ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Aralık 2015 Çarşamba - 14:44

‘Asım’ın neslini bekliyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Türkiye yolunda gençliğe büyük bir önemin verildiğini ifade ederek, “Yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz” dedi.

‘Asım’ın neslini bekliyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Türkiye yolunda gençliğe büyük bir önemin verildiğini ifade ederek, “Yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz” dedi. Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) ortaklaşa düzenlediği İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı “Gençlik Akif’in İzinde” adlı programa katıldı.

Başkan Sekmen, “Vatan şairi, dava adamı, İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yılında hayırla yâd ediyoruz” dedi. Akif’in bir gönül adamı olduğunu ifade eden Sekmen, “Gençliğe Akif’in duygularını, düşüncelerini aktarmak hepimizin vazifesidir. İnşallah yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz. Bu büyük milletin, bu büyük ecdadın torunları olan genç nesiller maalesef günümüzün iletişim ve bilişim teknolojileri sayesinde bizim olmayan değerleri çok çabucak işitiyor, duyuyor ve görüyor. İster istemez bunlara boyun eğiyor. Bizler de bu büyük ecdadın, bu büyük milletin devamı olarak mutlaka gençliğimize, milletimize ve Ümmet-i Muhammed’e sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLARIN TOPRAKLARI İŞGAL ALTINDA”

Başkan Mehmet Sekmen, Dünya’da Müslümanların topraklarının işgal altında olduğunu vurguladı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların toprakları işgal edilmiş, yüz binlerce kişi vatanlarını terk etmiştir. Yine dünyanın birçok yerinde inanan insanlar ümitlerini bu büyük milletin torunlarına, evlatlarına bağlamışlar, geleceklerini bizler de görmektedirler. Bizler, ümitsizliğe kapılmadan, yese düşmeden, büyük bir azimle, gayretle süratli bir şekilde yeniden var olmanın, yeniden hayatta kalmanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız. İnanıyorum ki, inanır ve gayret edersek, bıkmadan usanmadan bu hedefe doğru yürürsek her işi başarırız. Böylelikle Allah’ın merhameti de inayeti de bizimle beraber olur.” Anma programında, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sunulduğu “Safahat” isimli oyunu sahneledi. Akif’in edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığının da vurgulandığı oyunda, şairin sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü anlatan sahneler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Programda, Akif’in hayatının anlatıldığı bir sunum da yapıldı.

 
‘Akif’in izindeyiz’
 
Dadaşlar 3 Ocak’a hazır
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 30 Aralık 2015 Çarşamba 23:15

başka bir kişinin ameline, yoluna ve âdetine râzı olursa, muhakkak ki o onlardandır". İmam-ı Rabbânî Hazretleri: "İki dini tasdik eden, şirk ehlinden sayılır. İslam hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye çalışan müşriktir. Halbuki tevhit, küfürden, şirk kokusundan uzak durmaktır" buyurmuşlardır. geçmişimizi, dar zamanları, yoksulları ve çaresizleri düşünerek, yılbaşı alışveriş çılgınlığını dizginlemeye çalışmalı ve gayri-müslimlere benzemekten kaçınmalıyız. Kısaca diyebiliriz ki; geçmişimizi, dar zamanları, yoksulları ve çaresizleri düşünerek, yılbaşı alışveriş çılgınlığını dizginlemeye çalışmalıyız, gayri-müslimlere benzemekten şiddetle kaçınmalıyız. Biz Müslümanız, kesinlikle Kur’ân’a ve Sünnete bağlıyız. Kur’ân ve Sünnete bağlı olmayanlar, Kur’ânâ ve Allahü teâlâ’ya karşı gelenler düşünsün. Yarası olanlar gocunurlar. Daha yazayım mı?

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-3 30 Aralık 2015 Çarşamba 23:14

Osmanlılarda yılbaşını gayr-i Müslimler kutlarlardı.Şimdi siz neden Müslüman Mahallesinde salyongoz satıyorsunuz ki? Alışverişteki çılgınlık bir tarafa, Gayr-i Müslimlere özenti, onlara olan sevgi, onları tören ve bayramlarına katılmak ve dostluk sergilemek bir vehamettir. Mânevî tatminsizlikten kaynaklı rûhî bunalım içindeki insanlar, zevk ve rahatlama adına alışverişe saldırıyorlar. Müslüman Türk milletinden bazı gâfiller, haçlı gayri-müslimlerin âyin ve yortularına özeniyor, adım adım hıristiyanlığa, yahudiliğe kayıyorlar.Bu ne büyük bir cehalet ve gaflettir. Dini yönden gayr-i Müslimleri beğenmek onlara benzemek ve onlara özenmek küfürdür. Bu Hristiyanları yüceltmek onların dinlerine özenmek onların sembollerini takmak onların adetlerine ayak uydurmak da iyi bilesin ki hem şirk hem de küfürdür. Bir hoş görü dini olan İslam, gayr-i Müslimlere benzeme ve onları taklit etmeyi kesinlikle müsamaha göstermez. Ehl-i küfr taklit etmek küfürdür. Sevgili peygamberimiz (S.A.V.) “Bir kişi,

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi -2 30 Aralık 2015 Çarşamba 23:12

hatırlatıyoruz. Siz neden yılbaşını,dolayısıyla; içki içmeyi, israfı,savurganlığı,sarhoş olmayı, kadınlı erkekli hayvanlar gibi tepinmeyi, sarhoş olup gülünç duruma düşmeyi,Hristiyanlara benzemeyi savnuyorsunuz ki? Bizim sözümüz Müslümanlara.Müslümanların dışında olan, İslam’a yakışmayan ve Hristiyanlara benzemeyi yeğleyenlere sözümüz yoktur. Müslümanlar kimliklerini ve kişiliklerini muhafaza etmelidirler. Bir Müslüman yılbaşı gecesi farklı davranamaz, özel sofra kuramaz, özel bir şekilde eğlenemez. Hristiyanlara benzemek kendi kimliğimizi red etmektir. Yılbaşı Müslümanlar için günah gecesi olamaz. Yılbaşı gecesi, iman sahibi bir Müslüman için, sıradan bir gecedir ve Müslümanlar için bir anlam ifade etmez. Ama imanı zayıf, Allah’a ve Peygambere isyan bayrağını açmış zalim ve zavallılar, iğrenç bir yabancılaşma sergilemektedirler. Bu yılbaşı ile mücadele şimdi, on on beş sene falan değildir.80 yıldır bu topraklarda bunun mücadelesi yapılmaktadır.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi -1 30 Aralık 2015 Çarşamba 23:10

Hayretimdir diyen arkadaş, önce biz ötekileştirme falan yapmıyoruz.Kendimizi de ahiret mizanı yerine de koymuyoruz.Neden demagoji yapıyorsunuz? Bir Müslüman olarak görevimiz bu, emr-i bil marufu yapmaktır.Hristiyanların bayramını kutlamayı eleştirmek bezirgânlık falan değil.Hadini bil kimse biz haşa sümme haşa kendimizi Hak yerine falan koyduğumuz yok.Biz dinimizin emrini inanan insanlara hatırlatıyoruz.Bir Müslüman olarak bunu yapmalıyız.Ötekileştirme de yok.Dinimizin emirlerini hatırlatmak neden ötekileştirme olsun ki? Sevgili Peygamberimiz Müslümanları,Yahudi ve Hristiyanlara benzememesi konusunda çok uraşmış ve bunda da başarılı olmuştur.Hatta “Kim ki bir kavime benzerse o onlardandır” buyurmuşlardır.Kur’an’ın bir çok ayetleri bu konuda bizleri uyrmaktadır.Şimdi sen neden ahkam kesiyrsun ?Yılbaşı bir Hristiyan bayramıdır.Müslüman bunu kutlayamaz. Kutlarsa Hadis-i Şerif’e göre onlardan olur.Bu mücadeleyi Peygamberimiz yapmış.Biz de onun ümmeti olarak onun bu sünnetini Müslümanlara

Yorumu oyla      7      4  
EJDER TEPESİNE HAYRETİMDİR 30 Aralık 2015 Çarşamba 21:22

Şu ötekileştirme, kendinizi ahiretin mizanı yerine koyma takıntısından kurtulsanız da yargılama işini Allaha bıraksanız? Biliyor musunuz, bundan on beş yıl öncesinde insanlar inançları konusunda daha samimi ve daha bağlıydı. Daha saygılıydı. Din bezirganlığı yapan yoktu. Haşa kendini Hak yerine koyup insanları cennetlik ve cehennemlik diye yargılayanlar da. Ve biliyor musunuz, insanlar hızla dinden soğuyor bu yüzden. Ve yine biliyor musunuz, bu durumdan ötekileştirme uzmanları mesuldür.. Ah ki ah..Galiba anlatamıyoruz..

Yorumu oyla      6      6  
ejder tepesi 30 Aralık 2015 Çarşamba 19:18

Hristiyan'ın bayramı Yılbaşını dört gözle bekleyen,yılbaşında hristiyanlar gibi eğlenen, içip içip sızan,her türlü ahlaksızlığa imza atan bir gençlik,Asım'ın Nesli olamaz.Boşuna bekliyorsunuz.Asım'ın Nesli o yokluklar içerisinde yedi düvele karşı koyarak onları dize getirdi. Beklediğiniz bu nesil de o ehl-i salibin karşısında dize geldi,nefsine söz geçiremedi. Yarını bekle de gör beklediğiniz nesli.Yarın Dağda, Nene Hatunûn sözde kız ve erkek torunlarını bir gör ki ecdadına söver gibi, Hristiyanları sevindirir gibi, çılgınca nasıl Hristiyan defterine yazılacaklar.Sadece burası değil,Kuşadası, Bodrum,Nişantaşı, Taksim,Konak,Kızılay'a yarın bir bak da Asım'ın neslini gör. Hee.Hah,hah haaaaaaaaaaaah !.. Ama ne nesil, ecdaına sövmede, Hristiyanı yüceltmede !..?

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Akif’in izindeyiz’
Sekmen, Mehmet Akifler gibi büyük dava adamlarını haftalarca anlatmak ...
Büyükşehir, Türkiye birincisi
Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırma Spor Kulübü, Türkiye Halk Oyunları ...
Büyükşehir’den 7 kütüphane, 50 bin kitap
Büyükşehir Belediyesi, eğitim hizmetlerinde çıtayı her geçen gün artırıyor.
 
Dadaşlar Fetih coşkusunu paylaşacak
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi’nce 31 Aralık Perşembe günü Kazım ...
Palandöken GM’den ‘Gönülden Notaya’
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ...
Albay Efe’den yağlı boya resim sergisi
Milli Savunma Bakanlığı Erzurum Tedarik Bölge Başkanı Albay Haşim Efe, ...
 
Sarıkamış Şehitleri ‘Beyaz Dram’la anlatıldı
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Sarıkamış Şehitlerinin 101 yıl ...
Fırfırik makale konusu oldu
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim ...
Asım’ın Nesli Allahü Ekber’deydi
Esenlerli izciler, Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılında 3 bin 100 metre ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva