ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SİYASET
20 Ekim 2015 Salı - 02:00

Aydemir: ‘Erzurum’da tek iklim kardeşliktir..’

Aydemir, Prof. Dr.Karasu’nun ‘Varsın bu topraklardan kar altı, yedi ay kalkmasın, bu topraklar’ sıcaktır tespitini paylaşarak, ‘Tarihi bekleyen bu aziz coğrafyada mevsimler değişir, şartlar değişir. Ama kardeşlik, birlik ve beraberlik iklimi hiç değişmez şükürler olsun..’dedi

Aydemir: ‘Erzurum’da tek iklim kardeşliktir..’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurumlu Merhum Prof. Dr.Nusret Karasu’nun ‘Varsın bu topraklardan kar altı, yedi ay kalkmasın, bu topraklar’ sıcaktır tespitini paylaşarak, ‘Tarihi bekleyen bu aziz coğrafyada mevsimler değişir, şartlar değişir. Ama kardeşlik, birlik ve beraberlik iklimi hiç değişmez şükürler olsun..’ dedi.

ERZURUM İÇİN SEÇKİN TARİF

Erzurum’un il içinden veya dışından çok sayıda müsteşrik ve müellif tarafından tarif edildiğini, en mükemmel vurgulardan birini ‘Mevla’ya Emanet Şehir Erzurum’ seçkin üslubuyla Alvarlı Muhammed Lütfi Efe’nin yaptığını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Dimağ ve yüreklerini Hakka adamışların yüreğinde muhabbetten, kardeşlikten öte bir şey olmaz. Erzurum böylesi bir haysiyet ve vicdanı ifade edenlerin şehridir. O yüzden de Mevla’ya emanettir.“ kaydını düştü.

‘DADAŞLAR AK İTTİFAK İÇİNDE’

Show Tv Avrupa(Show Türk) kanalına seçim çalışmaları hakkında röportaj veren Milletvekili Aydemir, söyleşisinde Erzurum’u tarif etti, ilin seçim ambiyansını aktardı. Erzurum’un Türkiye ölçeğinde siyasetin barometresi olarak ünlendiğini söyleyen Aydemir, ‘Dadaşlar AK ittifak içinde, 1 Kasım’da Türkiye’den yansıyacak sonuç da budur’ dedi.

AYDEMİR PALANDÖKENLİ DADAŞLARIN KONUĞUYDU

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları çerçevesinde Palandöken İlçesi’nde istişari ziyaretlerde bulundu. İlçe esnafının işyerlerinde ağırladığı Milletvekili Aydemir, Palandöken AK Parti İlçe Teşkilat Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum ve Türkiye’nin güncelini değerlendirdi, süreci yorumladı.

AYDEMİR YAŞLILARDAN DUA ALDI, GENÇLERLE GÜNCELİ PAYLAŞTI

AK Parti iktidarlarıyla birlikte ülke bütününde yaşanan değişim ve dönüşüm, ekonomik sektörlerdeki yeniden yapılanma, hizmetler sektöründeki reformlara değinen Milletvekili Aydemir, Palandöken kahvehanelerinde yaşlıların duasını aldı, gençlerle söyleşti. Esnafa ‘AK siftahlar’ dileyen Milletvekili Aydemir, ‘Allah esnafımızın bereket ve huzurunu daim eylesin’ niyazında bulundu.

ÜCRETSİZ OKUL KİTAPLARI DAĞITIMI

Gençlerle yaptığı sohbetlerde AK Parti İktidarlarının en büyük yatırımı eğitime, yeni neslin geleceğine yaptığını, 2002’ye kadar 29 olan üniversite sayısını iki yüzlere çıkardığını, Erzurum’un ikinci Üniversitesine kavuştuğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Okulların açıldığı bu ay içinde eminim ki, ders kitaplarını öğrencilere ücretsiz dağıtan AK Dava iktidarı dualara mazhar olmuştur. Bu Türkiye’de bir ilk olduğu gibi, dünyada da emsalsiz bir uygulamadır. Ülkenin en ücra mezrasından Metropollere kadar eğitim ve öğretim alan her çocuğumuz, gencimize ücretsiz kitap dağıtan AK iktidar, veliler üzerinden de büyük bir ekonomik yükü kaldırmış, her eğitim ve öğretim döneminde en az bin TL tutarındaki kitapları öğrencilere ücretsiz ulaştırarak, onların geleceğine katkı sağlamıştır. Bu eğitim adına ülkede atılmış en büyük adımlardan biridir’ diye konuştu.

AK PARTİYLE GELEN ÜÇ HÜRRİYET

AK iktidarların Türkiye fikir, teşebbüs ve inanç hürriyetlerinin önünü açtığını, gençlere dünyaya ve olaylara yeni bir bakış açısı kazandırdığını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Kız kardeşlerimizin inançları gereği başlarını örttükleri için üniversitelere alınmadığı, ibadetini yapanların kamudan dışlanıp ötekileştirildiği günleri unutmadık. Bir de bugüne bakın. Artık insanımız inancı sebebiyle ayrıştırılmıyor. Başörtülüler, inancının gereğini yerine getirenler üzerinde baskı ve zulüm yok. Eğitim kurumlarında fırsat eşitliği ve inanç hürriyeti var. Gençlerin bu gerçekleri unutmamaları bir vicdan gerekliliğidir’ diye konuştu.

‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KARDEŞLİĞİMİZDİR’

Gençlere, terörün kardeşler arasına fitne sokmayı amaçladığını anlatan Milletvekili Aydemir, ‘Biz yaratılmışları Yaratanımızdan ötürü seven, sayan ve hizmet eden bir Erzurum Terbiyesi üzerineyiz. Karayazı’mızda bizim, Aşkale’miz de bizim yürek adreslerimizdir. Uzundere neyse Hınıs odur. Tekman’lı kardeşimle Oltu’lu kardeşimin ameli de niyeti de birdir. Palandöken’in ufkunu tasvir ettiği, tabyaların tarihi beklediği bu aziz coğrafyada hepimizin ezeli de birdir, ebedi de. Genç kardeşlerimin,  aramıza fitne tohumu ekmeye çalışanlara bir dadaş imanı ve vicdanıyla izin vermeyeceğinden, kardeşlik hukukunu koruyacaklarından eminim. Terörizme verilecek en keskin ve etkili cevap da budur.’ dedi.

 
‘Türk Milleti şanına yakışanı yapar’
 
ATA Teknokent, TeknoGP Eğitimlerine yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaptırmış Mahallebaşılılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, seçim çalışmalarına ...
Deligöz AK destekleri paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarını ...
Taşkesenlioğlu: “AK Yatırımlar devam edecek”
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Tortum ilçesinde ...
 
DAGC Akdağ’ı ağırladı
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum 1. sıra Milletvekili adayı Recep ...
Oltu’da seçim güvenliği zirvesi
Genişletilmiş Seçim güvenliği toplantısı Oltu’da yapıldı
Aydemir: ‘Dadaşın irfanından besleniyoruz’
Milletvekili Aydemir, Pasinler’in abide şahsiyetler yetiştiren mümtaz ...
 
Taşkesenlioğlu: ‘Şimdi birlik zamanı’
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Yakutiye ilçesinde ...
Deligöz Palandökenlilerle buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarını ...
Yaptırmış siyasi gündemi değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, seçim çalışmalarına Çat ilçesinde devam etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva