ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Eylül 2012 Çarşamba - 02:44

Van Gölü mü, Ahlat Denizi mi?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ahlat Selçuklu Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi açılış törenlerine katılmak üzere Bitlis’e geldi.

Van Gölü mü, Ahlat Denizi mi?

HABER : SERDAR ADIYAMAN - VAHİT OLCAY BİTLİS (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ahlat Selçuklu Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi açılış törenlerine katılmak üzere Bitlis’e geldi.
Muş’tan karayoluyla Bitlis’e gelen Bakan Ertuğrul Günay Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Camii de öğle namazı kıldı. Daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Günay, yerel sanatçı Tuıran Kitapçı’nın söylediği türküyü de dinledi. Onuruna Elaman Hanı Kültür Merkezi'nde verilen yemeğe katılan Bakan Ertuğrul, daha sonra Ahlat'a geçerek Selçuklu Mezarlığı önünde düzenlenen programa katıldı.
BAKAN GÜNAY’IN SUNUMU
Burada bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son 5 yıl içinde Türk İslam Mezarlığı Projesi kapsamında Ahlat’a 15 milyon TL’lik katkı sağladıklarını belirterek, “Burası, Müslüman dünyasının en büyük anıtsal alanlarından biridir. Dünyada bir benzeri yok. Bu önemli alanda 1966 yılından beri çalışılıyormuş gibi görünmüş. Geçen yıl burada daha iyi çalışmalar yapılması için biz de gereğini yerine getirdik. Sayın Cumhurbaşkanının himayesine alması ve Başbakanımızın emirleri doğrultusunda çalışmaları hızlandırdık. Son 5 yıl içinde Türk İslam Mezarlığı Projesi kapsamında 15 milyon TL katkı sağladık. Milletin kaynaklarını millet için doğru yerde kullanmaya çalışıyoruz. Bütçemiz çok kısıtlı. Bunu yerinde kullanarak hem Türkiye’nin tarihsel eserlerini koruyoruz, hem de yeni müzeler, teşhir alanları inşa ediyoruz. Turizmi, kültür ve turizm ile birlikte Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Son 10 yılda dünyanın ilk 10’una girdik. Şimdi Türkiye’ye gelen insanımıza geçim kapısı sağlayan bu bereket Anadolu’nun içine kadar gelsin istiyoruz. Buradan Hakkari’den Mardin’den, Gaziantep’ten geçsin. Ancak bunun tek yolu var. Atatürk’ün söylediği gibi yurtta barış cihanda da barış olması gerekir. Kararlı ve emin adımlar atmak için bölgenin huzurlu olması gerekiyor. Biz Van Gölü havzasını ayağa kaldırabilirsek bu bölgenin turizmini de ayağa kaldırmış olacağız. Bitlis’teki tarihi dokuyu ayağa kaldıracağız. Bütün insanlar tarihsel bir bölgeyi görmek için buraya gelecekler. Biz birlik bereket ve huzur içinde yaşayacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
VAN GÖLÜ MÜ AHLAT DENİZİ Mİ?
Daha sonra konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, “Bitlis geçmişten bu yana ilim irfan şehridir. Ancak unutulan bir özelliği de kültür kenti olmasıdır. Hükümetimiz döneminde bu yönü de bulundu. Ülkemiz gibi Bitlis de kültür anlamında çağ atlıyor. Geçmişin ihmalini bir anda yok etmek mümkün değil. Çok önemli değerlerimiz unutulmaya yüz tutmuştu. Van Gölü’nün 3’te 2’si Bitlis sınırlarında olması nedeniyle yeni değerlendiriyoruz. Geçmişten bugüne ismi üzerinde tartışılmalıdır. Biz kendi içimizde Tatvan ve Ahlat Denizi olarak kullanıyoruz. Burada sizden turizm açısından desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ahlatlı taş ustası Tahsin Kalender’e ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ belgesi Bakan Ertuğrul Günay tarafından verildi. Daha sonra da Ahlat Selçuklu Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Bakan ve beraberindekiler, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Müze, Karşılama Merkezi'nin inşaatını da geziler.

 
Kırtasiyeciler siftah etti
 
Pak dünya evine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölücüler 3 sivili yaraladı
Iğdır’da yol kesen bölücü terör örgütü mensuplarının, durmayan araçlara ...
Altın Koza Tırı Doğu’da
Adana Altın Koza Film Festivali'nin gezici sinema TIR’ı, Bitlis’te Kültür ...
Ağrı yolunda kaza, 1 yaralı
Erzurum-Ağrı yolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
 
ÇOKAB’dan çevre seferberliği
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği tarafından yürütülen katı atık depolama ...
Çuğun Iğdır'da uğurlanacak
Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen ...
Terörü lanetlediler
Ardahanlı bir grup genç, “Teröre lanet" yürüyüşü düzenledi.
 
Bu köyde para geçmiyor
Milattan önce uygulanan takasla alışveriş Lidyalıların parayı bulmasıyla ...
Arslan ve Korkmaz’a onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 üniversitenin rektörlerini atadı.
Bölge tarımında çağdaş atılım
Kars Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Yavuz Öztürkler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva