ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Haziran 2013 Pazar - 13:24

‘Maneviyat yoksa, şiddet artar’

Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, okulların sona ermesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitimde maneviyat yoksa toplumda şiddet artar” dedi.

‘Maneviyat yoksa, şiddet artar’

ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, okulların sona ermesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitimde maneviyat yoksa toplumda şiddet artar” dedi.
Bir eğitim öğretim dönemini daha sona erdiğini ifade eden İkinci, “Bu vesile ile bir yıl boyunca gayretli çalışmalar yapan tüm öğretmenlerimizi, velilerimizi, öğrencilerimizi ve tüm eğitim çalışanlarını Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şubesi olarak kutluyoruz. Yaz tatiline girerken çocuklarımızın hem tatillerini güzel bir şekilde yapmalarını hem de yaz etkinliklerine katılarak Yüce dinimizin Kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerimi ve temel dini bilgileri öğrenerek yazı güzel bir şekilde değerlendirmelerini öneriyoruz” dedi.
“Dünya ve ahiret saadetini kazanmanın yolunun sadece okul derslerinde başarılı olmakla olmayacağını bunun yanında milli ve manevi değerlerine bağlı imanlı ve inançlı olmakla bunun yanında dininin emir ve yasaklarını da bilmesi ve uygulamasından geçtiğini tüm gençlerimize öğretmek zorundayız” diyen İkinci açıklamasında şunları kaydetti; “İhlası ve takvayı öğretmek zorundayız. Çünkü “Bir milletin en büyük gücü topu, mermisi ,tankı, tüfeği değil imanlı ve inançlı gençleridir” gerçeğini idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) "Gençliğinde ilim öğrenen taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise, su üzerine yazı yazan gibidir" buyurarak, gençlikte öğrenilen ilmin daha kalıcı olduğunu belirtmiştir. Tüm velilerimiz bu yazın çocuklarının ellerinden tutarak dünya sınavların hazırlamak için dershaneye götürdükleri gibi ahiret sınavına da hazırlanmak için çocuklarını mutlaka Kuran okullarına ve kurslarına götürsünler.
Yeniden büyük Türkiye’yi ve adil, barış dolu yeni Dünya’yı inşa ederken de yine en büyük gücümüz iyi eğitimli, donanımlı, birikimli, inançlı, ahlaklı, duyarlı ve mücadeleci gençlik olacaktır. Ecdadının ve dedelerinin yolunu takip eden şuurlu gençlik olacaktır. O yüzden geleceğimiz imanlı gençliğimizdir.
LİSELERDE OSMANLICA DERSLERİ BU SENE BAŞLIYOR
Yaz tatiline girerken bu sene okullarda okutulmaya başlanacak olan seçmeli Osmanlıca derslerini(Osmanlı Türkçesi) tüm velilerimizin çocuklarının bir yıl boyunca liselerde okuması için seçmelerini tavsiye ediyoruz.28 Haziran’a kadar bu konuda okullarına dilekçe vermeleri gerekmektedir. Bu konuda velilerin bilgilendirmesi gerekir.
GEZİ VE TAKSİMDEKİ OLAYLAR EĞİTİM SİSTEMİNİN ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR
Eylem yapacağız diye yakıp yıkan, tahrip eden, saldıran gençler 10 sene önce çocuktular. Bu eğitim sistemi onları belki üniversiteli yaptı ama okulları ve üniversiteleri şuur veremediği için militan oldular.
Sosyolojide şöyle bir kural vardır. İçtimaî bir hâdisenin sebebi, yine başka bir içtimai hâdisedir. Günümüz gençliğinin problemlerinin sebebi içinde yaşadığı toplum ve almadığı eğitimdir.
TV DİZİLERİ GEZİ OLAYLARININ ALTYAPISINI OLUŞTURDU
Ülkemizde son yıllarda içtimaî ve kültürel değişmeler, yozlaşmalar yaşandı. Bunda en önemli etkinin yanlış içerikli Tv dizileri ve pragmatist eğitim anlayışı olduğuna inanıyoruz. Değişen toplum düzeni içinde farklı rol beklentileri ve bu değişime paralel biçimde değişime zorlanan gençler ruhî bir gerilim ortamında kimlik arayışlarını sürdürmek durumunda kaldılar. Yaşı gereği değer yargıları hızla değişen genç, içinde yaşadığı toplumun değerlerinin de hızla değişmesi karşısında bunalıp bocalamakta, ya hiçbir değere inanmayan, idealden yoksun, günübirlik uğraşlar ve maddi zevklerle oyalanan, kendine ve çevresine yabancılaşan bir tip haline gelmekte, ya da yanlış örgütlerin eline düşmektedir. Yönetenlerin insan eksenli politikalar gütmelerini bekliyoruz. Devletimiz eğitimi yeniden ahlak ve maneviyat eksenli ele almazsa problemler geleceğimizde daha artacaktır. Anlaşılmıştır ki İktidarın 12 yıldır yolunu aşındırdığı AB ve AB’nin emrettiği müfredatları ile yetişen gençler ifsada hizmet ediyorlar. Bin yıllık medeniyet değerlerine yabancılaşan gençler dış güçlerin figüranı olabiliyorlar. Türkiye eğitim sistemini tekrar gözden geçirmelidir. Yamalarla istenen sonuç alınamıyor.”

 
Allah'ın izniyle bu kervan yürüyecek
 
Erzurumlu girişimci bir ilki gerçekleştirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DavutSA®I, Ankara 17 Haziran 2013 Pazartesi 11:37

Her nasılsa... Batılı ülkelerde, bizde olduğu kadar "maneviyat" da yok; biz de olduğu kadar "şiddet" de yok!

Yorumu oyla      6      4  
önemli 17 Haziran 2013 Pazartesi 01:47

öğder maşallah gündemi iyi takip ediyor.maneviyat vurgusu çok önemli bence.AB gerçkten eğitimi içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bar’ın rakibi yok…
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlüğü ...
Bilecik’te Dadaş Buluşması
Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından ...
TÜMSİAD Erzurum Bülteni yayımlandı
TÜMSİAD Erzurum Şubesi’nce dernek faaliyetlerinin ve Erzurum’daki ticari ...
 
‘Atasız Ati olmaz’
“Atasız Ati Olmaz” adlı proje kapsamında, Aziziye Tabyası’nın savunmasında ...
Baro Türkçe’nin Çocukları’nı ağırladı
Bu yıl düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları için Erzurum‘a gelen bir grup ...
Aliravi İ.Ö. Anasınıfı Sergisi açıldı
Erzurum İl Halk Kütüphanesi binasında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve ...
 
Türkçe Olimpiyatlarına yoğun ilgi
Kars’ta düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına 20 ülkeden ...
Küçük’e AB ödülü
Erzurum Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Esra Rümeysa Küçük ...
Erzurum’a buruk veda
Türkçenin çocukları, Özel Erzurum Şifa Hastanesi’nde sabah kahvaltısı yaparak veda etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva