumlular Vakfı Başkanı Süreyya Güngör’e, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal’a, Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'a Er- Vak olarak teşekkür etti.
EMANETE SAHİP OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İSTEDİK
29 Ekim günü de Erzurumlular olarak Anıtkabir'deki törenlere katıldıklarına dikkati çeken Erdal Güzel şunları söyledi: "Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılında Anıtkabir’deydik. Sözde değil özde Cumhuriyet’e bağlı olan Erzurumlularla, dadaşlarımızla mahşeri kalabalığın arasında hemşehrimiz, milletvekilimiz, Sarı Paşamız Mustafa Kemal’in emanetine sahip olduğumuzu göstermek istedik. İnanılmaz bir coşku ve katılım vardı. Yaşlısından gencine, başörtülüsünden modern giyeninden, köylüsünden kentlisinden tüm Türkiye ordaydı.
Bu manzarayı görünce Cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde yükseldiğine şahit olduk. Taşkınlık yoktu. Metanet ve gurur vardı. Oluk oluk Anıtkabir’e koşanların büyük kısmının gençlerden olması güven vericiydi. Milyonların katıldığı bu manzara. Türk halkının Cumhuriyet rejimine sahip çıktığının göstergesiydi. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Kutlu olsun.”

 
BB Mehter Takımı 103’üncü yıl törenlerine damga vurdu
 
Aydın gençlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son tandır ustası zenaati yaşatmaya çalışıyor
Bayburt'ta yaşayan ve kentin son tandır ustası olan 55 yaşındaki Recai ...
Vali Çiftçi icazet törenine katıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi tarafından organize edilen, Erzurum Ömer ...
Nefesler kesildi
Anıtkabir semalarında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel Türk Hava ...
 
Dadaşlardan 100. Yıl Barı
Erzurum’da yüzlerce vatandaş, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını Cumhuriyet ...
Mütefekkir Kösoğlu’na vefa
Cindilli, 'Yiğit ve dik duruşundan hiç taviz vermeden söyleyeceklerini ...
Erzurum’da Yüzyıla Yürüyen Sergi
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Yakutiye ...
 
Off- Road kulüpleri milli coşkuyu paylaştı
Erzurum’da faaliyet gösteren off-road kulüpleri, Cumhuriyetin 100. yıldönümü ...
‘Nice Yüzyıllara’
Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği’nin (ERSANDER), Cumhuriyet’in ...
Ersoy: 'Ülkemizi ve medyamızı korumalıyız'
Ersoy, "Öncelikli olarak her türlü uluslararası manipülasyonlara karşı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva