ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Eylül 2012 Çarşamba - 13:01

Ambulans yerine kamyonetle geldi

Gümüşhane'de 1,5 yıl önce felç geçirmesi sonucu yatalak olan 70 yaşındaki annesi Vesile Çakıcı’nın Trabzon’a sevkini isteyen oğlu kendilerinin ambulans için bekletilmesine ve sevk edilmemelerine kızarak kamyonetle annesini Trabzon’daki hastaneye getirdi.

Ambulans yerine kamyonetle geldi

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON (İHA) - Gümüşhane'de 1,5 yıl önce felç geçirmesi sonucu yatalak olan 70 yaşındaki annesi Vesile Çakıcı’nın Trabzon’a sevkini isteyen oğlu kendilerinin ambulans için bekletilmesine ve sevk edilmemelerine kızarak kamyonetle annesini Trabzon’daki hastaneye getirdi.
KAMYONET KASASINDAN HASTANEYE
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinin Özkürtün Beldesi Karaçukur Mahallesinde yaşayan Mehmet Ali Çakıcı 1.5 yıl önce felç geçiren ve 7 aydır yatalak olması sonucu yatak yaraları bulunan 70 yaşındaki annesi Vesile Çakıcı’yı, Gümüşhane’den kamyonet kasasının arkasında battaniyeleri sarılı bir şekilde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Trabzon’a gelişinde ise hastayı, kamyonetin kasasından hastane güvenlik görevlileri ve yakınları indirerek sedye ile hastaneye kaldırdılar.
1.5 YILDIR FELÇLİ
Gümüşhane’deki sağlık personelinden şikayetçi olduğunu belirten Mehmet Ali Çakıcı, “Annem 1.5 yıl önce felç oldu ve evde yatalak olarak yatıyor. Yatalak olalı 7 ay oldu. Bize hastayı evde pansuman etmemizi söylediler. Sonra yatak yaraları açmaya başladı. Bu yaralardan dolayı biz rahatsız olduk. Sağlık Ocağı’na gittik, geldik. ‘Bunlar olur. Doğaldır’ dediler. En sonunda yaralar büyümeye başladı ve ‘siz pansuman edeceksiniz’ diye söylediler. Ama yaralar tekrar büyümeye başladı ve zorla bir ambulans bulup tekrar en yakın sağlık kuruluşuna getirdik. Annem 5 saat ambulansın içinde bekledi. Sağlık Bakanlığı’nın emri varmış. ‘Yatalak hastaları evde tedavisini göreceksiniz’ diye. Gümüşhane’de plastik cerrahi olmadığını için bizi Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi Tıp Fakültesi’ne gönderdiler. İnceleme yaptılar ve aynı geldiğimiz ambulans ile bizi geri gönderdiler evde bakıp hizmetleri var ondan yararlanmamızı istediler. Sağlık Müdürlüğü’ne gittik, 184’ü aradık. İlgili yerlere ulaştık ama hiç kimse gelmedi. 10 gün boyunca kimse gelmedi. Aile hekimimiz geldi yarayı açtı ve hiç pansuman etmeden ‘bu benim işim değil ancak bu genel cerrah ve plastik cerrahisinin işi. Ameliyat olması lazım’ diyerek, bunun tedavisinin Gümüşhane’de yapılmayacağını, yapacak daha bir şeyimizin olmadığını söylediler ama ambulans verip de bizi Trabzon’a göndermediler. Bize ‘oradan emir bekliyoruz, buradan emir bekliyoruz’ derken bir türlü ambulans gelmedi. Kendi imkanlarımızla kamyonetle Trabzon’a getirmek zorunda kaldık. 2.5 saat de ancak buraya geldik. Hasta kamyonetin içinde buraya geldi” dedi.
Çakıcı, bürokrasinin kendilerini sinirlendirdiğini de ifade ederek “Hastanın acil bir hasta olmadığını söyleyerek sevk edemeyeceklerini ifade ettiler. ‘Yer arayıp da öyle göndereceğiz’ dediler. Hastamız zaten akşam sabah bağırıyor. Yaraları git gide büyüyor. Biz de dayanamadık, getirdik” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise hastanın 1 hafta önce Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne geldiğini belirterek “Geldi gerekli hizmet yapıldı. Aile Sağlık Hizmetleri haftada 1 evine gitti. Hastanın yakınları hastayı yaylaya getirmiş yaylada iltihap kapmış. Yatalak hastalara iyi bakılması gerekiyor. Tekrar hastanemize geldiler her türlü bakım yine yapıldı. Ama hasta yakınları ‘bizi Trabzon’a sevk edin’ dediler. Biz de ‘Önemli bir şey yok burada bütün bakımlar yapıldı’ dedik. Ama onlar ısrarla sevk istedi. 112 ekiplerimiz Trabzon’u aradılar ancak oradaki hastanenin dolu olduğunu söylediler. Biz de zaten durumu kötü değil demiştik. Daha sonra Erzurum’da yer bulmaya çalıştığımız sırada hasta yakınları müşahade altındaki hastayı alıp Trabzon’a götürmüş” ifadelerini kullandı.

 
Dış Ticarette Erzurum Vizyonu
 
Eczane ve hastaneler denetleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van Gölü mü, Ahlat Denizi mi?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ahlat Selçuklu Mezarlığı Çevre ...
Bölücüler 3 sivili yaraladı
Iğdır’da yol kesen bölücü terör örgütü mensuplarının, durmayan araçlara ...
Altın Koza Tırı Doğu’da
Adana Altın Koza Film Festivali'nin gezici sinema TIR’ı, Bitlis’te Kültür ...
 
Ağrı yolunda kaza, 1 yaralı
Erzurum-Ağrı yolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
ÇOKAB’dan çevre seferberliği
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği tarafından yürütülen katı atık depolama ...
Çuğun Iğdır'da uğurlanacak
Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen ...
 
Terörü lanetlediler
Ardahanlı bir grup genç, “Teröre lanet" yürüyüşü düzenledi.
Bu köyde para geçmiyor
Milattan önce uygulanan takasla alışveriş Lidyalıların parayı bulmasıyla ...
Arslan ve Korkmaz’a onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 üniversitenin rektörlerini atadı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva