ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>ASAYİŞ
14 Nisan 2014 Pazartesi - 00:57

Baro Mert Davasında müdahil olacak

Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ın hunharca öldürülmesi ve ardından da katil zanlısı Aykut Balk’ın tutuklanmasıyla birlikte Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, başlayacak yargı sürecine değinerek, Erzurum Barosunun mahkemeye müdahil olacağını, görülecek davaları takip edeceklerini söyledi.

Baro Mert Davasında müdahil olacak

AHMET AKBUĞA - ELİF HASANÇEBİ - ÖZGE BOZO

 ERZURUM (İHA) - Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ın hunharca öldürülmesi ve ardından da katil zanlısı Aykut Balk’ın tutuklanmasıyla birlikte Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, başlayacak yargı sürecine değinerek, zanlının 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasının doğru olacağını belirtti.

 Kars’ta yaşanan ibret verici olayın tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu ifade eden Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, katil zanlısının Erzurum’da cezaevinde güvenlik gerekçesiyle tek kişilik koğuşta kamera gözetiminde tutulduğunu kaydetti.

 Olay sonrası yargı sürecinin başladığını ve güvenlik gerekçesiyle Yargıtay’ın nerede davaların görüleceğini belirleyeceğini kaydeden Terzioğlu, “Zanlı işlediği suçun içeriği gereğince benim kanımca 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması lazım. Türk Ceza Kanununa göre, bir suçu gizlemek, çocuğa karşı cinsel suç ve cinayet. 82 maddenin (E) ve (H) maddelerine göre 2 kere müebbet hapis cezası alması lazım. Tabi bu tür infial olaylarının ardından idam cezası gündeme geliyor, tartışılıyor. Ben şahsen idam cezasına karşıyım. Bu tür insanların hayatta iken cezalarını çekmesini isterim. Ağırlaştırılmış hapis cezasında tabi hücre cezası var. Bunların uygulanması lazım.” dedi.

 Öte yandan zanlı Aykut Balk’ın 15 yaşındaki kız çocuğunu 2 ay önce kaçırıp alıkoyduğu, bu nedenle de yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığının da tartışma konusu olduğunu kaydeden Terzioğlu, “Bu tür suçlarda genelde şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyorlar. Kars’ta verilen kararı ben de doğru buluyorum. Çünkü bu tür alıkoyma suçunun cezası farklı bir şey olmadığı zaman 2 yıl ve aşağısında oluyor. İnfial hali ve benzeri durumlar olmadığından şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalıyor. Serbest kalmasaydı bu olay da yaşanmazdı gibi söylemler olabiliyor. Ancak hukuk yasalara göre uygulanıyor.” diye konuştu.

 Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, ayrıca Erzurum Barosunun mahkemeye müdahil olacağını belirterek görülecek davaları takip edeceklerini söyledi.

“KATİL ZANLISI AYKUT BALK’IN 2 AY ÖNCE 15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU ALIKOYDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Kars’ta geçtiğimiz pazar günü kaybolduktan 1 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katil zanlısı Aykut Balk’ın 2 ay önce de 15 yaşındaki bir kız çocuğunu alıkoyduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili mağdur kız çocuğunun avukatından alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti:

“Kars’ta yaklaşık 2 ay önce mahallede gördüğü kız çocuğunu sözlü olarak taciz eden zanlı Aykut Balk, daha sonra mağdur kız çocuğunu otomobille kaçırarak bir evde alıkoydu. Bir süre sonra şüpheli Aykut Balk, mağdur kız çocuğunu serbest bıraktı. Kız çocuğunun ailesin davacı olması üzerine Aykut Balk, jandarma tarafından yakalanarak emniyete teslim edildi. Burada Balk’ın kız çocuğuna taciz ya da tecavüz etmediği gerekçe gösterilerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Balk, hakkında ‘kız kaçırma’ iddiasıyla başlatılan soruşturma halen sürüyor.”

 “AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI”

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazı madde 25. (1) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazı rejimine ait esaslar şöyle gösterilmiştir:

“Hükümlü, tek kişilik odada barındırılır. Hükümlüye, günde bir saat açık havaya çıkma ve spor yapma hakkı tanınır. Risk ve güvenlik gerekleri ile iyileştirme ve eğitim çalışmalarında gösterdiği gayret ve iyi hâle göre; hükümlünün, açık havaya çıkma ve spor yapma süresi uzatılabileceği gibi kendisi ile aynı ünitede kalan hükümlülerle temasta bulunmasına sınırlı olarak izin verilebilir. Hükümlü, yaşadığı yerin olanak verdiği ve idare kurulunun uygun göreceği bir sanat veya meslek etkinliğini yürütebilir. Hükümlü, kurum idare kurulunun uygun gördüğü hâllerde ve 15 günde bir kez olmak üzere (f) bendinde gösterilen kişilere, süresi on dakikayı geçmemek üzere telefon edebilir. Hükümlüyü; eşi, altsoy ve üstsoyu, kardeşleri ve vasisi, belirlenen gün, saat ve koşullar içerisinde 15 günlük aralıklarla ve günde bir saati geçmemek üzere ziyaret edebilirler. Hükümlü hiçbir suretle ceza infaz kurumu dışında çalıştırılamaz ve kendisine izin verilmez. Hükümlü, kurum iç yönetmeliğinde belirtilenlerin dışında herhangi bir spor ve iyileştirme faaliyetine katılamaz. Hükümlünün cezasının infazına, hiçbir surette ara verilemez. Hükümlü hakkında uygulanacak tüm sağlık tedbirleri, tıbbî tetkik ve zorunluluklar hariç ceza infaz kurumlarında, mümkün olmadığı takdirde tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinin tek kişilik ve yüksek güvenlikli mahkûm koğuşlarında uygulanır. Ancak, uygulamada 30 yılını iyi halli olarak geçirirse şartlı tahliyeden (koşullu salıverilme) yararlanır. “

 
Bu yarışmanın kaybedeni yoktu
 
Orhan’dan Aziziye için gönül birliği çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de oy tehditi iddiası soruşturuluyor
Pasinler ilçesine bağlı Uzunark Köyünde “Bana niye oy vermedin” diye bir ...
Bu uyarıyı dikkatle okuyun..!
Son zamanlarda artan çocuk kayıp olaylarına ilişkin olarak Asayiş Daire ...
Kars’ta hayat normale döndü
Mert Aydın’ın katil zanlısı Aykut Balk’ın ev ve iş yerinin önünde polis ...
 
MOBESE görüntüleri katili ortaya çıkardı
Kars’ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın, zanlının kullandığı kırmızı ...
Erzurum’un acısı tazelendi
Kars’taki olayın bir benzeri 3 Kasım 2009 günü Erzurum'da yaşanmıştı.
Katil sabıkalı çıktı
Kars'ta geçtiğimiz pazar günü kaybolduktan 1 gün sonra cesedi bulunan ...
 
Polise hakarete 11 ay hapis
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Emniyet Amiri R.K. uygulama ...
Küçük Mert'i öldüren cani yakalandı
6 Nisan 2014 Pazar günü kaybolduktan 1 gün sonra boş tabyada cesedi bulunan ...
Oltu-Göle yolunda kaza: 4 yaralı
Dün saat 18.00 sıralarında Oltu-Göle karayolunun 12. kilometresinde meydana ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva