ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
Erzurumspor’da Çorum mesaisi
Erzurumspor’da Çorum mesaisi
HABERLER>SPOR
25 Mayıs 2018 Cuma - 15:59

Ardahan'dan başlayan pedal arkadaşlığı Malatya'ya ulaştı

Tandem adı verilen iki kişilik bir bisiklet üzerinden pedal arkadaşlığı bilincini Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen iki gezgin “Pedal Arkadaşım” projesi kapsamında Ardahan’dan çıktıkları yolculukta Malatya’ya ulaştı.

Ardahan dan başlayan pedal arkadaşlığı Malatya ya ulaştı

Tandem adı verilen iki kişilik bir bisiklet üzerinden pedal arkadaşlığı bilincini Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen iki gezgin “Pedal Arkadaşım” projesi kapsamında Ardahan’dan çıktıkları yolculukta Malatya’ya ulaştı. Projeyle yaklaşık 55 ilde 10 bin kilometre pedal basacak olan ikiliye farklı zamanlarda 17 engelli bisiklet kullanıcısı da eşlik edecek.

2 Mayıs’ta Ardahan’da başlayan “Pedal Arkadaşım” projesi kapsamında “tandem” adı verilen iki kişilik bir bisiklet üzerinden pedal arkadaşlığı bilincini Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen iki gezgin Malatya’ya ulaştı. Hedeflerinin tüm engelli vatandaşların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden gezgin Melis Başak, “Üniversiteye başladığım yıl ulaşımımı sağlamak amacıyla çocukluk heyecanım olan bisikletle yeniden buluştum. Bisikletimle saatlerce pedal çevirip anı yaşamayı, yeni insanlarla tanışmayı, farklı yerler keşfetmeyi, kısaca yolda olmayı seviyorum. Pedal Arkadaşım projesi ile bireylerin bisikleti günlük hayatlarına daha fazla dahil edebilecekleri bir nesne, bir sosyalleşme ve ulaşım aracı olarak görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yolculuğumuza Kars’tan başladık. Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Erzincan ardından şimdi Malatya’dayız. Doğu Anadolu’yu bitirdikten sonra Güneydoğu, Akdeniz ve Marmara bölgesinde projemizi tamamlayacağız. Amacımız tandem bisikletlerle birlikte tüm engelli vatandaşların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak. Malatya’da engelli derneklerine, bisiklet kulüplerine, üniversitenin engelli birimlerine ulaşmak istiyoruz. Projemizin amacıyla ilgili kendilerine bunları anlatmak için buradayız” dedi.

“ZORU VE KOLAYI YOLDA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ”

Görme engelli bisikletçi İsmail Odabaşıoğlu ise 10 yılı aşkın süredir bisiklet serüveni olduğunu belirterek, “2 yıl öncesine kadar görme engelim yoktu. Yaşadığım rahatsızlıktan dolayı bir gözümle yüzde 5’lik görme duyusuna sahibim. Pedal Arkadaşım projesi kapsamında Melis ve Ender arkadaşlarımla tanıştım. Uzun bir yıla çıkacaklarını belirterek bana da davette bulundular. Onlarla beraber Erzurum, Erzincan, Malatya ve Elazığ etabında 15 günlük süreçte arkadaşlarımla beraberim. Bu sayede engelleri ve yolları onlarla birlikte aşıyoruz. İnsan hayatında zor diye bir şey yoktur. İnsanların sadece yola çıkmaları gerekiyor. Zoru ve kolayı ancak o yolda öğrenirsiniz. İnandıktan sonra kilometrelerin, yükseltilerin ve mesafelerin hiçbir önemi yoktur. Yeni insanlar tanıyıp onlarla muhabbet ederek zaten o yolu bitiriyorsunuz. Yol çizgileri düzgün çizilmiş yoğun trafiği olmayan güneşli havalarda rahatlıkla tek başıma dahi bisiklet kullanabiliyorum. Bu turun İliç ve Kemaliye arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi kendim bir şekilde pedallayarak devam etmeye çalıştım ve başardım” şeklinde konuştu.

“PEDAL ARKADAŞLIĞI BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRMAK”

Proje kapsamında 190 gün boyunca pedal çevireceklerini belirten bisiklet gezgini Ender Cebeci de, “Bisikletin iyileştirici ve birleştirici gücüne inanarak kendimi deneyimlemek amacıyla 2015’te Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesini kapsayan ilk bisikletli sürüşümü gerçekleştirdim. Bu yolculuk bana kendimle barışık olmayı öğretti. Artık gideceğim her yere bisiklet ile gider oldum. Hayatımın merkezine oturtmuş olduğum bisikletin sağlık ve rehabilite sürecini o kadar iyi yaşadım ki bu duygu ve heyecanı karşı tarafa da aktarmak için ‘Pedal Arkadaşım’ projesini çevremde bana destek olan güzel kalpli insanlarla birlikte oluşturmuş olduk. Pedal Arkadaşım projesi ile tandem adı verilen iki kişilik bisiklet üzerinden pedal arkadaşlığı bilincini arkadaşlarımla birlikte yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. 190 gün boyunca yollarda olacağız. Bu süre zarfından bizlere sürekli dirsek teması halinde olduğumuz 17 engelli arkadaşımız 5’er ve 15’er günlük periyotlarla eşlik edecek. Projeye başlarken çoğu firma bizlere kaynak ayırmak istedi. Ama biz bu teklifi elimizin tersiyle itmek zorunda kaldık. Çünkü amaçları sadece engelli arkadaşlarla beraber bir fotoğraf çekinmek ve o fotoğraf üzerinde kendi logolarının bulunmasıydı. Biz bu logoların bulunmasını istemedik. Bizler artık engellilerin sırtından para kazanılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Ekici ise, “Malatya’yı farklı bir pencereden bisikletle birlikte dünyaya farklı bir pencereden açmaya çalışıyoruz. Bu anlamda tüm hemşehrilerimiz gibi ben de kendimi gönüllü bir elçi olarak görüyorum. 3 gezgin arkadaşımızın anlamlı bir proje kapsamında ilimize gelmesinden bizleri ziyaret etmesinden onur duyduk. Böyle bir proje geliştirdikleri için kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 
FETÖ operasyonunda 7 gözaltı
 
ASP’den ‘Ekranla değil akranla büyüsün çocuklar’ etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümraniyespor'un yeni hocası belli oldu
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor, deneyimli çalıştırıcı İsmet ...
Karaman döneminin hesapları incelenecek
Çaykur Rizespor eski Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kulübü ikinci kez ...
Boluspor, Karafırtınalar ile devam edecek
Spor Toto 1. Lig takımlarından Boluspor, geçtiğimiz sezon kırmızı beyazlı ...
 
Seven, Avrupa Şampiyonasında
Erzurumlu Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Milli Sporcu Gökhan Seven, Bulgaristan’ın ...
Erzurum’la birlikte 47 ekip yarışacak
Tunceli’de yapılan Türkiye Rafting Şampiyonası kapsamında düzenlenen ilk ...
Süper Lig kaçtı, yaprak dökümü başladı
Spor Toto Süper Lig şansını play-off finalinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a ...
 
PFDK’dan Erzurumspor’a ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Erzurumspor ve Gazişehir kulüplerine para, cezası verdi.
Rizespor Üzülmez ile sözleşme yeniledi
ÇAYKUR Rizespor Kulübü teknik direktörleri İbrahim Üzülmez'le 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Gençlerbirliği, Erkan Sözeri'ye emanet
Gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan Gençlerbirliği'nde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva