ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
4 Haziran 2013 Salı - 10:12

Arslan gözyaşlarıyla uğurlandı

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde bahçesinde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve Erzurum’da tedavi gören Oltu İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Mustafa Arslan vefat etti.

Arslan gözyaşlarıyla uğurlandı

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde bahçesinde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve Erzurum’da tedavi gören Oltu İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Mustafa Arslan vefat etti.
Arslan’ın cenazesi, kalabalık bir cemaat eşliğinde gözyaşları arasında Kaleboğazı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Mustafa Arslan Hoca meslek yaşamı boyunca sayısız öğrenci yetiştirmişti.
OLTU İHL’DE TÖREN

Taraflı tarafsız tüm ilçe halkı tarafından sevilen Mustafa Arslan Hoca’nın vefatı nedeniyle uzun yıllar görev yaptığı Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde de bir tören düzenlendi. Törende Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önser Yeğin tarafından Mustafa Arslan hocanın özgeçmişi okundu. İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu “Bizler Mustafa hocamızı insanlığı ile sevdik. Hastanede ziyaretimizde gözlerindeki tevekkülü, müvekkilliğini sevdik. Kendisini tanımış ve çalışmış olmaktan ötürü son derece bahtiyar oldum. Allah rahmet eylesin.” dedi.
Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise Mustafa Arslan Hocanın örnek kişiliği ve yaşamının herkese örnek olması gerektiğini belirtirken, “Bizler bu dünyaya geldik, gideceğiz. Şöyle veya böyle gideceğimiz yer bellidir. Önemli olan giderken arkada hoş bir sâda bırakabilmektir. Bunu Mustafa Arslan hocamız başarmıştır. Mekânı cennet olsun.” diye konuştu.
Cenaze daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Arslanpaşa Camiine götürüldü. Mekân Arslanpaşa Camiinde ikindi namazını müteakip kalabalık bir cemaat eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Arslan Hoca’nın cenazesi Kaleboğazı köyüne götürüldü. Kalabalık bir araç konvoyunun eşlik ettiği cenazede araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ailesi ve sevenlerinin omzunda son istirahatgâhına kadar taşınan Mustafa Hocanın cenazesi dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi.
Bu arada cenazeye; Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum il Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle, sivil mesleki toplum temsilcileri, eğitim camiası ve vatandaşlardan kalabalık bir topluluk katıldı.
Mustafa ARSLAN kimdir?
Oltu İlçesi Kaleboğaz köyünde 1947 yılında dünyaya gelen Mustafa Arslan, ilköğrenimini Kaleboğaz İlkokulu’nda tamamladı. Ortaöğretimi ise yatılı sınavlarına girmek üzere Adana İmam Hatip Lisesinde 6 yıl okuduktan sonra 7. senesinde Trabzon İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1970-1971 yılında yükseköğrenimini Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünü yükseköğrenimimi tamamlayarak 1974 yılından buradan mezun oldu.
Aynı yıl Gaziantep Müftülüğünde müftülük şefi olarak görev başlayan Mustafa Arslan, orada kısa bir süre görev yaptıktan sonra vatani görevimi yapmak üzere Tuzla Piyade Okuluna daha sonra kıta görevini yapmak üzere Edirne Uzunköprü 42. Piyade Alayı’na yedek subay olarak atandı.
Yedek subaylık görevinden sonra 1976 yılında Hınıs İmam Hatip Lisesinde Meslek dersi öğretmeni olarak atanan Arslan, burada da bir yıl görev yaptıktan sonra 1977 yılında Oltu İmam hatip Lisesine meslek dersi öğretmeni olarak atandı. Bu görevde devam ederken 2 yıl sonra müdür yardımcılığı, 1983 yılında ise müdür başyardımcısı olarak görev yaparken aynı yıl Isparta Sütçüler İmam Hatip Lisesine Müdür olarak atandı. 1984 yılında bu görevinden ayrılarak Oltu Lisesine Din Kültürü öğretmeni olarak atanan Mustafa Arslan, Oltu Lisesinde Din Kültürü öğretmeni olarak görev yaparken 1985 yılında Oltu İmam Hatip lisesine Kadrolu Müdür olarak atandı. Bu görevine devam ederken 2004 yılında Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirme ile atanan Arslan 2011 yılına kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü vekâleten sürdürdü. 2011 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne tayini çıkan Arslan, bir süre bu görevi yürüttükten sonra emekli oldu. Mustafa Arslan evli olup, 8 çocuk babasıydı.

 
Mayıs ayı TÜFE’si açıklandı
 
Ney eşliğinde yıl sonu sergisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 4 Haziran 2013 Salı 14:03

Hocama Allah'tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun.Yakınlarına da Allah sabır versin .Mustafa Hocanın Oltu'da emeği büyüktür.Allah ondan razı olsun..

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozhalil ailesinin acı günü
Dumlu eski Belediye Başkanı Hüseyin Bozhalil ve Numune Hastanesi eski ...
Yıldız'ın acı günü
Erzurumlu iş adamı ve Palandökenspor kulübü başkanı Ayhan Yıldız’ın kayınpederi ...
Gündoğdu dualarla uğurlandı
Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi’nden emekli diş hekimi Şeref Gündoğdu vefat etti
 
Oltu AK Parti yasta
Oltu sevilen bir simasını daha kaybetti. Geçirdiği ani kalp krizi sonrası ...
BBP İl Başkanı Gözütok’un baba acısı
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yener Gözütok’un babası Ömer Gözütok hayatını ...
Turhan ailesinin acı günü
Erzurum’da uzun yılar İhracaatcılar Birliği Genel Sekreterlik görevi yapan ...
 
Cengiz Yavilioğlu Dayısını Kaybetti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu’nun dayısı Hasan Tanas ...
Kurukahvecioğlu ailesi yasta
Erzurum eşrafından tüccar Orhan Kurukahvecioğlu, hayatını kaybetti
Emniyet yasta…
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva