ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>TÜRKİYE
17 Mayıs 2013 Cuma - 13:35

Aliyev panelle anıldı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof.Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda “Haydar Aliyev’in Dış Politikası” konulu uluslararası bilimsel panel düzenlendi.

Aliyev panelle anıldı

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in doğumunun 90. yılı münasebetiyle Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof.Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda “Haydar Aliyev’in Dış Politikası” konulu uluslararası bilimsel panel düzenlendi.
Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan’ın dünyada ekonomide ilk beşte yer aldığını söyledi.
Azerbaycan halkının kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in doğumunun 90’ncı yıldönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini belirten Başkonsolos Ayhan Süleymanov; “Haydar Aliyev'in Azerbaycan halkının kalbinde yeri ayrıdır ve her zaman ayrı kalacaktır. Haydar Aliyev tek Azerbaycan Cumhuriyeti’nde değil bütün Türk dünyasında tanınan büyük bir devlet adamıdır. Aliyev, 90 ve 91 yıllarında Moskova’dan Azerbaycan’a geri geldi. Kendisi istemeden Nahçivan Özerk Cumhuriyeti milletinin isteğiyle başkan seçildi. Yaklaşık iki yıl Nahçivan’da başkanlık etti ve Nahçivan’a çok güzel hizmetler yaptı. Nahçivan’ı birçok sıkıntıdan kurtardı” dedi.
AZERBAYCAN’I PARÇALAMAK İSTİYORLARDI BUNUN ÖNÜNÜ HAYDAR ALİYEV KESTİ
İktidarda olan Halk Cephesi Partisi devleti yönetemediği için devrim yapıldığına dikkat çeken Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov; şunları söyledi: “Halk, Haydar Aliyev’i yeniden başkanlığa davet etti. Haydar Aliyev yaptığı konuşmalarda ben gitmek istemiyordum. Ama baktım ki halk çok zor durumdadır ve benim tecrübeme ihtiyaçları vardı. Halkın talebiyle Bakü’ye geldim. dedi. O zaman Azerbaycan Cumhuriyeti çok kötü durumdaydı. Bölünme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Ermeniler’in Dağlık Karabağ'ı işgal etmesinden ayrı birde iç savaş vardı. Karıştırıcı hareketler vardı. Azerbaycan’ı bölmek istiyorlardı."
Haydar Aliyev'in kendi tecrübesiyle Azerbaycan milletini bu büyük sıkıntılardan kurtardığını anlatan Süleymanov; sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki belki de Haydar Aliyev olmasaydı, Azerbaycan milleti bugünkü durumda değildi. Çünkü gerçekten Azerbaycan’ı parçalamak istiyorlardı. Bunun önünü Haydar Aliyev kesti. Önünü kesmekle beraber hem de Azerbaycan Cumhuriyeti’ni kurdu. Bugün görüyorsunuz ki Azerbaycan Cumhuriyeti ekonomik gelişmelere göre dünyada ilk 5’te yer almaktadır.”
Daha sonra söz alan Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da; sözlerine şöyle devam etti: “Haydar Aliyev’in siyasi mücadelesi ikinci vatanım dediği Türkiye’ye verdiği değer iki kardeş ülke arasında ki siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi yolundaki yaptığı hizmetler Türk halkıyla Azerbaycan halkının Haydar Aliyev’e sevgi ve bağlılığın işareti olarak 2002 yılında bu üniversitede ve bu kampüste Sayın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’e fahri doktora unvanı verildi.” Yapılan Konuşmaların ardından “Haydar Aliyev’in Dış Politikası” konulu panele geçildi. Panelde Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Memmed Rızayev, KAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe ve KAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Elnur Hasanlı tarafından Aliyev’in Dış Politikası ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.
Panel sonrasında Azerbaycan sanatçılarının Azerbaycan yöresine ait seslendirdikleri türküler ve müziklerin yer aldığı program, Haydar Aliyev’in hayrına ikramla sona erdi.
KAÜ’de düzenlenen panele Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Öte yandan panel öncesinde Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev’in büstüne çelenk konuldu, karanfil bırakıldı.
 

 
Pasinler’de Regaip coşkusu yaşandı
 
SGK’da Sosyal Güvenlik istişaresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ripert gündemi değerlendirdi
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert, "Çözüm sürecine büyük ...
3 ilçemiz Dünya Miras listesine aday
Erzurum’da Palandöken’de bulunan Palan Otelinde Doğu Anadolu Kalkınma ...
Regaip Kandili Mübarek olsun...
Regaip Kandilinizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz. ERZURUM gazetesi
 
‘Biz bu saldırının altında kalmayız’
Erdoğan, “Biz bu saldırının altında kalmayız. Er ya da geç bu alçakça ...
Akdağ Yılın annesine ödül verdi
Dördü spastik engelli 6 çocuğu ile hayat mücadelesi veren Şadiye Aşkın, ...
Bingöl Malatya'da konferans verdi
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl, “ Mantık, ...
 
AKBANK ödüllü filmleri Erzurum’da
18-28 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 9. Kısa Film Festivali’nin ...
Başbakan Erdoğan Ufuk çizdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artan enerji ihtiyacı ve dışarıya ödenen ...
Tetik gündemi değerlendirdi
Erzurum Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hatem Tetik, Kürtlerle kardeş olduklarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva