ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>TÜRKİYE
9 Aralık 2010 Perşembe - 00:28

Babacan Teşvik sistemini değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan TOBB 5. Sektörel Ekonomi Şurasında yeni teşvik sistemini değerlendirdi.

Babacan Teşvik sistemini değerlendirdi

ERZURUM gazetesi
TOBB 5. Sektörel Ekonomi Şurası, Ankara TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştiriliyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde toplanan 5. Sektörel Ekonomi Şurası'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Türkiye Sektör Meclislerinin başkan ve başkan yardımcıları, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Başkanlarının katılım gösterdi.
//YENİ SİSTEM VE BEKLENTİLER
Burada bir konuşma yapan Babacan, 2009 yılının Temmuz ayında reel sektörü desteklemek üzere uygulamaya başlanılan yeni Yatırım Teşvik Sistemine hakkında bilgi verdi.
Yeni sisteme ilişkin en güncel bilgilerin 2010 Ekim sonu itibarıyla mevcut olduğunu belirten Babacan, Yeni Teşvik Sisteminin yürürlüğe girmesini müteakip 2009 yılı Ağustos ayından 2010 yılı Ekim ayı sonuna kadar 4 bin 747 adet Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendiğini, düzenlenen Yatırım Teşvik Belgelerinin 4 bin 495 adedinin yerli firmalar, 252 adedinin de uluslararası sermayeli firmalar tarafından alındığı bilgisi verdi.
//SABİT YATIRIMLAR VE İSTİHDAM
Bu dönemde 52.4 milyar TL'si yerli firmalarca, 13.2 milyar TL'si ise uluslararası firmalarca gerçekleştirilecek toplam 65.6 milyar TL tutarında sabit sermaye yatırımı için teşvik belgesi düzenlendiğini aktaran Babacan, "Yeni sistemin ilk bir yıllık uygulama dönemi geçen yılın aynı dönemi (2008 Ağustos-2009 Temmuz) ile karşılaştırıldığında verilen teşvik belgesi sayısında, başka bir ifade ile yatırım projesi sayısında, yüzde 43'lük bir artış görülmektedir. Ayrıca bu projelerde öngörülen sabit yatırım tutan da bir önceki döneme göre yüzde 94 oranında artış göstererek 59 milyar TL'ye ulaşmıştır. Teşvik belgeli yatırımlar kapsamında öngörülen istihdam ise yüzde 53 oranında artış göstermiştir" dedi.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ'NİN SONUÇLARI
Babacan, konuşmasının ikinci bölümünde Yatırım Teşvik Sistemi'nin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerle bulundu. Babacan, reel sektörü desteklemek üzere 2009 yılının Temmuz ayında uygulama başlanan Yatırım Teşvik Sistemi'nin, 'bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, rekabet gücünün artıracak, teknolojik ve Ar-Ge içeriği yüksek büyük ölçekli yatırımların teşvik edilmesi ve sektörel kümelenmenin desteklenmesinin' amaçlandığını belirtti. Yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girmesini müteakip 2009 yılı
Ağustos ayından 2010 yılı Ekim ayı sonuna kadar 4 bin 747 adet Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendiğine işaret eden Babacan, bu belgelerin 4 bin 495'nin yerli firmalar, 252 adedinin ise uluslararası firmalar tarafından alındığını bildirdi. Bu dönemde 52.4 milyar lirası yerli firmalarca 13.2 milyar lirası uluslararası firmalarca gerçekleştirilecek toplam 65.6 milyar lira tutarında sabit sermaye yatırımı için teşvik belgesi düzenlendiğini vurgulayan Babacan, şunları kaydetti:
"Yeni sistemin ilk bir yıllık uygulama dönemi geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında verilen teşvik belgesi sayısında, başka bir ifade ile yatırım projesi sayısında, yüzde 43'lük bir artış görülmektedir. Ayrıca bu projelerde öngörülen sabit yatırım tutarı da bir önceki döneme göre yüzde 94 oranında artış göstererek yüzde 53 oranında artmıştır. Bu uygulama ile iyi sonuçlar elde edildiğini söyleyebilirim. Yeni sistemin sağladığı bir diğer değişim, yabancı yatırımcıların bugün kadar öncelikli olarak tercih ettiği 1. bölgenin yanı sıra, 2. bölge illerine yönelik ilgisinin de önemli ölçüde artmış olmasıdır. Çoğunluk Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yer alan illerin oluşturduğu 2. bölge yabancı sermayeli yatırımların proje tutarı, bir önceki döneme göre 5 katın üzerinde bir artış göstermiştir. 3 ve 4. bölgeler de artış var. Bu bölgelerden, toplam yatırım sayısı yüzde 112 ile en fazla Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz illerimizin ağırlıkta olduğu 4.bölge, daha sonra ise 3.bölgede yüzde 179
artmıştır. Yeni teşvik sisteminin bir diğer bileşeni olan büyük proje yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 21 milyar lira tutarında 26 teşvik belgesi düzenlenmiştir. Ortalama proje başına 800 milyonluk yatırımdan bahsediyorum. Bu yatırımlar inşallah gerçekleşince Türkiye'nin büyüme hızları yüksek seyredecek."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum Hızlı Tren Projesi’ni Çin yapacak
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, '' Edirne'den Kars'a kadar, Ankara'dan İzmir'e, ...
Eker, 2011 tarım vizyonunu açıkladı
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, '50 başın üzerinde büyükbaş ...
Yeni yasalar hayatımızı değiştirecek
Partilerin gelecek ay yasalaşması için uzlaşmaya vardığı Türk Ticaret ...
 
Yazıcıoğlu Komisyon raporu tamamlandı
- BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği ...
Akdağ hekim açığına çözüm arıyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire açığı olduğunu, ...
“Ülke nüfusunun yüzde 11’i işsiz””
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, Türkiye'nin ...
 
Borçlara tarihi af Meclis'te
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı alacak düzenlemesi olan tasarı TBMM'ye gönderildi.
Türk Dünyası heykeltraşları Erdemli’de buluştu
Erdemli Belediyesi ile Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) ...
Şehitler böyle mi anılır?..
Kocaeli'nde, Sarıkamış'ta 1914 yılında şehit olan 90 bin Mehmetçik için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva