ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
18 Mart 2017 Cumartesi - 15:29

Aziziyeliler Şehitlik anıtı'nda buluştu

Aziziye Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir program düzenledi.

Aziziyeliler Şehitlik anıtı nda buluştu

Aziziye Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir program düzenledi. Dadaşkent Merkez Camii’nde kılınan sabah namazının ardından şehitler için mevlidi şerif okunurken, ilçe Müftüsü Nurettin Akgül tarafından dua edildi. Mevlidi şerif ve duanın ardından cemaate çorba ikram edilirken, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da vatandaşla yakından ilgilenerek sohbet etti. Programa, Başkan Orhan ile birlikte belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilat mensupları, mahalle muhtarları ve cemaat katıldı.
ORHAN: DÜNYADA EŞİ OLMAYAN BİR DESTANDIR ÇANAKKALE
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nü kutladı. Çanakkale’de dünyada eşi olmayan bir savaşın yaşandığını hatırlatan Başkan Orhan, Mehmet Akif’in “Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? / En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.” Dizelerine atıfta bulunarak, “Akif’in de dizelerinde dediği gibi en kesif ordularla yüklenilen Çanakkale’de, dünyada eşi olmayan bir savaşın, dönemin imkansızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmeyerek şehit kanlarıyla ilmek ilmek örülüp, destan destan büyüyen bir zafere dönüşmesinin yıldönümündeyiz.” dedi.
“Bu zafer, aynı cephede can verip, aynı mezarı paylaşanların zaferidir.” diyen Başkan Orhan, şunları kaydetti. “Ve bu zafer, Saraybosna’nın, Üsküp’ün, Prizren’in, Gümülcine’nin, Bakü’nün, Batum’un, Gazze’nin, Kudüs’ün, Beyrut’un, Halep’in kardeşliğinin, bin yıldır birlikte şehit olanların bu kadim kardeşliğini yeniden ortaya koyuşunun zaferidir. Çanakkale, bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşu, yeniden şahlanışının şaheseri olan büyük bir zafer olduğu kadar, “Ya Allah” diyerek 215 kiloluk top mermisini kaldıran, Balıkesirli Seyit Onbaşı’nın kuvveti ve imanıyla, “Sağ kolumu kaybettim. Zararı yok. Sol kolum var. Onunla da pekâlâ iş görebilirim” diyen Mehmet Çavuş’un aşkıyla beslenen büyük bir ruh ve tarihler boyunca unutulmaması gereken bir öğüttür. Çanakkale gibi İstiklal Harbi gibi büyük mücadelelerin, büyük fedakarlıkların üzerine inşa edilen ülkemizin bu öğüdü unutmaması ve o ruhu yaşatması boynunun borcudur. Çünkü bu vatan ve o ruh ve o öğüt, “Çanakkale geçilmez” dedirten ecdadımızın emanetidir bizlere. Halepli Ahmet’le Bosnalı Murat, Kırımlı Mehmet Faik Bey ile Gazzeli Abdulkadir nasıl omuz omuza savaşıp bizlere bu aziz vatanı emanet ettilerse, bizler de günümüzde ve gelecekte aynı kardeşliği sürdürerek onların emanetine hakkıyla sahip çıkarak, gerek memleketimiz, gerekse topyekün Müslüman coğrafyası üzerinde oynanan oyunları bozarak İslam bayraktarlığını sürdürebileceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
Vatandaşlar da anlamlı bir program düzenleyen Aziziye Belediyesi’ne ve Başkan Orhan’a teşekkür ettiler. Camideki anma programının ardından ilçedeki bir kahvehaneye geçen Başkan Orhan, burada vatandaşlarla sohbet ederek talep ve beklentileri dinledi.
Öte yandan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla Ilıca Şehitler Anıtı’nda da tören düzenlendi. Başkan Orhan, bu törene katılarak şehitlik anıtına çelenk koydu.

 
Tekman'da Çanakkale Zaferi coşkusu
 
Oltu'da Çanakkale Ruhu sinerjisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekman'da Çanakkale Zaferi coşkusu
Tekman’ın kurtuluşunun 99. ve Çanakkale Şehitler Günü törenleri kutlandı.
'Varlığımızı aziz şehitlerimize borçluyuz'
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ...
Şehit babası FETÖCÜ’lere idam istedi
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda ...
 
Aydemir: “Ne mutlu şehitlik mertebesine erişenlere”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çanakkale Zaferi, aynı ...
'Ruhları şad, mekanları cennet olsun'
Bulutlar, 18 Mart Şehitler Günü’nü ve bu tarihe ''Şehitler Günü'' adını ...
'18 Mart Hak rızasına can adayanların eseridir'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart ...
 
'Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ...
Aydemir’den TBMM’de Erzurum tarifi
Milletvekili İbrahim Aydemir, “Erzurum, İstiklal Marşı'na özel anlam kazandıran ...
Erzurumspor zorlu deplasmanda
Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta 28’inci haftanın en önemli karşılaşmaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva