ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
24 Haziran 2014 Salı - 01:52

Yaz Kur’an kursları eğitime başladı…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı.

Yaz Kur’an kursları eğitime başladı…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı. ‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda yaklaşık beş milyon öğrenciye ulaşılması bekleniyor.

Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camiinde binlerce çocuğun katıldığı törenle gerçekleşen açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugünün millet olarak sevinç günümüz olduğunu belirterek, “Allah’ın dostları, Peygamberin sevgilileri, cennetin çiçekleri hoş geldiniz. Bugün millet olarak sevinç günümüz. Nasıl ki, yaz geldiğinde, tabiat çiçek açtığında, bütün insanlığı bir sevinç, huzur kaplar. İşte bugün de camiler cennetin çiçekleri olan çocuklarla buluştuğu için millet olarak sevinç içindeyiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının sayısız hizmet olduğunu ancak bunları içinde en önemlilerinden birinin yaz kursları olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu;

“Diyanet İşleri Başkanlığının milletimize sayısız hizmetleri var. Ancak bu hizmetlerin içinden en güzellerinden ve en önemlilerinden bir tanesi, kalbimizin süruru çocuklarımızı camiyle tanıştırmasıdır. Dinimizin kitabını, Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir. Yaz kursları Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerindendir. Bugün ülkemizin dört bir tarafından camiyle buluşan Kuran’ı, Peygamberimizin hayatını öğrenmeye gelen, camiyle, mihrapla, minberle tanışmaya gelen bütün yavrularımıza hayırlı olsun diyorum. Allah’ın evlerine hoş geldiniz.”

ANNE BABALARA, DİN GÖREVLİLERİNE VE CAMİ CEMAATİNE ÜÇ UYARI…

Anne babalara,  kurslarda öğreticilik yapacak din görevlilerine ce cami cemaatine ayrı ayrı hatırlatmalarda bulunan Başkan Görmez, şu uyarılarda bulundu;“Kıymetli anne babalar Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasın. Gözümüzün nuru, kalbimizin süruru çocuklarımızı Allah bizlere bağışlasın. Lütfen onları Kuran’sız bırakmayın. Onları camisiz bırakmayın. Onlar inançlarıyla, kitaplarıyla, Peygamberleriyle tanışsınlar. Benliklerini, kişiliklerini kazansınlar. Müslüman kimlikleriyle yaşasınlar.

Bu hizmeti yürüten din gönüllüsü kardeşim, lütfen her bir yavrumuzu Allah’ın en büyük emaneti olarak kabul edelim. Hiçbir zaman onların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakmayalım. Peygamberimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım. Secdede çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan, çocuk ağladığında namazı kısa kesen, hutbedeyken kendisine gelen çocuğu inip kucağına alan öyle hutbe veren bir peygamberin ümmetiyiz.

Cami cemaatimiz, lütfen onlara surat asmayın. Onları incitecek söz söylemeyin. Onların camiyle buluşmaları bütün ülkemizin, milletimizin, dünyanın rahmetle kaplanması anlamına geliyor. Şimdiden mübarek olsun. Hayırlı olsun.”

Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, camilerin çocuklarla güzelleştiğini belirterek, şunları söyledi;“Camilerimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Camilerimiz sizlerle güzelleşti çünkü siz hayatın güzelliğisiniz. Okullar kapandı camilerimiz açıldı. Bir işten boşa çıkınca yeni bir işe başlamak esastır. Siz de öyle yaptınız. Camiye koştunuz. Kuran’ı, namaz kılmayı öğreneceksiniz. Camiyle tanışacaksınız. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğreneceksiniz. Oyun atmosferi içinde sıkılmadan buradan güzelliklerle ayrılacaksınız.”

Yaz Kur’an kursları açılış programında çocuklardan oluşan tasavvuf müziği korosu ilahileri seslendirirken, yine çocuklar Kur’an tilaveti, ezan ve şiir okumaları yaptılar. Programın ardından çocuklara dondurma ikram edildi.

KİTAPLAR YİNE ÜCRETSİZ…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ulaştırılacak kitaplar ücretsiz olacak.

 
Erzurum Ramazan’a sıcak girecek
 
Girişimci Engelliler'den bir proje daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ Bakanları ağırladı
Erzurum Teknik üniversitesi İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
Oltu’da, ‘Afete Hazır Okul Kampanyası’ Projesi
Efkan Ala Kültür Merkezinde Oltu’da görev yapan 600’e yakın öğretmene AFAD semineri verildi.
Fındıkçıoğlu, doğduğu köye Kuran kursu yaptırdı
Horasan İlçesinde hayırsever iş adamı Dr. İlhami Fındıkçıoğlu’nun kendi ...
 
'Haydi Çocuklar Kur'an Kursu'na'
Okulların kapanmasıyla birlikte Ayşe Ana da açılacak yaz kuran kursunu ...
Karaçoban Karakucak Güreşleri büyük ilgi gördü
Karaçoban İlçesi’nde karakucak güreş müsabakaları düzenlendi.
Yaz Spor Okulları başlıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Su ürünleri 150 öğrenciyi ağırladı
İhsan KUMRU-Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen “ Ülkemi ...
ETÜ, öğrenci yurduna kavuşuyor
Türkiye’nin altıncı teknik üniversitesi, Erzurum’un da ikinci devlet üniversitesi ...
Müftülükten Ramazan’a eğitimli hazırlık
Pasinler ilçesinde okulların tatil olmasının ardından İlçe Müftülüğü açılacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva