ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
8 Şubat 2011 Salı - 04:18

Aziziye, eğitimde vizyon büyütecek

Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, ilçedeki eğitim ve öğretim hizmetleriyle ilgili olarak kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. İlçede eğitim adına yürütülen kampanyalardan, hibe kaynaklarla desteklenen projelere varıncaya kadar birçok konuya değinen Özarslan, Azizile ilçesinin adeta eğitim fotoğrafını çekti.

Aziziye, eğitimde vizyon büyütecek

ERZURUM(GHA) – Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, ilçedeki eğitim ve öğretim hizmetleriyle ilgili olarak kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. İlçede eğitim adına yürütülen kampanyalardan, hibe kaynaklarla desteklenen projelere varıncaya kadar birçok konuya değinen Özarslan, Azizile ilçesinin adeta eğitim fotoğrafını çekti.
EĞİTİM KAMPANYA VE PROJELERİ
Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özarslan, değerlendirmesine, eğitim alanında yürütülen kampanyalarla başladı. İlçede, “Ana Kız Okuldayız”, “Eğitim Her Engeli Aşar”, “Kız Çocuklarının Okullaştırılması”, “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” ve “Baba Beni Okula Gönder” gibi çeşitli kampanyalara katılım sağlandığını belirten Özarslan, “Eğitim öğretimle ilgili kampanyalar çerçevesinde okula kayıt yaptırmamış veyahut okula gitmeyen öğrencilere yönelik ikna ve veli bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Birçok öğrencimiz bu çalışmalar sayesinde eğitim öğretim ortamına kavuşturuldu. ‘Baba Beni Okula Gönder” kampanyası çerçevesinde Milliyet Gazetesi Erol Üçer tarafından 100 kişilik kız öğrenci yurdu yapılmış, Milli Eğitim Bakanımız tarafından 8 Aralık 2010 yılında hizmete açılmıştır. Ayrıca İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan 16 derslikli Milli Piyango Anadolu Lisesi 2011–2012 eğitim öğretim yılında hizmete açılacaktır.” dedi.
İlçede hayırsever iş adamlarınca eğitime verilen yüzde 100 destek kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirildiğini kaydeden Özarslan, Başçakmak Köyü İlköğretim Okulu’na jeneratör ve kütüphane sağlandığını, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nun da, boya, badana ve tamir işlerinin yapıldığını kaydetti.
AZİZİYE’DE EĞİTİM VİZYONU
Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, “19 Mayıs İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Vali Vefik İlköğretim Okulu ve diğer okullarımızda okul, veli işbirliği ile okullarımızın tamir boya badana işleri yapılmıştır. Merkez ve köy ilköğretim okullarımıza ilçemiz kaymakamlığı tarafından 100 temel eser ve kaynak kitap alımı ile ilgili destek yapılmıştır. 5 derslikli 100 öğrencilik anaokulu yapılmış ve hizmete girmiştir. ‘Mavi Gök Yeşil Bayrak’ projesine katılan Başçakmak İlköğretim Okulu 70 okul içerisinde dereceye girerek ödül almıştır. Nene Hatun Anaokulu ISO 2001 Belgesi almıştır.” diye konuştu.
Aziziye İlçe kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde SBS ve LYS’de dereceye giren 21 öğrenciye Notebook hediye edildiğine dikkati çeken Özarslan, “Avrupa Birliği projeler kapsamında (Commenius ve Sodes ) kız çocuklarının okullaşması ile ilgili 240 bin Euroluk proje kabul edilmiştir. Spor dallarından Tekvando ve Judoda Türkiye derecesi alınmıştır. Okullarımızda öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek unutmaya yüz tutmuş olan değerlerimiz ile ilgili kurslar açılmıştır. Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, çevresini ve tabiatı korumak için izcilik faaliyetleri yapılmaktadır. Kültürel yönden ilçemiz okulları arasında bilgi ve kültür yarışması yapılmış, dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller verilmiştir.” şeklinde konuştu.
EBAP KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR…
Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında Seviye Belirleme Sınavı ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarına hazırlık kurslarının devam ettiğini anlatan Özarslan, “Dadaşkent'te SBS hazırlık için bölge okullarımızdan 6, 7 ve 8 sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 330 öğrencimiz var. Ilıca’da Atatürk İlköğretim Okulu'nda 370 öğrenci olmak üzere toplam 700 öğrenci devam bu kurslara devam etmektedir. Yine bu kurslara katılmak üzere Başçakmak ve Eskipolat İlköğretim okullarından toplam 50 öğrenci Cumartesi ve Pazar günleri Atatürk İlköğretim Okulu’na taşınmaktadır. Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarına  hazırlık için ise tüm okullarımızda 600 öğrenci kurs görmektedir. Kursa katılan öğrencilerin kaynak kitap, yaprak test, deneme sınavı ve öğretmen ücretleri hariç her türlü gideri İlçe Kaymakamlığınca karşılanmaktadır. EBAP projesi kapsamında ilimiz merkezindeki dershanelere 185 öğrencimiz SBS ve LYS kaydı yaptırmıştır. 12 ilin katıldığı 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı Halk Oyunları Final (Türkiye Birinciliği) Yarışmaları sonucunda İstanbul Ekibi 90,80 puanla birinci olurken, ilçemizden Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 90,40 puan ile Türkiye ikincisi, İzmir Ekibi ise 89,60 puanla Türkiye Üçüncüsü olmuştur. İlçemizden İMKB Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi ve Nenehatun Anaokulu Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanmıştır.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransız Lisesi zamana direniyor
Erzurum’da tarihi niteliğe sahip yapıların büyük bir bölümünün, Mahallebaşı’ndaki ...
Türk Kültürü’ne anlamlı hizmet
Oltu ilçesinde halk ozanlığı geleneği kahvehanelerde yaşatılmaya devam ediliyor.
NMYO proje atılımları sürüyor
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Narman ...
 
Tarih beyaza büründü
Dünyanın en büyük İslam mezarlıklarının başında gelen Ahlat Selçuklu Mezarlığı, ...
A.Ü.’den besicilere destek
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ...
Veterinerlikte “Akif Damgası”
Veteriner hekimliği eğitiminin 250’nci yılına tekabül ediyor olması nedeniyle ...
 
A.Ü’de AB açılımı
Atatürk Üniversitesi, eğitimde reform olarak nitelendirilen ‘Bologna Süreci’ ...
Eğitime sözleşmeli Öğretmen takviyesi
Okulların yarıyıl tatiline girmesinin hemen ardından öğretmen atamaları ...
Yakutiye’den Eğitim Açılımı
Yakutiye Belediyesi tarafından ortaokul ve liseyi bitiremeyenler için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva