ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SİYASET
11 Mart 2022 Cuma - 13:59

Aydemir Çat ve Ilıca’nın milli coşkusunu paylaştı

Aydemir, ‘Filistin davamız var bizim. Bundan asla taviz vermedik. Sayın cumhurbaşkanımız İsrail’le olan görüşmelerde Filistin davasına dönük çok esaslı kayıtlar düştü. Bu dava bizim davamızdır. Mazlum Milletlerin davası bizim davamız olduğu gibi.’ dedi.

Aydemir Çat ve Ilıca’nın milli coşkusunu paylaştı

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Filistin davamız var bizim. Bundan asla taviz vermedik. Sayın cumhurbaşkanımız İsrail’le olan görüşmelerde Filistin davasına dönük çok esaslı kayıtlar düştü. Bu dava bizim davamızdır. Mazlum Milletlerin davası bizim davamız olduğu gibi.’ dedi.

ANTALYA ZİRVESİ

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ülkedeki siyasi ve sosyal gelişmeleri ele alan Milletvekili Aydemir, Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısının Antalya’da gerçekleştirilmesini Türkiye'ye olan itimadın bir sonucu olarak vurguladı.

TÜRKİYE’YE KÜRESEL BOYUTTA DUYULAN GÜVEN

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu marjında Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısına işaret eden Milletvekili Aydemir, "Bu, Türkiye'nin dünyada çok güvenilir bir ülke olduğunu birinci elden gösteren karinedir. Çünkü bize itimadın sonucudur bu üçlü zirve." diye konuştu.

‘DORUKLARA YÜRÜYÜŞ BAŞLANGICI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart 2003'te yapılan ara seçimde Siirt’ten milletvekili seçildiğini hatırlatarak, "O gün, Türkiye'nin kaderinin değiştiği, çok daha özel bir hal aldığı zaman dilimidir. Siirtli kardeşlerimizi milli irade vicdanını ifade eden tercihlerinden dolayı bir kez daha kutluyoruz" diye konuştu.

9 MART 2003 SEÇİMLERİ

Milletvekili Aydemir, ‘9 Mart 2003’de yenilenen Siirt seçimleri milletimiz için yıldızın parladığı andır.

 Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilmesi, demokrasiye vurulan prangaları söküp atarken, ülkemizin doruklara yürüyüşünün de başlangıcı olmuştur. ‘dedi.

‘ERZURUM ŞEHRİ MÜBAREKTİR’

Erzurum’un Şehri Mübarek vasıflı bir il olduğu, Türk Tarihinin Erzurum’da şekillendiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, Çat ve Ilıca’nın Ermeni zalimler karşısında bir iman seddi olarak durdukları, milli bir şahlanış kaydettiklerini belirterek, ‘Çat ve Ilıca’nın milli coşkusunu paylaştı, şühedaya rahmet niyazında bulundu.

ÇAT, ANADOLU’DA TÜRK MÜHRÜ

Çat’ın milli şahlanış yıldönümünü tebrik eden Milletvekili Aydemir, ‘Çat Anadolu’nun vatan olmasında çok özel bir adrestir. Anadolu’yu mana veren atalarımız Çat’ta yerleşmiş, sonra Pasinler Zaferi ile Anadolu’yu ebedi Türk Yurdu kılmışlardır. Çat Erzurum’da bir Türk Tarihi mührüdür. ‘ nitelemesinde bulundu.

AYDEMİR ALACA ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

11 Mart’ın Erzurum tarihinde özel bir yer tuttuğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘ılıca Ermeni çetelerinin, zalimlerinin en çok gadrine uğramış, en büyük sıkıntıları yaşamış bir beldemizdir. Alaca şehitleri oradadır. Ermeni zalimlerince katledilmiş şehitlerimiz Alaca’dadır. Sadece Erzurum’da 25 bin insanımızı katletmiştir Ermeni zalimleri. Biz her daim bu zalimlere karşı uyanık olmak durumundayız.  Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ılıca’mızın milli şahlanış yıldönümü coşkusunu paylaşıyoruz. ‘ mesajını verdi.

‘GALİP ERDEM TEFEKKÜR DÜNYAMIZIN UFUK ŞAHSİYETLERİNDEN’

12 Mart 1997'de hakka vuslata eren mütefekkir Galip Erdem’i rahmet ve saygıyla anan Milletvekili Aydemir, ‘Milli ve yerli düşüncenin sembol isimlerinden Galip Erdem’i vefat yıldönümünde rahmetle, minnetle yad ediyoruz.  Rize’nin bağrından çıkmış bu müstesna simanın ruhuna Yasin-i Şerifler, Fatihalar gönderiyoruz. ‘ dedi.

‘ERDEM, ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM DİYEN BİR MÜTEFEKKİR’

Milletvekili Aydemir, ‘Galip Erdem. Bizim zihin ve gönül haritamızı şekillendiren abide şahsiyetlerden. Hayatını vatanı, milleti ve devletine adamış, İla’yı Kelimetullah için devlet ebed müddet diyen yüksek bir şahsiyet. Bizim tefekkürümüz bu değerlerle bezendi. 12 Eylül döneminde, ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ diyen muhteşem bir cesaret ve tefekkür timsalidir Galip Erdem. Ruhu şad, makamı cennet olsun inşallah’ dedi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNİN TAVRI VE İBB TASARRUFUNA TEPKİ

Basın toplantısında, bir CHP Milletvekilinin “Benimle nasıl ilgilenmezsin!” diyerek, evli barklı, çoluk çocuk sahibi bir işçiyi İBB’deki işinden attırdığı, bu haksızlığa muhalif cenahtan ses çıkarılmadığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu, insanlığa sığmayacak bir hal.’  kaydını düştü.

‘BU, İNSANLIĞA SIĞMAYACAK BİR HAL’

Milletvekili Aydemir, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun şikayeti üzerine, Yenikapı -  Hacıosman metro hattındaki 4. Levent durağında tartıştığı özel güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını belirterek, "Niye, 'Benimle ilgilenmiyor' diyerek. Bu sebepten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki görevine son verdirtiyor. Bu, çok düşük bir yaklaşım. Bu, insanlığa sığmayacak bir hal. Bunun ifadesiyle, onun işine son verene ne demeli?" değerlendirmesinde bulundu.

‘MUHALEFETTEN TEPKİ YOK’

"6 artı bire bakın hiçbirisinden buna dönük hiçbir açıklama yok" ifadesini kullanan Milletvekili Aydemir, "Biz, dünyada bütün insanlar huzur üzere yaşasınlar diye gayret sarf ederken, onlar kendi ülkelerindeki insanların işsiz, aşsız kalmalarına göz yumuyorlar, sebep oluyorlar. Bir milletvekili kendisiyle ilgilenilmedi diye bir insanın işine son verdirtir mi?" sorusunu yöneltti.

 ‘MUHALEFET, ÇOK DÜŞÜK İFADELERİ SİYASETTE CARİ KILMAYA ÇALIŞIYOR’

İYİ Parti Genel Başkanının partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya işaret eden Milletvekili Aydemir, "Muhalefet, çok düşük ifadeleri siyasette cari kılmaya çalışıyor. Öyle kavramlar kullandı ki... Üstelik de Dünya Kadınlar Günü'nde bu kavramları kullandı. Erkekler için 'kereste' gibi bir tanımlama yaptı. Duyduğumda yüzüm kızardı. Bir bayandan bu tür sözler sadır olmaması lazım. Bayanı bırakın, insan bir defa böyle bir benzetme içinde olmamalı. Kaldı ki siz, genel başkansınız, topluma mesaj veriyorsunuz. Dünya Kadınlar Günü kutlanırken bir kadın bunu mu söylemeli? Üstelik de ortada erkeklerden kadınlara dönük herhangi bir hakaretamiz hal yok." ifadelerini kullandı.

‘DAHA NİTELİKLİ MUHALEFET’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "daha nitelikli bir muhalefet" vurgusunda bulunduğunu anlatan Aydemir, muhalefette bir çöküş yaşandığını, bundan sonra irtifa alması için temennide bulunduğunu söyledi.

 
MÜSİAD ve Oltu ESO’dan öğrencilerle istişare
 
Gençler İstiklal ve İstikbali yazacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Yağmurlar yağıp, yarıklar örtülmemeli’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM ...
Aydemir: ‘Erzurum'u anlatmak önceliğimizdir’
Her basın toplantısında Erzurum’a ait değerleri gündeme taşımak, ilin ...
‘Yarınsız Türkiye olmaz, olamaz’
Ucuz yağ alabilmek için marketlere yığınak yapılmasının, insanların birbirinin ...
 
Çelik: ‘Kadın emeği mübarektir’
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Erzurum ...
Aydemir muhalefetin iddialarını sahadan çürüttü
Aydemir’in basın toplantısında, AK Parti İl Teşkilatı Ziraat Odaları İl ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan 8 Mart mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 8 Mart ...
 
Kadına şiddetle kararlı mücadele
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu, AK Parti Malatya ...
MHP'den Olur istişaresi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ...
Destici:'Gazi Meclis, PKK uzantılarından kurtulmalı'
Destici, "Her ne kadar ‘HDP bizim ittifak ortağımız değil’ deseler de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva