ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Ocak 2014 Çarşamba - 17:12

Altıparmak’tan Turizmde yol haritası

Altıparmak, “Turistlerin yüzde 25'i eş, dost tavsiyesi üzerine geliyor. Yani müşteri memnuniyeti. Eğer geleni memnun edersek her biri Erzurum'un, Erzincan'ın, Bayburt'un turizm elçisi olacak. Önce şehirlerimizi yaşanabilir kılmamız gerekiyor.”dedi

Altıparmak’tan Turizmde yol haritası

~~Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, dünyada 1,5 miyar insanın seyahat ettiğini ve 1,2 trilyon dolara ulaşan gelir sağlandığını belirterek, "Turizmden ülkemizde yaklaşık 26 milyar dolar gelir elde ediyoruz. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Çünkü 88 ülkenin bütçesinden daha yüksek" dedi.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından, düzenlenen ve Erzurum, Erzincan ile Bayburt illerinden katılımın olduğu "3. Ulusal İnovasyon Konferansı"nda turizm potansiyelleri, çeşitleri ve geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, turizmin kıymetinin önemine varıldığını ve bunun yeni şeyler üretmek için önemli olduğunu belirterek, Muğla'da görev yaptığı dönemde turizmin ne kadar önemli olduğu ve bu konuda neler yapılabileceği hususunda çalışmalar yapıldığını söyledi.
Turizmin önemli bir pasta olduğunun altını çizen Altıparmak, "Gerçekten çok büyük bir pay. Çünkü 1,5 milyar seyahat eden insan, 1.2 trilyon dolara ulaşılmış olan turizm pastası. Bu gerçekten baş döndürücü bir rakam. Bundan da Türkiye'nin pay almaması, ülkelerin, illerin hatta ilçelerin pay almaması, beldelerin pay almaması hakikaten yazık olurdu" diye konuştu.
Turizmin, dünyadaki toplam istihdamın yüzde 7.6'sını karşıladığını vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti: "Bu da yaklaşık 210 milyonun üzerinde demektir. Gelir olarak baktığımız zaman ülkemiz bazında 10'uncu, bazen de 11'inci sırada yer alıyor. Yaklaşık 26 milyar dolar gelir elde ediyoruz. 30 milyona dayanan turistle beraber. Bundan en fazla Amerika gelir elde ediyor. 116 milyar dolar gelir elde ediyor. Ciddi manada bir gelir. Bizim en yakın rakibimiz İspanya 60 milyar gelir elde ediyor. İspanyalıların enteresan çalışma sistemleri var. İngiltere'yi üçe, dörde bölmüşler. Turizm bilgisi olan gençlerin ellerine James Bond çantalarını vermişler, tek tek acenteleri gezerek, 'şurada şu otelimiz açıldı. Burada şöyle yeniliklerimiz var' diye bunun üzerinde duruyorlar."
"TURIZM GELIRIMIZ 88 ÜLKENIN BÜTÇESINDEN DAHA FAZLA"
"Her şey dahil" kampanyalarıyla turizm kalitesinin düştüğü yönünde iddiaların olduğunu anımsatan Altıparmak, şöyle devam etti:"Turizmin bir ihrac olduğunu düşündüğümüz zaman 54 ayrı sektörü doğrudan etkiliyor. Bu inanılmaz bir rakam. Türkiye'nin turizmden elde ettiği gelir 26 milyar dolar. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Çünkü dünyadaki 88 ülkenin toplam bütçesinden daha yüksek. Gürcistan, Moğolistan, İzlanda, Kırgızistan, Kosova, Kıbrıs gibi ülkelerin bütçesinden daha fazla bizim sadece turizmden aldığımız pay. Uzun vadede, yani 2020'li yıllar projeksiyonuna baktığımız zaman hakikaten o projeksiyondan alacağımız pastaya bölge olarak bizim de çok ciddi katkı sağlamamız lazım."
KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen de turizme yönelik arı ürünleriyle tedavi yöntemleri konusunda arıcılar birliğinin bölgede ciddi çalışmaları olduğunu belirterek, dünyada dört yılda bir yapılan apiterapi kongresinin gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde Türkiye'de yapılacağını söyledi.
 Bayburt'un yavaş, sakin şehir ilan edilmesi çalışmalarının olduğunun altını çizen Özmen, "Dünyada yavaş şehir ilan edilmiş bir şehir yok. Bu belki ilk olacak. Yavaştan kasıt, sessiz olması aslında. Medikal ve sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarımız var. Tıbbi aromatik bitkilerle, web portalının kurulması, onlarca saha gezilerimiz var. Tanıtım toplantıları, çalıştaylar, fuar katılımları, proje kurgusu proje desteği gibi çok sayıda çalışmalarımız oldu" diye konuştu. 
Programda, 9 Kasım’da tabyalara yapılan yürüyüş etkinliği sebebiyle Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a plaket verildi. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 
TÜİK’ten kurumsal işbirliği
 
Palandöken Polonyalı gazetecileri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Çiçek’ten ‘Tabya Müjdesi’
Nene Hatun'un mezarının bulunduğu Nene Hatun Tarihi Milli Parkı bünyesindeki ...
PMYO’da “Engelliye Hizmet Kurtuluşumuz Olsun” Paneli
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) salonunda “Engelliye Hizmet Kurtuluşumuz ...
Şiddete, sanatlı tepki
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu’nun ...
 
Çamlıyamaç Margvelashvili’yi ağırladı
Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum’un Uzundere ilçesine ...
ERVAK’lı Kadınlardan birlik mesajı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Kadın Kolları’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle ...
‘Bay Gölge’ Erzurum’daydı
NT, 2014 Okur-Yazar Buluşmaları’nı Radyo Programcısı Talha Bora Öge ile Erzurum’da sürdürdü.
 
Oltu Havzası Aşıklar Şöleni’ye coştu
Oltu İlçesi’nde düzenlenen Aşıklar şöleni renkli görüntülere sahne oldu.
Polis Radyosu milli dağcıları ağırladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Polis Radyosunun ...
Gençler Resulullah sevgisinde buluştu
Oltu İlçesi’nde üniversite gençlerinin organize ettiği program çerçevesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva