ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>GUNCEL
10 Aralık 2019 Salı - 11:47

Aziziye’de ‘Akıllı Şehir’ yaklaşımı

Aziziye Belediyesi ve Atatürk Üniversite tarafından ortaklaşa düzenlenen Dijital Belediyecilik Çalıştayı’nda akıllı şehirler projeleri için ilk adım atıldı

Aziziye’de ‘Akıllı Şehir’ yaklaşımı

Aziziye Belediyesi ve Atatürk Üniversite tarafından ortaklaşa düzenlenen Dijital Belediyecilik Çalıştayı’nda akıllı şehirler projeleri için ilk adım atıldı. Dijital dönüşüm, yeni teknolojilerin kullanılması suretiyle mevcut süreçlerin ve çalışma işleyişinin daha etkili, aynı zamanda verimli hale getirilmesini kapsayan çalıştay Ilıca Termal Otel’de gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile üniversite öğretim görevlileri ve Aziziye Belediyesi başkan yardımcılarının katıldığı programda Başkan Orhan, dijitalleşmenin belediyecilik çalışmalarında ki önemine değindi. Başkan Orhan, bu çalıştayla; Aziziye Belediyesi bünyesinde yapılabilecek dijital dönüşüm çalışmalarına yönelik fikirlerin üretilmesi ve bu fikirlerin yenilikçi yönü, etki alanı, sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılabilirliği parametreleri açısından değerlendirilmesi ve uygulanabilir proje önerilerinin oluşturulması amaçlandığını söyledi.

ORHAN: DİJİTALLEŞME İLE HİZMETTE VERİM KATLANIYOR

Belediyecilik hizmetlerinde doğumdan ölüme kadar her alanda hizmetin olduğuna dikkat çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Geçmişten bu zamana kadar belediyelerin halkın yaşamında büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı. Hemen herkesin mutlaka belediyecilik hizmetleri ile haşır neşir olduğuna değinen Başkan Orhan, “Göreve geldiğimiz günde bazı yenilikler yapmanın kaçınılmaz olduğunu gördük. Yapılan çalıştay neticesinde çıkacak sonuçlar ile birlikte ilçemizin Erzurum nezdinde proje yansıması ile söz sahibi olması sağlanacaktır. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası arenasında söz sahibi olmanın neticesinde bu projeleri uygulamaya da geçirmeyi planlıyoruz. Örnek vermek gerekirse ilk göreve geldiğimizde dijital dönüşüm çerçevesinde belediyemizin internet üzerinde vergi tahsilatı yapacak sistemi yoktu. Bu tür işlemler basit prosedürü yerine getirdiğimiz zaman yapılacak bir durum oluyor. Sistemi kurduktan sonra o kanaldan yapılan vergi tahsilatı yüzde 40’lara ulaştı. İnsanlarımızın belediyecilik hizmetleri açısından yapılan çalışmaları dikkatle takip ettiklerini görüyoruz. Hem özgün hem uygulanabilir çalışmaların çıkacağına inancım tamdır. Dijital dönüşümde nasıl katma değerli çalışma yapılacağı hocalarımızın fikrinden çıkacaktır” diye konuştu.

REKTÖR ÇOMAKLI; TÜRKİYE DİJİTALLEŞİYOR

Oluşan dijitalleşme fikirleri Aziziye Belediyesi’nin gelecekteki faaliyetlerine ışık tutmasının yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyeler için “Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması” kapsamındaki çalışmalarına destek olmasının planlandığını söyleyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı

ise son yıllarda Türkiye’de tüm alanlarda görülen dijital gelişime dikkat çekti. Özellikle savunma sanayisinde büyük ivme kazanıldığını anlatan Prof. Dr. Çomaklı, üniversitelerin asıl misyonunun araştırma yapmak olduğunu dile getirdi. “Bizim için en değerli hoca bilgisini en fazla faydaya dönüştürendir” diyen Rektör Çomaklı, “62 yıl önce kurulan Atatürk Üniversite’sinin üniversiteler kuran öğretim kurumlarından biri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin en yetkin öğretim görevlileri ile çalışıyoruz. Bu da bizim için ayrı bur gurur teşkil ediyor. Bu çalıştaydan önemli karar ve uygulamalar çıkacaktır kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN TOPLUMSAL KATKI

Çalıştayın son bölümünde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Karaman ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Sayısal Yöntemler öğretim görevlisi Doç. Dr. Ersin Karaman, Dijital belediyecilik ve örnek uygulamalar konularında sunum yaptı. Prof. Dr. Karaman, gelişen teknoloji ile birlikte farklı sektörlerde dijital dönüşüm çalışmalarının yaygınlaştığını bu alanlardan birinin de özellikle “akıllı şehir” konsepti ile ön plana çıkan dijital belediyecilik anlayışı olduğunu anlattı. Prof. Dr. Karaman, “Atatürk Üniversitesi’nden mühendislik, çevre, mimarlık, işletme, sosyal hizmet, eğitim, iletişim ve ekonomi gibi birçok alandan 25 akademisyenin ve Aziziye Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev yapan 10 uygulayıcının katılımıyla yürütülecek olan bu çalıştay, Atatürk Üniversitesi’nin yeni nesil üniversite politikaları çerçevesinde toplumsal katkı uygulamalarının bir yansımasıdır. Bu çalıştayın, üniversitedeki bilimsel birikim ile belediyenin uygulama deneyimini bir araya getirerek Aziziye Belediyesinin yeni uygulamalarına destek olmasını ve bölgemizde daha yaşanabilir bir çevre oluşmasına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz” dedi.

Çalıştay, Proje Taslağı Oluşturma-Grup Çalışması Proje Sunumlarının ardından proje oylaması ile sona erdi.

 
Erzurum’da Kardeş okul uygulaması
 
Güneş Vakfı’nda, ‘Toprak’ gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailelerin evlat nöbeti 98. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Dumlu şehitlerine vefa
Batman’dan Erzurum’a giden şehit yakınları, 53 yıl önce Dumlu’da yaşanan ...
Büyükşehir Bakan Albayrak’ı ağırladı
Erzurum’da iş adamları ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat ...
 
Kış tatili için en güzel kayak rotaları açıklandı
Kış sporlarıyla dolu hareketli bir tatilin ve bembeyaz olmuş dağlarda ...
Aydemir: ‘Davamız insana saygı davasıdır’
Milletvekili Aydemir, ilahi hükümle insanın yaratılmışların en şereflisi ...
Aydemir: ‘Millete bühtan vicdanımızı yaralıyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ‘Bizim en büyük yatırımımız ...
 
Erzurum beyaz örtüsüne kavuştu
Doğu Anadolu’da etkili olan kar yağışı hayatı adeta felç etti. Erzurum’da ...
Büyükşehir Bakan Gül’ü ağırladı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katılmak ...
Erbaş, "6. Din Şûrası" kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen "6. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva