ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Kasım 2015 Salı - 15:51

Aziziye’ye DAP desteği

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, imzalanan protokol ile yapılacak mesire alanı sayesinde Ilıca’nın geçmişte olduğu gibi yeniden bölgenin mesire alanı haline geleceğini söyledi.

Aziziye’ye DAP desteği

Aziziye Belediyesi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Ilıca’nın merkezinde bulunan 25 dönümlük fidanlık alan sil baştan yapılacak. Bu şekilde Ilıca yeniden Erzurum ve bölgenin mesire alanı haline gelecek.

Aziziye Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol ile, “Termal Kampüs ve Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi” kapsamında Ilıca’nın merkezinde bulunan 25 bin metrekare alana sahip fidanlık alanı sil baştan yapılacak, mesire alanı olarak Erzurum ve bölge halkının istifadesine sunulacak. Proje kapsamında, bahçenin genel inşaatı, elektrik, mekanik işleri, peyzaj işleri, çevre aydınlatma, otomatik sulama işleri, su deposu, umumi ihtiyaç alanları ve trafosu yapılacak. DAP bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak projeye ilk etapta 1,5 milyon lira destek sunacak.

Sadece Erzurum ve Aziziye’ye değil, bölgeye hizmet sunacak mesire alanı projesiyle ilgili protokol, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir arasında imzalandı.

AZİZİYE, ERZURUM VE BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, imzalanan protokol ile yapılacak mesire alanı sayesinde Ilıca’nın geçmişte olduğu gibi yeniden bölgenin mesire alanı haline geleceğini söyledi. Aziziye’nin tabii ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şirin bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, “Bizim amacımız güzel ilçemize estetik dokunuşlar yaparak, Erzurum ve bölgenin cazibe merkezi haline getirmek ve ilerleyen süreç içerisinde Ilıca’nın turizm beldesi görünümüne kavuşmasını sağlamak.” diye konuştu.

ILICA BÖLGENİN MESİRE ALANI OLUYOR

Ilıca’nın merkezindeki fidanlık alanının ve termal tesislerin çevresinin sil baştan yapılacağına vurgu yapan Başkan Orhan, “Kentsel dönüşüm projeleriyle Ilıca’nın merkezini yeniliyoruz. 380 konut, 114 işyeri inşaatı hızla yükseliyor. Termal turizmde marka atılımlar yaparak bir yandan yeni yatırımlar yapıyor, diğer yandan mevcut tesislerimize nicelik ve nitelik kazandırıyoruz. Termal turizmde hizmet kalite ve standardını her geçen yükseltiyoruz. Ilıca’nın kentsel dönüşümle yenilenmesi ve termal turizmdeki marka atılımlara eklediğimiz mesire alanı projesi, ilçeyi sadece Erzurum’un değil, bölgenin cazibe merkezi ve mesire alanı haline getirecektir.” dedi.

AZİZİYE’DE YENİLİKLER SÜRECEK

Aziziye halkını yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Orhan, “İlçemizin acil ihtiyaçlarından birisi de mesire alanı yetersizliği. Bu noktada protokol kapsamında yapılacak proje ile önemli bir ihtiyacı gidermiş olacağız. İlçemiz halkının yanı sıra Erzurum ve bölgeden gelen misafirlerimize hoşça vakit geçirecekleri, nezih ve ferah ortamlar sunacağız. Termal turizmle birlikte, sosyal donatı alanlarıyla halkımızın huzur bulacağı, örnek bir sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Özellikle termal tesislerimiz ile entegre olacak bu mesire alanı Ilıca’mızdaki termal turizme farklı bir boyut kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Projenin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını ve önümüzdeki sezon itibariyle çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Orhan, bu proje ile özel ilgilenen ve projenin Aziziye’ye kazandırılmasında büyük emeği olan DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

DEMİR: ERZURUM VE AZİZİYE’YE HAYIRLI OLSUN

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, bölge insanının hayatına dokunmayı ve dokundukları her hayata değer katmayı amaçladıklarını kaydetti. Bölge insanına daha ferah yaşam alanlarını sunmanın temel hedeflerinden birisi olduğunun altını çizen Demir, projeyle Ilıca’nın güzel bir yaşam alanına kavuşacağına vurgu yaptı ve ilçe için, Erzurum için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 
Mutluluğa Erzurum’da ulaştılar
 
Yakutiye’de tarih uyanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutluluğa Erzurum’da ulaştılar
Afganistan’daki savaştan 2011 yılında kaçarak Türkiye’ye sığınan Favziyeh ...
Erzurum meteorolojide merkezi il
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 81 ilde kurulu bulunan ...
Erzurum'da 3 saatte yedi kesinti
Erzurum’da yıllardır elektrik arıza ve kesintisi mağduru olan Abdurrahman ...
 
Kar yağdı temizlik seferberliği başladı
Palandöken Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışının ardından kaldırım ...
Doğu'da kar uyarısı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu’da yoğun kar yağışı beklendiğini ...
Aksakal: ‘Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz’
Aksakal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin kaderini değiştirdiğini ...
 
Aras Havzası’nda 258 kuş türü var
Türkiye’de çok önemli verilerin elde edildiği ekolojik iki araştırma istasyonundan ...
Tortum Gölü’ne özel yaklaşım
Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde ...
Erzurumlu çocuklardan merhamet dersi
Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva