ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
20 Haziran 2013 Perşembe - 13:31

Altıparmak Polise sahip çıktı

Vali Altıparmak Türk Polisini savunarak, "Almanya’da olsa, İngiltere’de, Amerika’da olsa. Polise saldırıldığı zaman polisin cevabı ne olur? Oralarda ne olur? Amerika’da nasıl oluyor? Polis duruyor, polise saldırılıyor. Hiç bakmaz gözünüzün yaşına. Karşı cevabı verir yani."dedi

Altıparmak Polise sahip çıktı

AHMET AKBUĞA-E.MEHMET YILMAZ

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Gezi Parkı olaylarında polisin tutumunun Alman siyasetçiler tarafından aşırı şiddete yönelik bulunduğunu belirterek ‘şok’ ve ‘dehşet verici’ olarak değerlendirdi. Bunun üzerine Vali Altıparmak da açıklama yaparak, “Almanya’da olsa İngiltere’de, Amerika’da olsa polise saldıranın polis gözünün yaşına bakmaz” dedi.

Dün Trabzon’daki incelemelerinin ardından gece saatlerinde Erzurum’a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, bugün Erzurum Valiliğini ziyaret etti. Vali Ahmet Altıparmak Büyükelçi Pohl’u kapıda karşılayarak makamına kabul etti.

Vali Altıparmak, Erzurum’un yerel konularına değinerek Türkiye - Almanya işbirliği hususlarına dikkat çekti. Almanya’nın Türkiye’nin önemli partnerlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, Alman işadamları ile Türk işadamlarını buluşturarak altyapı çalışmaları yapılacağını belirtti.

POHL’UN AÇIKLAMALARI

Daha sonra gazetecilerin soruları üzerine Gezi Parkı hususunda açıklamalarda bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Avrupa’nın Almanya’nın Türkiye’de yaşanan gelişmeleri çok yakından, ilgiyle takip ettiklerini söyledi. Pohl, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Genel sözlerle cevap vereyim. Almanya olsun Avrupa olsun Türkiye’deki gelişmeleri çok yakın ve büyük ilgiyle takip ediyorlar. Bu ister Kürt konusuyla ilgili başlatılan bir süreç olsun veya Türkiye’nin daha demokratik bir anayasaya sahip olması konusu olsun. Duran Adam protestoları tarzı da şunu amaçlıyor. Bizim değerlendirmemize göre genç insanların, ileri yaşta olan insanların da burada kendi düşüncelerini, kendi arzularını, fikirlerini, kendi siyasi görüşlerini ifade etmek ve onların da kabul görmesini, kalıcı olmasını amaçlıyorlar. Duran Adam gibi protestolar. Tabi burada yani bu tarz eylemlerle bir içerik konu ifade edilmeye çalışılıyor ve bu demokrasiyle bağlantılı olan bir husus. Demokrasinin daha olgunlaşmasını arzu eden kesimler var ve onu bu şekilde ifade ediyorlar. Bununda dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum."

ALMAN SİYASETÇİLERİN BAKIŞI

Alman siyasetçilerin de Gezi Parkı olaylarına karşı görüşlerini belirten Pohl, ”Alman siyasetçilerin sözleriyle bağlantılı olarak daha çok biraz böyle şok eden dehşete düşüren konu polisin uyguladığı aşırı şiddetti. Özellikle barışçıl yöntemlerle orada kendi düşüncelerini, ifadelerini gösteri kapsamında sunmak isteyen sunan kişilere uygulanan o aşırı şiddete yönelik Alman siyasetçiler o şekil tepki vermelerini gördük. Ben umuyorum ki bütün bu hadise artık bir olumlu yönde son bulur. Zannetmiyorum Türkiye ile Almanya ilişkileri bu konudan dolayı etkilensin veya olumsuz bir şekilde bir sürece girsin” diye konuştu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’un ‘polis şiddet’ görüşü açıklaması üzerine konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da, “Polise talimat kesinlikle size saldırı olmadığı sürece, size taş atılmadığı sürece cevap vermeyeceksiniz. Ama polis bir önlem alıyor, bir yeri korumak için saldırıyorlar. Ciddi manada saldırıyorlar. Dünya da şöyle düşünün. Almanya’da olsa, İngiltere’de, Amerika’da olsa. Polise saldırıldığı zaman polisin cevabı ne olur? Oralarda ne olur? Amerika’da nasıl oluyor? Polis duruyor, polise saldırılıyor. Hiç bakmaz gözünüzün yaşına. Karşı cevabı verir yani. Türk polisi buna rağmen kendisine taş atıldığı halde cevap vermedi” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’a bir plaket takdim etti. Pohl da Vali Altıparmak’a bir masa saati hediye etti.

Pohl, Valilik ziyaretinin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesine geçerek Başkan Ahmet Küçükler’i ziyaret etti. Bugün Erzurum’da gezi ve incelemelerde bulunacak olan Pohl, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret ederek Alman Dili Bölümünde incelemelerde bulunacak.

 
Dede Korkut Şölenle anılacak
 
Palandöken’de Ramazan seferberliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurum dadaşı 21 Haziran 2013 Cuma 09:32

bizde polisimizin yanındayız sayın valim adamlar ortalığı yakıp yıkıyor millete saldırıyor devlet malına milyon dolarlar zarar veriyor ortalığı savaş yerine ceviriyor muhalefet partisi biz o genclerin yanındayız diyorlar aklım almıyor bizde diyoruz devlet malına zarar verenler ortalığı yakıp yıkanlar ülkede huzuru bozanlar bizde sizin karşınızdayız

Yorumu oyla      6      4  
Taha Tuğlular 20 Haziran 2013 Perşembe 17:07

Sayın Valim,sağolasınız,ağzınıza sağlık. Tam bir "Osmanlı Tokadı" oldu.Haddini bildi.Bu elçiye bir sormak lazım.Bu şiddetteki olaylarda Alman polisi,öyle çok yumuşak mı davranıyor?Hayır.Böyle şiddette olayı yapanı anasından doğduğuna pişman ediyorlar.Zaten orada bu tür gösteri ve protestolarda polis,yetkiliye "Bakınız şiddet yok,kırıp,dökme yok,yapandan alırız" diyor.Onlar da kırıp dökmüyorlar.Saati de gelince sessizce dağılıyorlar.Çünkü onlar demokrasiyi hazmetmişler, ölçüyü biliyorlar, devleti ve vatandaşı koruyorlar. Bizimkiler gibi kıran,döken, yakan,devlet ve millet malına zarar veren,tuzu kuru,çapulcu ve haih değiller. Onların gösteri ve protestocuları demokrasiye inanmışlar.Bizimkiler gibi anarşist ruhlu,başkalarının maşası ve kuklası değiller.Eğer orada bu şiddette gösteri ve protesto olsa,Alman hükümeti gösteri ve protestoları,EN AZ 10 YIL ERTELER.Sonra bu elçide kuyruk acısı var.Bakınız bu olaylarda tüm Alman TV'leri ve gazeteleri hep ülkemiz aleyhinde yayım yaptılar. Neden ? Çünkü 3. havalimanı yapılınca,Uzak Doğu, Orta Doğu, Afrika, Avustralya ve Avrupa'nın,65 milyon yolcusunu bu havalimanı taşıyacak ve ülkemize her yıl,15 milyar dolar girdi sağlanacak. Alman havayolları Lutfhans büyük ölçüde zarar edecek.Onun için bu olaya el atıp kuyruk acılarını gidermek ve bu 3. havalimanının yapılmamasını istiyorlar. Sayın Valim,bu vesile ile Dadaşlar Diyarı'na,Evliyalar Şehrine "Hoş geldiniz, sâfâlar getirdiniz" diyoruz. "Osmanlı" duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyor ve sizi saygıyla selamlıyor ve sizi ayakta alkışlıyoruz. Dadaşlara layık vatanperver Valimiz.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan için geri sayım..
Erzurum camileri, pazarları, evleriyle Ramazan’a hazırlanıyor. 9 Temmuz ...
Tabyalar’da çöp ayıbı
Ülke savunmasında geçmişte önemli görevler üstlenen tabyalar, bugün ilgisizlikten ...
Tekman Yuvaklı’da sel
Tekman İlçesine bağlı Yuvaklı Köyü’nde etkili olan sağanak yağış sele ...
 
Erzurum örnek alsın..!
Erzurum Havalimanı Türkiye’nin 4’üncü Büyük Havalimanı unvanına sahip. ...
Horasan Yarboğaz’da sel
Erzurum’un Horasan ilçesinde sel ve su baskınları nedeniyle 15 adet büyükbaş hayvan telef oldu.
Eski kiracısı ev sahibini bıçakladı
Erzurum’da eski kiracı ev sahibini bıçaklayarak ağır yaralanmasına neden oldu.
 
Atama kararları yayınlandı
Erzurum Vali Yardımcıları Mehmet Gök, Özgür Aslan ile Pasinler Kaymakamı ...
DSİ’den ‘Su Zirvesi’
Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından havza koruma eylem planı toplantısı yapıldı.
Horasan'da hafif şiddetli deprem
Horasan ilçesinde 2,0 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva