ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 02:04

Aziziye’den şehitlere vefa

Erzurum Aziziye Belediyesi, düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği'nde, Güneydoğu'da yaşanan menfur saldırılar nedeniyle Kur'an-ı Kerim ziyafeti, semazen gösterisi ve ilahi dinletisi sundu.

Aziziye’den şehitlere vefa

Ramazan ayına köylerde düzenlediği şenliklerle başlayan belediye, Dadaşkent ve Ilıca’da bu yıl ikincisini düzenlediği ramazan şenliğiyle devam etti. Programlara, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Şerafettin Çakal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN KURAN-I KERİM OKUTULDU

Her iki program da, son günlerde bölücü terör örgütünün düzenlediği hain saldırılar sonucu şehit olan kahraman mehmetçikler için kuranı kerim okutulması ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği bu mübarek ramazan ayında ve sahur vaktinde kahraman Mehmetçiklerimizi şehit eden terör örgütünü lanetliyorum. Şehit olan Mehmetçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadeleriyle sözlerine başladı.

Başkan Cengiz, görkemli ve coşkulu bir ramazan programı hazırladıklarını, fakat yaşanan menfur saldırılar nedeniyle havai fişek ve eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirtti.

RAMAZAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ZİRVE YAPTIĞI AYDIR

Ramazan ayının hoşgörü, bolluk, bereket ve şükür ayı olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın zirveye çıktığı aydır. Bugün ilçemizde bu güzel manzaranın oluşmasından dolayı son derece mutluyuz. Aziziye Belediyesi olarak, bir yandan Aziziye’nin çehresini değiştirecek dev projelere imza atarken, bir yandan da kültürel faaliyetlerle ilçemizin sosyal hayatına yeni bir ritm kazandırıyoruz. Buradaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bizi daha da güçlü kılıyor. Bu mübarek huzur ayını manevi iklimine uygun olarak idrak etmek için, bölgemizdeki ihtiyaçlı vatandaşlarımıza destek sunarak çalışmaya başladık. “Hayır köprüsüyle” bölgemizdeki işadamlarımızdan aldığımız destekle, merkez ve bağlı köylerde 3 bin 500 hemşehrimize gıda yardımında bulunduk. Bu yıl ramazan etkinliklerine köylerimizden başladık. Dadaşın Gönül Sesi ekibiyle, 20 köyümüzde teravihten sonra program yaptık ve on altıncı programı tamamladık. Kalan 4 köyle birlikte ramazan şenliğimizi noktalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, Ilıca’da sahnenin kurulduğu mahallede vefat eden Vahdettin Çaça isimli vatandaş için de, katılımcıları Fatiha okumaya davet etti.

ÇIĞLIK, TERÖRÜ LANETLEDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık da, hain terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında, mübarek ramazan ayında kalleş saldırılar düzenleyen hain terör örgütünün amacına asla ulaşamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verecek bir karış toprağının bulunmadığını vurguladı.

Katılımcılara son genel seçimlerde AK Parti’ye verdikleri destekler için teşekkür eden Çığlık, “Milletimizin 12 Haziran’da istikrardan yana karar almıştır. Artık bize düşen görev ülkemizdeki istikrar ortamını devam ettirerek, halkımızın huzuru ve güvenini sağlamak, sosyal ve ekonomik kalkınmayı tüm hızıyla sürdürmektir.” diye konuştu.

Aziziye Belediyesi’nin hizmetlerinden de övgüyle bahseden Çığlık, geçen iki buçuk yılda yapılan hizmetlerin takdirle karşılandığını ve kalan sürede de ilçenin çehresini değiştirecek projelerin süreceğine inandığını kaydetti.

DOYUMSUZ GECE

Fasıl dinletisinin ardından, semazen gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Hacivat-Karagöz ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan kesitlerin sunulduğu gece Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti. Dadaşın Gönül Sesi ekibinin söyledi birbirinden güzel ilahilerle katılımcılar doyumsuz bir gece yaşadı.

Programda katılımcılara Osmanlı şerbeti ve lokma tatlısı ikram edildi.

 
TESK'ten taziye seferberliği
 
Çiftçilere müjdeli haber
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ağustos 2011 Pazartesi 09:23

arkadaşlar lütfen.. bakın istismarına kalkındığınız şehitlerimizin büyük günahını alıyorsunuz.. daha cesedi bulunmayan evlatlarımız bu tür siyasi emellerinize ortak etmeyiniz lütfen. Bu program sıf şehitlerimizin için yapılmadı. önceden planlı programlı bir şenlik ti.. sizin dediğiniz gibi 2 aziziye Ramazan şenlikleri. Bakın biz ak partiye oy verdik.. ama sizler bu tür şaçmalıklarınıza devam ederseniz.. bu vatanın tertemiz evlatlrının kanlarını su istimal ederseniz... Ama mutlaka inanın bana Allah (c.c) sizin belanızı verir.. Arkadaşlar hiç kızmadan bağırmadan yazdığınızı bir defadha okumanızın içinİ;"Erzurum Aziziye Belediyesi, düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği'nde, Güneydoğu'da yaşanan menfur saldırılar nedeniyle Kur'an-ı Kerim ziyafeti, semazen gösterisi ve ilahi dinletisi sundu." Sadece bu kadar mı hayır elbette.. başkan çalışmalarını anlattı. üzüntülerini dile getirdi.. ama siz istismardan beslendiğiniz için olayın güzelliğine gölge düşermeye devam ediyorsunuz.. yapmayınn

Yorumu oyla      6      4  
Bilal UYGUR 22 Ağustos 2011 Pazartesi 08:57

Gerçekten güzel bir geceydi,Başkanı tebrik ederim.Başkan Beyle temelini attığımız ve Ramazanda Erzurum Sosyal ve Kültürel hayatına kattığımız Ramazan Etkinliklerinin 2.si çok güzeldi.Sanırım ve inşallah ilerde daha da iyi olacaktır.Ama umarım bu çalışmalar çok uzun süre başkanlıkta ve siyasette kalmasını istediğim başkandan sonra da devam eder.Herşey Daha güzel olacak...Sonuçta Başkan gen,Kaymakamımız genç,İlçe başkanımız genç.Bu enerjileri çalışmalara da yansıyor.Herşey Aziziye için.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TESK'ten taziye seferberliği
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye ...
Erzurum’a müze yatırımı
Erzurum Harp Tarihi Müzesi (Mecidiye Tabyası) ve Nene Hatun Milli Parkı'nın ...
Askeri kışlaya sızmak istediler
Erzurum'da askeri kışlaya sızma girişimi nöbetçi askerin uyarı ateşi sonucu önlendi.
 
Erzurum'da Tandır Faciası!
Tandıra düşünce vücudunun çeşitli yerleri ağır derecede yanan 2 yaşındaki ...
Kur’an bülbülüne teşekkür plaketi
Diyanet Sen Erzurum Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan Üçüncü ...
Mahallebaşı yağ haline kavuşuyor
Yapımına bu yaz sezonunda başlanan ve tamamlandığında Erzurum’a “Modern ...
 
İyilikleriyle marka oldular
Erzurum'da böbrek hastası olan eşini kaybettikten sonra kendini insanlara ...
Dualar rahmet için
Erzurum şehitler ve Somali’de açlık felaketi yaşayan Müslümanlar için ...
Türkiye’den Somali seferberliği
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan ülkeme de sesleniyorum; bazı dedikodular ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva