ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2014 Çarşamba - 02:41

Altıparmak: ‘Erzurum özel bir şehir’

Altıparmak,katılımcılara özellikle yabancı misafirlere, Erzurum’ un özel bir şehir olduğunu belirterek’ Selçuklu şehri olan Erzurum’u , tarihi ve turistik yerlerini gezmelerini söyledi.

Altıparmak: ‘Erzurum özel bir şehir’

~~Organizasyon 23 ülkeden 100 bilim adamı ,Türkiye’den de akademisyen yatırımcı ve arıcı birliklerinden 300 kişinin katılımıyla dört gün sürecek.
 Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak ‘ İnsanlık Adına Kutsal Bir Görev Yapıyorsunuz ‘ dedi.
 Kısa adı Apimondia olan Dünya arıcılar Birliği en prestijli uluslararası organizasyonu sayılan ve arı ürünlerinin tedavi edici etkilerini ve arıcılık sektöründeki son gelişmeleri ele alan 5.Apimedica ve 4.Apiquality Forumu Erzurum’ da başladı. Polat Rönesans Otelde 4 gün devam edecek organizasyonun açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak , Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen , Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Gilles Ratia, Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Bahri Yılmaz , Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Sait Keleş , Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı , DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan demir, Apimedica kürsü Başkanı Thedor Cherbuliez , Apiquality kürsü Başkanı Etienne Bruno ile birlikte yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sektör temsilcisi ve akademisyen katıldı.
Forumun açılış konuşmasını yapan Erzurum Arıcılar Birliği Başkanı Taner Bayır ,Türkiyede ve bölgemizde arıcılık denildiğinde ilk akla gelen ürünün bal olmasına rağmen yapılan bilimsel çalışmaların da katkılarıyla son yıllarda arı sütü polen ve propolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerine olan ilginin arttığını söyledi. Bayık, Erzurum’un bölgede çeşitlilik bakımından zengin tarımsal etkinlikler arasında arıcılıkta da büyük bir rol oynadığını belirterek ,Türkiye ‘nin Çin’den sonra üretim değeri en yüksek bal değerine sahip olduğunu , Erzurum’un Türkiye’ de bal üretiminde onuncu sırada yer aldığını söyledi.
 Türkiye’nin Arıcılık gen kaynaklarının yüzde yirmi ikisine , bitki gen kaynaklarının yüzde yetmiş üçüne sahip olduğunu söyleyen Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Bahri Yılmaz’da yaptığı konuşmada ,bu büyük coğrafyada olup dünyanın ikinci büyük arıcılık ülkesi , arıcılığında anavatanında olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
RATİA SUNUM YAPTI
 Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Gilles Ratia’ da yaptığı konuşmada , çok zengin bitki örtüsüne sahip,dünyanın ikinci büyük bal üretimini gerçekleştiren Türkiye’de , böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan Erzurum ‘da olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 Bal üretiminde karşılaşılan sorunların temelinde bilimin önerdiğinin dışında , geleneksel yöntemlerin kullanımının söz konusu olduğunu belirten, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’ de yaptığı konuşmada, Anadolu’nun zirve kenti Erzurum’un zengin flora çeşitliliğine sahip bir yerde olduğunu belirtti. Türkiye ‘de 2013 verilerine göre kolonide onuncu sırada yer alan Erzurum’ da pazarlama sorunuyla karşı karşıya olunduğunu söyleyen, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen , bu büyük kongrede bu sorunlara çözüm yolları bulunacağını ümit ediyorum dedi.
ALTIPARMAK’IN VURGUSU
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ‘ta yaptığı konuşmada ‘ bir yıl önce kongre gündeme geldiğinde Erzurum’da yapılmasında ısrar etmiştik ve zaman o kadar çabuk geçiyor ki, bu gün bilim insanlarıyla burada olmaktan büyük mutluluk yaşıyoruz ‘dedi. Altıparmak’ arıcılık konusunda sizlere söyleyecek hiçbir lafımız yok , sizler bu işin ilmini almış pratiğini yapmış insanlarsınız. Türkiye' nin arıcılıkta bulunduğu nokta kadar ,Erzurum’da önemli bir noktadadır. Erzurum' un öncelikleri ,fırsatları güçlü olduğu yanları vardır. Ama şu bir gerçek ki bu kadar arıcılığın yaygın olduğu alanda ikincil ürünlerin zayıf kalması bizim için ehemmiyet arz ediyor, bunun üzerine durmamız lazım’ dedi.
 ERZURUM BALI
Özellikle Türkiye ‘de Erzurum Balı denildiğinde tercih edilen bir ürün olduğunu belirten ,Vali Altıparmak ,’ arıcılar birliğinin burada örgütlenmiş olması ve kaliteyi tam olmasa da kontrol ediyor olması, arıcılar birliği damgası ürünleri tercih ediyor olması, bize büyük avantaj sağlıyor. Yani bir örgütlülük var’ diye konuştu.
 Vali Altıparmak, kayıt sisteminin yeterli olmaması ,özellikle Erzurum balının tercih ediliyor olmasından dolayı kaçak bal girişinin olmasının , geleneksel yöntemlerin tercih ediliyor olmasının ,yine bilinçsizlik yüzünden ilaç kullanılıyor olmasının bölge ürünlerine zarar verdiğini belirtti.
 EN TATLI İŞLE UĞRAŞIYORSUNUZ
 Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ‘ Şunu söylemek isterim ki sizler ve bizler buraya katılmakla çok özel bir konuya özel bir olaya şahitlik ediyoruz. Bal! Dünyanın en tatlı şeyinden bahsediyoruz. Böyle güzel bir işle uğraşıyor olmanız sizler için en keyifli iş olsa gerek ,en tatlı işle uğraşıyorsunuz ‘ dedi. Bu işi yapmakla Kutsal bir görev yaptıklarını belirten Vali Altıparmak, ‘göreviniz sadece ailenize gelir sağlamak değil ,ülke ekonomisine katkı sağlamak değil, en büyük katkıyı insanlığa sağladığınızı özellikle ifade etmek istiyorum ‘ dedi.
 Program sonunda kongreye destek veren herkese teşekkür eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,katılımcılara özellikle yabancı misafirlere, Erzurum’ un özel bir şehir olduğunu belirterek’ Selçuklu şehri olan Erzurum’u , tarihi ve turistik yerlerini gezmelerini söyledi.
 Organizasyonun ilk günü sonunda çalışmalarıyla programa katkıda bulunanlara plaket verildi.

 
DOSİAD’tan Yavilioğlu’na kampus teşekkürü
 
Facia son anda önlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çoruh Havzasında rehabilitasyon seferberliği
Orman Bölge Müdürlüğü Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, Çoruh Nehri Havzası ...
Çoruh Havzası çiftçilerine destek
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ...
Hizmet İş, Taşeron İşçilere yoğunlaştı
HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şubesi taşeron ...
 
Arıcılığın nabzı Erzurum’da atacak
Erzurum Uluslararası APITERAPİ kongresine ev sahipliği yapacak.
Erzurum 50 milyon eşiğini aşacak mı?
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan son 10 yılda en yüksek tutarda ihracat 44.9 milyon ...
Erzurum’dan yapılan ithalat arttı
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı Ocak-Temmuz dönemi dış ticaret verilerini ...
 
SMMMO’dan Farkındalık Semineri
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda meslek mensuplarına ...
Kabus bitti..!
Erzurum’da Afrika hastalığı nedeniyle kapanan hayvan pazarlarında gerekli ...
12 yılda bin 857 başvuru
Türk Patent Enstitüsü 2002-2013 dönemi Erzurum sınai mülkiyet verilerini paylaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva