ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>TÜRKİYE
9 Şubat 2024 Cuma - 02:10

‘Atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik’

Erdoğan, ‘İktidara geldiğimizde milletimizden aldığımız destek ve güçle önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımları attık. Önümüze pek çok tuzak kuruldu. Hamdolsun hepsinin de birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik. ‘ dedi

‘Atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik’

Erdoğan, ‘İktidara geldiğimizde milletimizden aldığımız destek ve güçle önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımları attık. Önümüze pek çok tuzak kuruldu. Hamdolsun hepsinin de birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapılan tespitler sonunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan duanın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile butona basarak kura çekimini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın 6 Şubat depremlerinden en çok yara alan şehirlerden biri olduğunu söyledi.

ASRIN FELAKETİ

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan bu depremlerde Adıyaman'da 8 bin 561 insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Yapılan tespitler sonunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Konutlarımızın hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum. İnşallah içinde huzurla, güvenle, emin bir şekilde oturacağınız evlere kavuşuyorsunuz. Hâlen inşası süren 32 bin konutumuzu yılsonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz."

Gelecek sene tüm hak sahiplerini evlerine ve iş yerlerine kavuşturmayı hedeflediklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte barınma sorununu çözmek için de pek çok adım attıklarını, Adıyaman'a acil barınma ihtiyacını karşılamak üzere 91 binin üzerinde çadır gönderdiklerini söyledi.

Konteyner kentlerde ve kırsalda 35 bine yakın konteyner kurarak buralarda 118 bin vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu tesislerinde 14 binin üzerinde kardeşimizi misafir ettik toplam 1,2 milyar liraya yakın kaynak kullanarak 27 bin 609 haneye kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik." dedi.

ADIYAMAN'A SAVUNMA SANAYİ YATIRIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde son 1 yılda yapılan çalışmaların anlatıldığı videonun da izletildiği törende, "Biz temeli atarken ne söz verdiysek onu yaptık. Bunlar sadece 3-5 dakikaya sığdırabildiklerimiz, çok daha fazlasını hayata geçirdiğimizi sizler zaten biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Sadece konut ve iş yeri yapmakla şehirlerin caddelerini ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmadıklarını, aynı zamanda şehirleri Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak temel altyapıyı ve büyük yatırımları da planlayıp, hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede ülkemizin en hızlı büyüyen sektörü savunma sanayimizin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirmek amacıyla bir iskân ve istihdam projesi başlattık. Adıyaman'ımıza savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla ve TUSAŞ'ın koordinasyonunda hem laboratuvar ve test altyapısı hem de kablo, konnektör ve kablaj üretim tesisi kuruyoruz. İnşası süren bu tesis, inşallah yılsonuna doğru faaliyete geçecektir. Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayimizin de merkezlerinden biri hâline dönüştüreceğiz.

Özel sektörümüzün şehrimize olan ilgisinin artarak sürdüğünü görüyorum. Nitekim Adıyaman, tüm deprem bölgesi şehirleri içinde sigortalı sayısı bakımından kayıplarını en hızlı telafi eden ve hatta deprem öncesinin üzerine çıkaran tek şehrimizdir. Biliyorsunuz mayıs seçimlerinde aile yapımızı güçlendirmek, gençlerimizi desteklemek için bir fon kurma sözü vermiştik. Önümüzdeki haftalarda başvuruları başlayacak. Bu çalışmanın da önceliği deprem bölgesi şehirlerimizdeki kadınlarımız ve gençlerimiz olacaktır."

"BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR"

Daha pek çok projeyle Adıyaman'ı ve tüm deprem şehirlerini eskisinden daha mamur ve müreffeh hâle getirmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emin olun dünyada 14 milyon insanı etkileyen, 11 ilimizin 124 ilçesindeki 7 bin mahalle ve köyümüzde yıkıma yol açan böylesine büyük bir felaketin altından bu kadar kısa sürede kalkabilecek başka bir ülke yoktur." dedi.

Gelişmiş ülkelerin dahi 6 Şubat'ta yaşanan depremlere göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığının bilindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üstelik Türkiye tarihinin en büyük imar, inşa ve ihya seferberliğini yaşadığı nice olumsuzluklara rağmen bunu yürütmektedir. Sizler de takip ediyorsunuz." ifadesini kullandı.

‘TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR’

Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabalarının hiç bitmediğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar, tahrikler, tuzaklar boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek üzere yazılmış, aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var. O da Türkiye'nin artık 'eski Türkiye' olmadığıdır. Hatırlarsanız çeyrek asır öncesinin Türkiye'sinde 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomimiz çökertilir, 3-5 eylemle güvenliğimiz bozulur, 3-5 provokasyonla huzurumuz kaçırılırdı. Zayıf siyasi iktidarlar ve vesayetin güdümündeki kurumlar sebebiyle bu basit operasyonların önü süratle kesilemediği için güvensizlik ve istikrarsızlık iklimi bir kara bulut gibi başımızdan hiç eksik olmazdı.

İktidara geldiğimizde milletimizden aldığımız destek ve güçle önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımları attık. Elbette önümüze pet çok tuzak kuruldu, pek çok sinsi oyunla yolumuz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimlerine, terör eylemlerinden sınırlarımızın tacizine, sosyal kaos çıkarma denemelerinden, ekonomik tuzaklara, her yolu denediler. Hamdolsun hepsinin de birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik. Son olarak şanslarını geçtiğimiz yılın mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde denediler. Normal şartlarda yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler ama yine de başaramadılar. Bütün günahı da Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler."

"GENÇLERİMİZE BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ TESLİM EDENE KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde biri dahi bulmadığı hâlde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hâlbuki milletimiz o dönem kimin nerede durduğunu gayet iyi hatırlıyor. Şimdi de önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde bilhassa bazı belediyeleri kaybetmemek için yine akıllara ziyan arayışlara giriştiler. Terör örgütleriyle ilişkileri tescilli partilerle demlenmek mi dersiniz, daha önceki gün Çağlayan Adliyemize saldıranların da aralarında olduğu teröristlere kol kanat germek mi dersiniz? Emperyalistlerin ülkemizi köşeye sıkıştırmak için kullandıkları her araca, her argümana sarılmak mı dersiniz? Velhasıl akla gelen gelmeyen, nice karanlık pazarlıkla garip bir telaş ve saldırganlık içinde çırpınıp duruyorlar. Bir yandan da kendi içlerinde saç saça, baş başa kavga hâlindeler."

Milletin mayıs seçimlerinin ardından altılı ittifakın düştüğü duruma bakıp "ülke iyi ki bunların eline kalmadı" diye hamdettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart seçimlerinin ardından da herhâlde aynı şükrü şehirlerdeki vatandaşların "iyi ki bunların eline düşmedik" diye yapacağını, gidişatın onu gösterdiğini söyledi.

Bunları siyasetin latifesi olarak ifade ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoksa kimin ne yaptığı, kimin kiminle yol yürüdüğü, kimin kime hizmet ettiği, kimin hangi bataklıkta çırpındığı bizi ilgilendirmiyor. Biz ülkemize, milletimize, şehirlerimize en başta da deprem bölgemize neler yapabileceğimize, dertlere nasıl derman olabileceğimize, sıkıntıları nasıl çözebileceğimize, eksikleri nasıl tamamlayabileceğimize bakıyoruz. Özellikle milletimizin bize verdiği yetkinin ve sağladığı desteğin gereğini yerine getirmezsek vebal altında kalırız. Türkiye Yüzyılı sözümüzü, şehirlerimizin geleceğe hazırlanması dâhil her alanda yerine getirmeden bize durmak, dinlenmek haramdır. Gençlerimize büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'yi teslim edene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

Ben evlatlarımızdan ümitliyim. Tabii çocuklarımızla birlikte onları yetiştiren hanımlarımızdan ümitliyim. En çok kadınıyla, genciyle, Adıyamanlı tüm kardeşlerimden ümitliyim. Nüfusu giderek büyükşehir sınırlarına doğru yaklaşan Adıyaman'ımızı sanayisiyle, ticaretiyle, turizmiyle, altyapısı ve üstyapısıyla hak ettiği yere çıkarmak için sizlere ihtiyacımız var. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Yeter ki siz şehrinize, evinize, işinize, ailenize, geleceğinize sıkı sıkıya sahip çıkın. Gerisinin üstesinden Allah'ın izniyle beraberce geliriz."

Adıyaman programını diğer illere göre çok daha geniş tuttuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan aday tanıtım programına geçeceklerini, hem ilçe adaylarını açıklayacak hem de oradakilerle hasbihâl edeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise önceki gelişlerindeki verdikleri sözü tutarak Kâhta ve Sincik ilçelerine giderek vatandaşlarla kucaklaşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ilçede de aynı zamanda yapılan çalışmaları yerinde görme, eksikleri yerinde tespit etme imkânı bulacaklarını dile getirirken, kura çekiminde evlerinin anahtarlarını alma hakkı kazanan vatandaşları bir kez daha tebrik etti.

 

 
Erzurum polisinden zehir tacirlerine darbe
 
Erdoğan: 'Hizmet çıtamızı yükseğe çıkartacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘İzin vermeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesele yatırımlarla şehrimize eser kazandırmaksa ...
Erdoğan’dan asrın birlikteliği vurgusu
Erdoğan, “Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya ...
Aliyev: 'Her zaman Türkiye'nin yanındayız'
Erdoğan’a 6 Şubat depremlerinin 1’inci yılında taziye mesajı gönderen ...
 
Erdoğan: ‘Durmadan çalışmaya devam edeceğiz’
Erdoğan, deprem bölgesinde son bir yılda yapılan çalışmaların anlatıldığı ...
Erdoğan: 'Bize durmak, dinlenmek yok’
Cumhurbaşkanı Erdoğan “En son hak sahibi vatandaşımız da evine yerleşinceye ...
Erdoğan: ‘Durmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış ...
 
‘Değerlerin savunuculuğunu yapıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşımızın ...
‘Milletimizin olmadığı hiçbir yerde biz de olmayız’
Erdoğan, '“Bizde koltuklar, makamlar, payeler, unvanlar amaç değil, milletimize ...
‘Hedeflerimize birlikte ulaşacağız’
Erdoğan, ‘Ne deprem ne terör ne sınırlarımızı ve sabrımızı zorlayan alçaklar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva