ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>TÜRKİYE
22 Haziran 2011 Çarşamba - 09:09

Amasya'da 92'inci yıl coşkusu

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 22 Haziran 1919'da Amasya'dan dünyaya ilan edilen Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 92'nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Amasyamız için 22 Haziran önemli bir gündür. Vatanımızın kurtuluş kararının alındığı bu gün, ilimizin Milli Mücadeledeki önemini daha da artırmaktadır" dedi.

Amasya da 92 inci yıl coşkusu

MİLLİ UYANIŞ
Milletçe uyanışın, artık işgallere dur demenin ve bağımsızlığa kavuşmanın temelini hazırlayan Amasya Genelgesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını vurgulayan Özdemir yaptığı açıklamada, "Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir kararı ile ülkemizin ve milletimizin içinde bulunduğu korkunç durum dile getirilmiş bağımsızlığın işgal devletlerince kısıtlandığı ortaya konulmuştur. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde kurtuluş planı hazırlanmış bu planın kararı Amasya'mızda alınmıştır. Amasya Tamimi bir başlangıçtır. Daha sonra uygulanacak ve yapılacak görüşmelerin belirlendiği yerdir. Erzurum ve Sivas'ı içine alan kongrelerin yapılmasına burada karar verilmiştir" diye konuştu.
BAŞKAN ÖZDEMİR’İN MESAJI
Genelgede yer alan "Ulusun bağımsızlığını ulusun azim ve kararı kurtaracaktır" maddesinde milletin kurtuluş kararını kendisi belirleyeceğinin ortaya konulduğuna değinen Başkan Özdemir, "Bu gibi birçok önemli kararın alındığı Amasya Genelgesi vatanımızın bağımsızlığına kavuşmasında önemli bir rol oynamıştır. Halkın bilinçlendirilmesi ve işgal güçlerine direnmesi adına önem taşıyan bu genelge ülkemiz adına ve milletimiz adına verilmiş kurtuluş kararıdır. Türk milletinin esaret altına asla giremeyeceğini dile getirdiği bir belgedir. Tarihte hiçbir zaman milletimiz esaret altında yaşamamış ve yaşamayacaktır. " şeklinde konuştu.
Belediye başkanı Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amasya'mızın Milli Mücadele'deki önemi tartışılamaz. Amasya halkı olarak hepimiz bunun bilincindeyiz. Amasya'mızın tarihi önemini bilerek değerini koruyor ve yaşatıyoruz. Bu vesile ile Amasya Genelgesi'nin 92. yıl dönümünü kutluyor, Milli Mücadele'de emeği geçen başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum."

 
Tekerlekli Kayakta madalya seyahati
 
Güvenlik Danışma Kurulu toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK, ihtiyaç kredisi kullanacakları uyardı
Tüketici kredilerine ayrılan karşılıkları artıran BDDK, tüketici kredisi ...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva