ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Haziran 2013 Salı - 13:04

BTC Koordinatörlüğünden sanata destek

Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök, BTC Koordinatörlüğü’nün hamiliğinde fotoğraf kursu açtı. Gazeteci Akkök, kurs sonunda Ilıca’nın köylerinden birinde fotoğraf sergisi açarak bir ilk’i gerçekleştireceklerini söyledi.

BTC Koordinatörlüğünden sanata destek

ERZURUM (İHA) - Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök, BTC Koordinatörlüğü’nün hamiliğinde fotoğraf kursu açtı. Gazeteci Akkök, kurs sonunda Ilıca’nın köylerinden birinde fotoğraf sergisi açarak bir ilk’i gerçekleştireceklerini söyledi.
Gazetecilik mesleğinde 30 yılı gerilerde bırakan, kurdukları Mavi-Beyaz Çizgi Derneği ile de Erzurum’un tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Öztürk Akkök, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Koordinatörlüğü’nün desteğinde açtıkları fotoğraf kursunda liseli gençlere fotoğraf sevgisi aşılamaya çalışıyor. Akkök’ün mesleki bilgi ve birikiminden yararlanmak istediklerini belirten BTC Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, “Amacımız sosyal projeleri destekleyerek bölgemizde yaşamın kalitesinin artmasına katkı sağlamak. Fotoğraf kursu da o amaca ulaşma adına izlediğimiz yollardan sadece biri” dedi.
Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın geçtiği yerlerde yaşayan insanların yaşam kalitesini, çeşitli projeleri destekleyerek yükseltmeyi hedeflediklerini belirten BTC Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, bu noktadan hareketle gençlere yönelik olarak açılan fotoğraf kursuna destek verdiklerini söyledi. Mesleki anlamda deneyim sahibi olan, açtığı sergiler ve yayınladığı kitaplarla da fotoğraf konusunda son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Öztürk Akkök ile işbirliğine gitme kararı aldıklarını belirten Prof. Dr. Kaya, bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Boru hattının geçtiği güzergahta bulunan ilçe ve köylerde yaşayan gençlere yönelik olarak açılan kursa 21 öğrencinin katıldığını belirten Öztürk Akkök, bir “ilk”e imza atmayı hedeflediklerini söyledi ve “Erzurum’un köylerinden birinde fotoğraf sergisi açmayı planladık. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi. Ilıca İmam Hatip Lisesi’nde okuyan gençler arasından seçilen kursiyerlere birer fotoğraf makinesi hediye edildiğini belirten Akkök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız gençlerde çevre bilinci oluşturmak. Yaz mevsimin en güzel günlerini yaşıyoruz. Her taraf çiçek dolu. Önemli olan bu güzellikleri görebilmek. Bunun için de çevreye daha dikkatli bir gözle bakmak gerekiyor. Fotoğraf çeken, fotoğrafa ilgi duyanlar, o dikkati gösterir. Erzurum’un tanıtıma ihtiyacı olduğu bir gerçek. İnsanlar ne kadar çok güzel ve çarpıcı fotoğraf çeker ve bunları örneğin internet ortamında paylaşırlarsa, şehrin tanıtımına katkı yapmış olurlar. Burada önemli olan, güzel, görselliği yansıtan fotoğraflar çekebilmek. Yoksa gelişigüzel çekilmiş fotoğraf, görüntü kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. Lise bir ve ikinci sınıflarında okuyan genç arkadaşlarımıza çevre bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Gençlerin ilgisi beni umutlandırıyor. Kursiyerlerimizin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergiyi Ilıca’nın köylerinden birinde açacağız. Sergiyi hangi köyde açacağımıza önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Bize böylesine bir imkan sağlayan Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve Ilıca İHL Müdürü Cemalettin Emeç hocalarımız ile evsahipliği yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz beye gönülden teşekkür ediyorum.”

 
Çamlıyamaç'ta örnek turizm gönüllüsü
 
ETB tercihini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çamlıyamaç'ta örnek turizm gönüllüsü
Bahçesinde konaklayan piknikçilerden ücret talep etmeyen, “hepsi benim ...
Sultan Sekisi Oltu’da toplanacak
ER-VAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sultan Sekisi Toplantısı’nın ...
Erzurum ders alsın…!
Aşıklık geleneğinin daha bilimsel şekilde icra edilmesi için hazırlanan ...
 
Minik Efe herkesi duygulandırdı
Minik Dadaş İhsan Efe Özbaylar’ın okuduğu Dadaş şiiri katılımcıları duygulandırdı.
‘Maneviyat yoksa, şiddet artar’
Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
Bar’ın rakibi yok…
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlüğü ...
 
Bilecik’te Dadaş Buluşması
Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından ...
TÜMSİAD Erzurum Bülteni yayımlandı
TÜMSİAD Erzurum Şubesi’nce dernek faaliyetlerinin ve Erzurum’daki ticari ...
‘Atasız Ati olmaz’
“Atasız Ati Olmaz” adlı proje kapsamında, Aziziye Tabyası’nın savunmasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva