ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>ASAYİŞ
12 Aralık 2015 Cumartesi - 03:23

Arabuluculuk bürosu hizmete girdi

EMRE GÜNEŞ-Vatandaşlar arasındaki hukuki uyuşmazlıkları, mahkeme öncesinde veya sırasında çözüme kavuşturmak amacıyla oluşturulan Arabuluculuk Ön Bürosu ve Arabuluculuk merkezinin açılışı Erzurum Adliye Sarayında gerçekleşti.

Arabuluculuk bürosu hizmete girdi

Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanlığının katılımıyla gerçekleştiren Erzurum Adliyesi Arabuluculuk Ön Büro ve Arabulucuk merkezinin açılışı Erzurum adliyesinde yapıldı. Açılışa Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti 22'inci dönem Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçek  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Arabulucular Derneği Başkanı Av. Turan Çınar, Arabuluculuğun çatışma değil, barışma sistemini esas alan kazan kazan usulüne göre işlerini yürüten, kaybedeni olmayan bir saat, bir gün, bir hafta, bir ay belki iki ay içerisinde uyuşmazlıkları çözüme kavuşturan, herkesin memnun olduğu ve sırların ifşa edilmediği, mahkeme harç ve masraflarının çok çok altında bir harcamayı gerektiren alternatif bir uyuşmazlık çözüm yolu olduğunu belirterek şunları söyledi; "Arabuluk çatışma değil barışma sistemini esas alan kazan kazan usulüne göre işlerini yürüten kaybedeni olmayan bir saat bir gün bir hafta bir ay belki iki ay içerisinde uyuşmazlıkları çözüme kavuşturan herkesin memnun olduğu ve sırların ifşa edilmediği mahkeme harç ve masraflarının çok çok altında bir harcamayı gerektiren alternatif bir uyuşmazlık çözüm yoludur. Ülkemizde Arabuluculuk dairesiylene kadar fazla sorun çözülürse yargının işi o oranda elbette ki azalacaktır. Üzülerek söylemek isterim bu Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum'un dışında Arabuluculuk Derneği malesef teşrif edilmemiştir. Erzurum Derneğide 18 üyeden teşekkür etmektedir.Sayın Başbakanımızın bir kaç gün önce Hükümet Programında da işaret ettiği üzere Bu arabuluculuk zorunlu hale getirildiği zaman 18 kişiyle koskoca Erzurum'un meselelerinin ne derece çözüleceğini takdirlerinize sunuyorum.6325 Sayılı Arabuluculuk Yasasdı çıktıktan sonra 2013 yılından bugüne kadar adım adım anadoluyu gezen Adelet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Sayın Hakim Hakan Öztatar beyefendiyi takdir etmemek mümkün değildir "dedi.

YARGININ YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar,arabulucuk sisteminin yargıdaki yükü hafifleteceğinin söyleyerek şöyle konuştu;"Arabuluculuk kurumu şu an da  Dünya da 160 ülkeye ulaşan bir kurum.Biz 161.ülke olarak biraz da geç zamanda arabuluculuk sistemiyle tanıştık.Ülkemizde uyuşmazlığa düşen insanların bu uyuşmazlığı nasıl çözebiliriz diye düşündüklerinde mutlaka uyuşmazlığı çözmek için mahkemeye gitmek zorundayız.Mutlaka bir hakim kararınamı ihtiyacın var, mutlaka bir avukatdan mı yararlanmak zorundayım diye düşündünde 14 Kasım 2013 tarihine kadar bu sorunun cevabı neydi mutlaka mahkemeye gitmek zorundaydık.Ancak 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle mutlaka mahkemeye gitmek zorunda değiliz bir arabulucu vasıtasıylada sorunumuzu çözebiliriz.Bu anlamda arabuluculuğun zorunlu olmasını istiyoruz.Bakanlığımızın bir çalışması oldu.Bu çalışmada işci ile işveren arasındaki uyuşmazlıkların öncelikle dava yoluna gitmeden önce arabulucuğuyla çözümlenmesi ve böylelikle yaklaşık olarak 400 bine yakın dosyanın arabuluculukla çözümlenmesi hedefleniyor.Bu da yargıdaki gücü hafifletecektir" dedi.

ILICALI: ELİMİZDEN GELEN ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ

Erzurum Ak Parti milletvekili Mustafa Ilkıcalı," Meclis üyesi olarak Arabuluculuk sisteminin zorunlu hale gelmesi için elimizden gelen desteği vereceğimizi söyleyebilirim.Burda konunun uzmanları arabuluculuğun çok faydalı olacağını ifade ettiler" diyerek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"İNŞALLAH UZLAŞMA KÜLTÜRÜ DAHA ÇOK YAYGINLAŞIR"

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak,"Geçmişten beri gelen en büyük şikayetlerden olan geciken adeletin bu sistemle çağdaş dünya ayak uydurmasını temenni ediyorum. Hakim arkadaşların dediği gibi yığılan dosyalar,yorgun hayat yaşayan cumartesi pazar dahi çalışan arkadaşlara kolaylık sağlayacak.İnşallah insanlarımızda uzlaşma kültürü daha da çok yaygınlaşır "diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

 
Bölgesel Ekonomide teşvik farkı
 
Karaca 2016 yılı beklentilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde terör operasyonu
Genelkurmay Başkanlığı, Hatay, Bingöl ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda ...
Terör operasyonunda 5 gözaltı
Hakkari’de düzenlenen operasyonda biri terör örgütü üyesi 5 kişi gözaltına alındı.
Saman altında sigara kaçırırken yakalandılar
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
 
Yolcu otobüsünde uyuşturucu operasyonu
Otobüste yolcu olarak seyahat eden A. M. isimli şahsın üzerinden toplam ...
Bölücü örgüt kamplarına hava harekatı
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin 10 adet F-16 uçağı ile ...
Köprüköy’de trafik kazası: 1 ölü
Köprüköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
 
Cehiz kamyonundan kaçak sigara çıktı
Gürün İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yol kontrolü sırasında Erzurum ...
Oltulu Asker gözyaşlarıyla uğurlandı
Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken intihar ettiği ...
Hakaret notuna soruşturma
Erzurum’da bir vatandaş park halindeki aracına bırakılan hakaret notunu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva