ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Ağustos 2015 Perşembe - 08:07

Atalay'dan Basiret Çağrısı

Prof.Dr. Orhan Atalay, ‘Gelin, birbirlerinin kurdu olma zorluğuna değil birbirimizin kardeşleri olma kolaylığına irade koyalım. Ve hep birlikte bu uğursuz geceyi neşe ve ümit ışıltılarıyla dolu bir sabaha çevirelim. Bunu başarmak elbette ki mümkün ama hep birlikte.”dedi

Atalay dan Basiret Çağrısı

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, ‘Gelin, birbirlerinin kurdu olma zorluğuna değil birbirimizin kardeşleri olma kolaylığına irade koyalım. Ve hep birlikte bu uğursuz geceyi neşe ve ümit ışıltılarıyla dolu bir sabaha çevirelim. Bunu başarmak elbette ki mümkün ama hep birlikte.”dedi

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay son günlerde ülkede ve özellikle bölgede yaşanan terör saldırıları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Atalay´ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

BASİRET ÇAĞRISI

Son günlerde ülkemizde ama özellikle de bölgemizde huzura, barışa, kardeşliğe, refaha ve kısaca tüm güzellikleriyle Hayat´a kastı amaçlayan müessif gelişmeler, akıl, vicdan ve basiret ehli her insanımızı tedirgin etmiştir.

Son iki asırdır huzura muhtaç coğrafyamızda özellikle son on küsur yıldır ‘kan kaybını´ önlemeye dönük köklü iyileşmelerin tam da müşahhas bir hakikate iyice dönüşmeye başladığı, dağlarında barut yerine elvan çiçekler kokladığımız bu günlerde adeta baharı kışa çeviren bir ani iklim değişikliğiyle karşı karşıya kaldık. Ve herkes birbirine ‘NELER OLUYOR? NE OLACAK? Diye sormaya başladı.

Emin olun ki, bu sorunun doğru cevabı için sadece son bir yüzyıl içinde yaşanmışları bilmemiz yeterli olacaktır. Üstelik böyle bir bilgiye acil ihtiyacımız da vardır. Çünkü olan-bitenlerin asıl kaynağını görmek ve gerçek faillerini tanımak bize aynı zamanda hepimizin beraberce kurtuluşu için ihtiyaç duyduğumuz iksirimsi bir bilinç de kazandıracaktır.

Bu toprakların altındaki hazinelere konmayı kendi siyasi ve askeri hatt-ı harekâtı olarak belirlemiş güçlerin süfli amaçları için haliyle yapmaları gereken ilk şeyin bu topraklar üstünde yüzlerce hatta binlerce yıl boyunca birlikte yaşamış toplulukların birini diğerine düşman kılarak onları bir arada tutan asıl düğümü çözmek olacağı açıktır. Bizim ise kesin olarak bilmemiz ve inanmamız gereken hakikat, uzun sömürgecilik tarihleri nedeniyle habis hedefleri için din, dil, mezhep, fikir, siyaset ve benzeri sebeplerden hangisini nerede ne zaman kullanacaklarına dair zengin bir arşive sahip olan dev(let)lerin bizler için ‘baldıran zehrini gizleyen altın tas´ misali adına ‘milliyetçilik´ denilen bir bandaja sardıkları ‘çok kötü bir niyet´ taşıdıklarıdır.

İster daha dün ‘din´ görünümlü bir milliyetçilik aşkına duçar olan gerek Balkan ve gerekse Doğu Hıristiyan toplumlarını veya ‘dil´ mahreçli bir milliyetçilik ülküsüne kanıp kendi köküne hançer saplayan Arap toplumlarının bugün yaşadıklarını matematiksel bir kesinlikle sunan veriler üzerinden okuduğumuzda milliyetçiliklerin özellikle de bu topraklar üzerinde yaşayanların mutluluklarını her geçen gün biraz daha nasıl azalttığını açıkça göreceğiz. İşte o zaman bu hastalığın bizi bize kardeş değil, düşman ettiğini, her birimizi yekdiğerinin kurduna dönüştürdüğünü, her birimizin canını, malını, ırzını yekdiğerine haram değil helal kıldığını daha iyi idrak etmiş olacağız. Çünkü ayrılık-gayrılık davasına, sen-ben kavgasına teslim olmuşları bekleyen kader sadece dizlerini dövüp ağıt yakmaktır.

Peki, farklı kanallardan gelen suları birleştirmek suretiyle birlikte akan coşkun bir nehre dönüşme derecesine yükselmek var iken, öylesi bir nehrin sularını ayrıştırarak peş peşe dökülen damlalar derekesine düşmenin hangi haklı gerekçeleri olabilir?

7 yıl, 30 yıl, 100 yıl savaşlarının ardından milyonlarca insanın hayatına mal olmuş iki dünya savaşından sonra hem de aykırı onca özler taşıyan damlaları birleştiren Avrupa deryası tecrübesi ile daha dün bir okyanus iken bugün adeta kokuşmuş göletlere dönmüş; bilgiye, ekmeğe ve özgürlüğe hasret Asya ve Afrika kıtalarında cereyan eden havadisten hiç mi ibret almayacağız? Allah aşkına söyleyin! Gün geçmez ki, yüzlerce dilhûn manzaralar seyrettiğimiz Afganistan, Irak, Yemen, Suriye ve Mısır gibi ülkelerden hangisi bugün kim veya kimler için, hangi ırk, etnik, din ve mezhep ehli için bir gülşendir? Yoksa o yerleri canlı cansız tüm varlıklarıyla hem de gelecekleriyle birlikte cayır cayır yakan, arşı kaplamış o kapkara dumanlarıyla, fıtratı bozulmamış her canlıyı hüzün ve kedere boğan zalim bir cehennem değil midir görülen?

Tüm bunlar ortada dağlar misali duruyor iken, tam da bu oyunun senaristlerinin arzularına uygun şekilde davranıp, faturayı hemen birbirimize kesmeye acele etmekle hikmet ve basiretten nasıl da uzaklaştığımızı görmüyor muyuz? Yoksa ateşin yakıcı olduğuna inanmak için o narın illa bize de dokunması mı gerek?

Öyle ise gelin, birbirlerinin kurdu olma zorluğuna değil birbirimizin kardeşleri olma kolaylığına irade koyalım. Ve hep birlikte bu uğursuz geceyi neşe ve ümit ışıltılarıyla dolu bir sabaha çevirelim. Bunu başarmak elbette ki mümkün ama hep birlikte...Bu oyunu bozmaya niyet ederek güne başlamak için yapmamız gereken çok kolay bir iş vardır; saflarımızı sıklaştırmak, selamlaşmak ve selamı aramızda yaymak. Bilelim ki, selam; ahirette cennetin dünyada da barışın kilidini çözen yegâne anahtardır.

Yüce Allah´ın selamı hepimizin üzerine olsun.”

 
Sekmen’den gündem uyarısı
 
Büyükşehir ödenekleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunceli-Erzincan yolu trafiğe açıldı
PKK’lılar tarafından 8 araç yakılıp, bomba süsü verilmiş düzenekler kurulması ...
Can kaybı yok
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK terör örgütü tarafından yola ...
Terör örgütü operasyonlarında 7 tutuklama
Ardahan'da terör örgütü operasyonunda yakalanan 7 kişi tutuklandı.
 
“Yaralılarımızın durumları iyi”
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto’daki uğradıkları silahlı saldırıda ...
KUDAKA destekledi, proje başladı
KUDAKA tarafından desteklenen "Kömür Köyü Organik Meyvecilik Havzası Projesi" hayata geçiriliyor.
Boru Hattındaki patlama mercek altında
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gece yarısı Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum Doğalgaz ...
 
14 yer özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Tunceli Valiliği, 4-19 Ağustos tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde ...
Tunceli-Erzincan Karayolu trafiğe kapatıldı
Tunceli Valiliği, Tunceli-Erzincan karayolunun çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldığını bildirdi.
Karakurt -Iğdır Karayolunda güzergah değiştirildi
Kağızman-Iğdır-Erzurum-Karakurt karayolu güvenlik gerekçesiyle geçici ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva