ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SPOR
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 01:54

Atlama yarışları nefes kesti

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları şenliklerinde, dünyanın 2. büyük kanyonu olan Karanlık kanyonda yapılan Base Jump (Serbest Atlayış) gösterisi nefes kesti.

Atlama yarışları nefes kesti

FATİH GÜLNAHAR (İHA) - Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları şenliklerinde, dünyanın 2. büyük kanyonu olan Karanlık kanyonda yapılan Base Jump (Serbest Atlayış) gösterisi nefes kesti.
ABD'den 2 , Avusturya'dan 1, İsviçre'den 1, İtalya'dan 1 ve Türkiye'den 6 sporcu atlayış gerçekleştirdi. Kemaliye ilçesinde bu yıl 33.'sü düzenlenen Doğa Sporları Şenlikleri başladı. 3 gün sürecek olan festivalde Türkiye'nin değişik bölgelerinde gelen yerli ve yabancı sporcular ile turistler doğa sporları aktiviteleri gerçekleştiriyor. Şenliklere, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı ve KEMAV Onursal Başkanı Hasan Basri Aktan, KEMAV Başkanı İsmail Yücel başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı. Şenliklerin ilk gününde Kemaliyeli gençler tarafından Karanlık Kanyonda yapılan rafting izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Rafting gösterisinin ardından 5'i yabancı olmak üzere 11 sporcu Karanlık Kanyonda buse jump atlayışı gerçekleştirdi. Sporcuların kanyondan halatlardan atlayışları vatandaşların yüreklerini ağızlarına getirdi.Kemaliye ilçesinde bulunan karanlık kanyonda 10 teknik ekip 20 yardımcı elaman olmak üzere toplam 30 kişinin 10 günlük çalışmasıyla atlayış parkurunu yeni sistemle hazır hale getirdi. Kanyonun 500 metre yüksekliğindeki Sandık köyü mevkii ile 450 metre yüksekliğindeki Karakoçlu mevkii arasına 500 metresi çelik halat olmak üzere toplam bin 500 metre ip çekildi. Türkiye'de ilk kanyon atlayışı ile en yüksek ve en uzun parkur olma özelliğini taşıyan atlayış sporculardan çok izleyenleri heyecanlandırdı. Atlayışı izleyenler zaman zaman büyük panik yaşadılar. İzleyicilerden bazıları yapılan base jump gösterisinin ilçenin tanıtımı için çok güzel olduğunu belirtirken bazıları ise heyecan dolu dakikalar yaşadıklarını belirttiler.
ADRENALİN DOLU DAKİKALAR YAŞANDI
Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Festivali'nde Gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış yapmaya dayanan Base Jump sporu Kemaliye'de bulanan ve dünyada ikinci olarak gösterilen Karanlık Kanyonda büyük ilgi gördü. Bir tarafı 500 metre diğer tarafı 500 metre yüksekliğindeki ve uzunluğu 500 metre olan kanyondan kendini aşağı bırakan Base Jump sporcuları izleyenlerin nefeslerini kesti. Kemaliye Karanlık Kanyonda yapılan atlayışı izlemeye gelenler sporcuların cesaretlerine hayran kaldılar. Kanyonun iki yakasın gerilen halat üzerinde kanyonun ortasına kadar gelen sporcular kendilerini yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki boşluğa bırakınca izleyenler heyecanlı anlar yaşadı. 500 metre yüksekliğindeki halatın ortasına gelen sporcular kendilerini kanyonun derinliklerine bıraktı. Kanyonun zeminine yaklaşık 100 ila 75 metre kala paraşütlerini açan sporcular bu zor atlayışı gerçekleştirirken izleyenlerinde yüreklerini ağızların getirdiler. Yapılan atlayışlar 41 yılda yapımı tamamlanan Taşyol'dan net bir şekilde izlendi. Kemaliye ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Karakoçlu mevkii ve Sandık köyü mevkiinde yapılan atlayış oldukça riskli ve bir o kadarda zordu. Hazırlık aşamasından atlayışa kadar ince hesapların yapıldığı atlayış başarılı bir şekilde yapıldı. Atlayış yapan İtalyan bayan sporcu Roberto Mocina karaya inemeyince suya düştü. Olay yerinde hazır bulunan bot suya düşen sporcuya müdahale etti. Ardından gelen Mike Steen isimli yabancı sporcuda suya düşünce izleyenler korku dolu anlar yaşadı. Sporcuların ise sağlık durumu iyi olduğu bildirildi. Karanlık kanyondaki parkur sürekli olarak kullanılabilecek şekilde hazırlandı. Sporcu oldukça buradan atlayış yapılacağı bildirildi. 3 gün sürecek festivalde doğa sporları etkinlikleri kapsamında kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, halk koşusu, dağ yürüyüşü faaliyetleri, karanlık kanyonda base jump atlayışı, Fırat Nehri'nde kano ve tekne turu, yamaç paraşütü, paramotor uçuşu, cirit gösterileri, tarihi ipek
yolunda at safari ve yaban hayatı gözlemi ile foto safari etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

 
Kafkasör’de Binici damgası
 
ATADEM, araştırmacıların adresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kafkasör’de Binici damgası
31. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen karakucak ...
Yaz Spor Oyunları sona erdi
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından Muş'ta düzenlenen 6. ...
Minikler boksta yarıştı
Minikler Boks İl Birinciliği yapıldı. İl Birinciliğini kazanan boksörler ...
 
İlk madalya taekwondodan
.GAP Yaz Spor Oyunları tüm hızıyla sürüyor. Pazar günü sona erecek olan ...
Kadıoğlu ikinci oldu
Erzurumlu Milli eskrimci Onur Kadıoğlu, Bolu’da yapılan Yıldızlar Türkiye ...
Kayaklı koşucular Kandilli kampında
Kandilili’de kamp kuran Biahtlon A Milli takımı, yoğun bir tempoda çalışıyor. ...
 
Bin 50 sporcu başarı için yarışıyor
Bitlis'te düzenlenen 6. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Yaz Spor Oyunları, 20 ...
Minderden iki şampiyon çıktı
Son günlerde güreşte üst üste gelen başarılar Erzurumluların gurur kaynağı ...
Erzurum Stadı finali bekliyor
rzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 31 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Türkiye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva