ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
4 Mart 2009 Çarşamba - 00:18

Aşkale’de 91. Kurtuluş Yılı Coşkusu

Aşkale'nin düşman işgalden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlandı.Belediye Başkanı Yaptırmış, “3 Mart Erzurum-Kars güzergahında yapılan Ermeni zulmünün sona erdirilmesinin başlangıç günüdür. 3 Mart ermeni çetelerince ömrünün baharında toprağa giren yiğitlerin, süngülenen bebeklerin, sakallarından sürüklenerek katledilen ihtiyarların, masum kadın ve kızların katledildiği gündür..”dedi.

Aşkale’de 91. Kurtuluş Yılı Coşkusu

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nin düşman işgalden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları yoğun kar yağışı nedeniyle sinema salonunda yapıldı.Aşkale Belediyesi'ne ait sinema salonunda gerçekleştirilen kurtuluş törenlerine MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Kaymakam Zeyit Şener, Garnizon Komutanı Binbaşı Ertuğrul Yavuz, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Cumhuriyet Başsavcısı İlkay Özçelik, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Gür, Aşkale Dernekler Federasyon Başkanı Erdal Sağır ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Aşkale Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Süleyman Ünver ile edebiyat öğretmeni Neslihan Yıldırım, Ermeni mezalimini anlatan bir sunum yaptı.
YAPTIRMIŞ 3 MART’IN ÖNEMİNİ ANLATTI
Törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, “3 Mart Erzurum-Kars güzergahında yapılan Ermeni zulmünün sona erdirilmesinin başlangıç günüdür. 3 Mart ömrünün baharında toprağa giren yiğitlerin, beşiğinde süngülenen bebeklerin, sakallarından sürüklenen katledilen ihtiyarların masum kadın ve kızların katledildiği gündür. 91.yıl önce Rus ve Ermeni’lerin Aşkale’mizde ve köylerinde işledikleri vahşi cinayetler insanlık dışı işkence ve zulümler daha dün gibi hatırlanmaktadır.”dedi.
TÜRKLERE ERMENİ ZULMÜ
Erzincan’dan Kars’a kadar her köyde, her kasabada, her şehirde karış karış Ermeni zulmü yapıldığını ifade eden Yaptırmış, şunları ifade etti: “Bu zulümler, kalleşçe işlenmiş, halkı parlak vaatlerle kandırarak masum insanları yaşlıları kadın ve çocukları camilere ve evlere toplayarak yakmışlardır. Aşkale civarında toplam 5 bin insanımız şehit edilmiştir. Ortabahçe’’de 587 vatandaşımız camide yakılarak şehit edilmiştir. Bu insanlık dışı vahşette yanık kokuları 20 kilometre civar köylerde hissedilmiştir. Hamile kadınların karnındaki yavruları çıkarılıp kucaklarına verilmek suretiyle şehit edilmişlerdir.”
İbrahim Polat ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Aybike Zegerek, özgürlüğün sembolü olan Türk Bayrağını Aşkale Kaymakamı Zeyit Şener'e verdi. Kaymakam Zehit Şener de Türk Bayrağını öperek teslim aldı. Törenler, katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi'nin mehteran takımının konseri Aşkalelileri coşturdu.
ERZURUM KADIN BARINA BÜYÜK İLGİ
Aşkale Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi hocalarından Ersin Kılıç'ın bu yıl ilk defa Aşkale Anadolu Lisesi yatılı öğrencilerinden oluşan bir ekip ve Aşkale Halk Eğitim Merkezi'nin Türkiye Birincisi olan erkek folklor ekiplerin sunduğu gösteri salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sivaslı, Tekirdağlı, Ağrılı kız öğrencilerden oluşan Erzurum Kadın Barı gösterileri büyük ilgi gördü.
YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ
Aşkale’de program sonrası verilen yemekte konuklara Aşkale ilçesine ait özel yöresel yemekler ikram edildi.Yemek yiyenlerinde hoşuna giden bu ikram bir çok kişi tarafından beğeni topladı.
Aşkale'de öğlen yemeği sonrası kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Atlıspor kulüplerinin cirit gösterisi yapıldı.Yoğun ilginin olduğu cirit müsabakaları izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aşkale 9 Mart 2009 Pazartesi 13:17

aşkalede kadın ekiplerini öncedende izlemiştik yeni nasıl oluyo aşkalede ta bizim okuduğumuz zamanlarda aşkale lisesinin çok güzel kadın ekipleri vardı.. ikinci ise artık kurtuluş bayramlarınında bi zevki kalmadı nerde o eski tablolar çok güzeldi geçen seneden sonra artık her şeyi iyice bitirdiler insan eskiyi özlüyor..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tamgaç’tan İktidara Eleştiri
GHA/Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, “Seçime giden ...
Kuş Gribi İçin Olağanüstü Tedbir
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Erzurum’a, kanatlı itlaf cihazı ...
Doğu'da 356 Köy Yolu Kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar nedeniyle 356 köy yolu ulaşıma kapandı.
 
STK’lara Çağrı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf ...
Sivil Savunma 50. Yaşında
Sivil Savunma Teşkilatının kuruluşu’nun 50 yılı çeşitli etkinliklerle ...
Kar Yağışı Sürecek
Hafta sonunda yağan karla birlikte yeniden beyazlara bürünen Erzurum, ...
 
DOSİDEF Letonyalıları Ağırladı
GHA/Sivil Toplum Destekleme Derneği (STDT) Erzurum Şubesi'nin davetlisi ...
Tarihi Kampanya..
Hocalı katliamının soykırım olarak kabul edilmesi için kampanya başlatıldı ...
MMO, Doğu’yu Aydınlatıyor
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, MMO Erzurum İl ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva