ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
26 Haziran 2014 Perşembe - 02:01

Aziziye’de Eğitim Zirvesi

Aziziye ilçesinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri konusunda İlçe Kaymakamı Zafer Öz’ün öncülüğünde Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çalıştayın sonuç bölümü Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapıldı.

Aziziye’de Eğitim Zirvesi

ERZURUM (İHA) - Aziziye ilçesinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri konusunda İlçe Kaymakamı Zafer Öz’ün öncülüğünde Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çalıştayın sonuç bölümü Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapıldı.

Çalıştayın sabah yapılan programında daha önce oluşturulan ve üye olarak komisyonda görev alan yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenci temsilcileri katıldı. Komisyonlar çalışmalarını tamamlayarak öğleden sonraki sunuma geçildi.

Çalıştayın öğleden sonraki programına ise İlçe Kaymakamı Zafer Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Samancı, İlçe Emniyet Müdürü Necip Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Özdemir, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Şair Mehmet Yaşar Genç, Daire Amirleri, Eğitim Bir-Sen İlçe temsilcisi Şerif Karslı, Öğretmenler Derneği İl Başkanı Abdullah İkinci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaymakam Zafer Öz konuşmasında, “Bugün ilçemizde bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Yaklaşık 10 ay önce göreve başladığım Aziziye İlçesi’nde ilk görev günümden itibaren eğitim ve öğretim ile alakalı neler yapılabilir, gerek tanıma gerek projelendirme, bununla beraber sizlerin de fikirlerini görüşlerini almaya çalıştık. Bununla ilgili toplantılar yaptık, bu toplantıların önemli bir bölümünde Okul İdaresi arkadaşlarımızla bir aradaydık, konuşmuş olduğumuz hususları yazılı hale getirdiğimiz için özellikle Okullarımızdaki diğer idarecilerimizle, öğretmenlerimizle bunları paylaşalım dedik, istişarelerimize devam ettik. Bütün bir yıl içinde yapmış olduğumuz çalışmaların neticesinde bugün burada bir çalıştay’la sizlerle bir arada bulunmuş oluyoruz.” dedi.

Kaymakam Öz, Aziziye’nin eğitimdeki sorunların her açıdan irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Eğitim dertlenilmesi gereken bir olay. Daha iyinin ve idealin nasıl gerçekleştirilebileceğinin aranması gerekir" dedi.

Öğretmenlerden maksimum anlamda yararlanmak gerektiğini, yaptıklarından sorumlu olduğu gibi meslek grubu olarak yapmadıklarından da sorumlu olduğunu ifade eden Kaymakam Öz, toplantıya iştirak eden katılımcılara ve toplantının tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık ise Çalıştayın amacının bütün paydaşları bir araya getirerek sorunlara çözüm aramak olduğunu ve iyi işler yapılmak isteniyorsa inanmak, sabretmek ve asla vazgeçmemek gerektiğini belirtti.

SAMANCI’NIN SUNUMU

Aziziye Eğitim Çalıştayı kapsamında programa katılan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman Samancı “21. Yüzyılda Eğitim ve Öğretmen” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunuma "Gerçek profesyoneller asla tatmin olmazlar, daima becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak araçlar ararlar” sözüyle başlayan SAMANCI, kaçıncı yüzyılda olursak olalım, hangi meslekten olursak olalım kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye mahkum olduğumuzun farkında olmamız gerektiğini vurguladı. Öğretmenlik mesleği 4 yıllık Fakülteyi bitirip 30 yıl yapılacak bir meslek değildir, biz öğretmenler sürekli kendimizi geliştirmeliyiz ki daha iyi hizmetler verebilelim, eğer bir kurumun çevresindeki gelişimin hızı, içerisindeki değişimin hızından fazla ise o kurum tehdit altındadır diyen Samancı, insanlar en değerli varlıklarını bize emanet ediyorlar, biz eğitimciler ve öğretmenler olarak bu emanetin farkında olmamız gerektiğini vurguladı.

Çalıştayın sonuç kısmının sunumu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Çinici tarafından yapıldı.

Çalıştay Programı genel tartışma bölümü ile devam edip sorulan sorulara cevaplar verilerek dilek ve temennilerle sona erdi.

 
Karakucakçıların destekçisi yok mu?
 
Üniversiteli öğrenciler için ev önerisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah İkinci- ÖĞ-DER 26 Haziran 2014 Perşembe 03:19

Güzel bir çalışma yapıldı.Başta sayın Kaymakam bey olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Bağrıyanık ve ekibine teşekkür ediyorum. Sorunların tespiti konusunda çözüme ulaşmak için Erzurum da bir ilki gerçekleştirdiler.İnşallah alınan kararların uygulandığı haberini de duymamız bizleri memnun eder.Demek ki idarecilerimiz öncülük etse çok önemli işler çıkacak.Tebrikler aziziye..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir toplu taşımada eğitim dönemi başlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte toplu ulaşım hizmetlerinin daha ...
Gençlik liderleri engelli çocukları sevindirdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Palandöken Gençlik ...
ATA50 teleskop sistemine öğrenci katkısı
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik ...
 
GHSİM Yaz Spor okullarını tanıttı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yakutiye Kent ...
ATAÜNİ Tıp Fakültesi’nden Otizm için yeni bir adım…
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı ...
Yaz Kur’an kursları eğitime başladı…
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ...
 
ETÜ Bakanları ağırladı
Erzurum Teknik üniversitesi İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
Oltu’da, ‘Afete Hazır Okul Kampanyası’ Projesi
Efkan Ala Kültür Merkezinde Oltu’da görev yapan 600’e yakın öğretmene AFAD semineri verildi.
Fındıkçıoğlu, doğduğu köye Kuran kursu yaptırdı
Horasan İlçesinde hayırsever iş adamı Dr. İlhami Fındıkçıoğlu’nun kendi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva