ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Bahçeli: Biz siyaseti mertçe yaparız
Bahçeli: Biz siyaseti mertçe yaparız
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
HABERLER>GUNCEL
11 Mart 2011 Cuma - 07:22

Alaca Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı

Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde 93 yıl önce Ermeni mezalimine uğrayan 278 şehit, törenle anıldı.ASİMED Erzurum Federasyon Başkanı Doç. Dr. Çiğdem, Ermenilerin Türkiye'de ve Azerbaycan'ın Hocalı bölgesinde gerçekleştirdiği katliamları anlattı.

Alaca Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı

ERZURUM gazetesi
 Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde 93 yıl önce Ermeni mezalimine uğrayan 278 şehit, bugün düzenlenen törenle anıldı.
ŞEHİTLİKTE TÖREN
Alaca Şehitliği'nde anıta çelenk sunumu ve saygı atışıyla başlayan törene, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Vekili Albay Fuat Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Askeri erkan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ermeni mezaliminin kınandığı törende açılış konuşmasını yapan Alaca köyü Muhtarı Haydar Kavurmacı, Ermeni mezalimini anlattı.
Kaymakam Ünsal, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ermenilerin Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde Müslüman Türklere yönelik katliam gerçekleştiridiğini ifade etti. Güçlü bir Türkiye ve güçlü yarınlar için gelecek kuşaklara tarih bilincinin aşılanması gerektiğine işaret eden Kaymakam Ünsal, "Ordu, devlet ve millet bir ve güçlü olmalı. Atatürk ilkelerinden, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine sahip çıkılmalı. Çocuklarımıza milli tarih bilinci aşılanmalı." dedi.
"TÜRK MİLLETİ ADALET VE HOŞGÖRÜLÜYDÜ"
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Yüzbaşı Ergün Atmaca, Türklerin tarih boyunca fethettikleri topraklara adalet, hoşgörü ve medeniyet götürdüğünü söyledi. Yüzbaşı Atmaca, Osmanlı Devleti içinde sadık millet olarak bilinen Ermenilerin, batı ülkelerinin kışkırtmaları sonucu ekmeğini yedikleri Osmanlı'ya ihanet ettiğini söyledi.
Ermenilerin vahşice gerçekleştirdiği katliamları kınadığını belirten Atmaca,"Türkler katil değildir, katliam yapmamıştır. Türkler gittikleri coğrafyalara adalet, imar, eğitim ve medeniyet götürmüştür. Ermeniler ise ekmeğini yedikleri Osmanlı'ya ihanet ederek, vahşi katliamlar gerçekleştirmiştir." diye konuştu.
TAŞNAK VE ASALA'NIN EYLEMLERİ ANLATILDI
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Erzurum Federasyon Başkanı Doç. Dr. Süleyman Çiğdem, Ermenilerin Türkiye'de ve Azerbaycan'ın Hocalı bölgesinde gerçekleştirdiği katliamları anlattı.
Savaşlarda fethettiğimiz ülkenin insanlarının canlarına, mallarına ve namuslarına ne el uzattığımızı ne de el uzattırdığımızı vurgulayan Çiğdem, birlikte yaşadığımız Ermeni topluluğuna da aynı hassasiyetle yaklaştığımızı ve her birini emanet olarak gördüğümüzü belirtti. Doç. Dr. Çiğdem, "Ne yazık ki o aziz millet ektiğini biçememiştir. Gözlerini kan bürüyen Ermeni çeteleri düne kadar ekmeğini yediği insanlara öyle acımasız, öyle vahşi duygularla saldırdılar ki, ne çocuk ne yaşlı ne de kadın demediler. Bu yüzden Ermeni çeteleri tarafından katledilen şehitlerimize layık görkemli anıtlar yapmak ve ilk şehidimizin kanının akıttığı günün ulusal çapta mezalim şehitlerini anma günü olarak tespit edip, milyonlarla şehitlerimizi anmak birer tarihi görev olmuştur" dedi.
Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu ise törende yaptığı konuşmada belgelerle Ermeni zulmünün ortaya konulduğunu söyleyerek, "90 yıl önce Alaca'da 278, Erzurum'da 50 bin ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde 519 bin Müslüman Türk, Ermeniler tarafından katledilmiştir" dedi.
Kürkçüoğlu, "Bu güzelim köye Taşnak çeteleri 93 yıl önce bir saldırı düzenledi. Eli silah tutmayan savaştan uzakta olan kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlı 278 insanımız kendi köyünde, kandi kasabasında. kendi evinin bahçesinde Taşnak çeteleri tarafından alçakca katledilmiştir. Bu Batı'nın ve Avrupa'nın çirkin yüzü idi. Bundan 93 yıl önce Batı ve Avrupa burada silahlı birlikleri ve çeteleri ile bu köy halkını alçakca katletmiştir. Köyümüzün eli silah tutan insanları yedi ayrı cepheye koşmuşlardı. Bir kısmı Çanakkele'de bir kısmı Allahuekber’de yani 81 vilayetten şehitlerle koyun koyuna mücadele etmişlerdir. Batı'nın bir başka çirkin yüzü 2 Mart 1992 tarihinde Hocalı'da gerçekleştirilmiştir. 613 Azarbaycan halkı Hocalı'da katledilmiştir" diye konuştu
Törende daha sonra şehitler için dua okunarak, şehitlik müzesi gezildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süha Mühürdaroğlu 11 Mart 2011 Cuma 09:59

Alaca köyünde tertiplenen bu anma törenlerinin sadece yerel gazetelerde değil yaygın medyadada yer alnası gerekir düşüncesindeyim.Her yıl yapılan tören Erzurum daki Erneni katliyamlarını hatırlatması 'Hepimiz Ermeniyiz 'diye sokağa çıkanlarında duymasını sağlamak gerekir.Törenleri tertipleyen ve emeği geçemlere saygı duyuyoruz.sayın Erol Kürkçüoğlunun bu konudaki hassasiyetini biliyorum.Aziziye kaymakamlığı Aziziye belediyesi,garnizom komutanlığı Aziziye ilçe MilliEğitim Müdürlüğünün ve Alaca köyü muhtarı Sayın Haydar kavurmacı nın Törenlerdeki faliyetlerinden kutlanmaları Her Erzurumlunun görevi olmalıdır.Hepsini tebrik ederiz.Bu törenlerin daha geniş kitlelerin katılımını sağlamak konusunda her Erzurumlunun göevli olduğu gerçeğinide kabul etmek gerekir.Şehitlerimizi saygıyla anıyor allahtan rahmet diliyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER'den ermenilere tepki
ASİMDER, Azerbaycan'a ait Ağdam kasabasında yaşayan 8 yaşındaki Fariz ...
Doğu’da kış hem cefa, hem sefa
Ahlat ilçesinde gece lapa lapa yağan kar çocuklar için eğlenceye dönüşürken, ...
Bingöl yolunda araçlar mahsur kaldı
Erzurum-Bingöl karayolunun Yaylasu Geçidi'nde dün akşam saatlerinden itibaren ...
 
Palandöken’de ödüllü kutlama
– Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Dr. Küçükler'den kadınlar günü ağırlaması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’in eşi Dr. Ayşenur ...
Konaklı yatırımcıları bekliyor
25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla kış sporlarında dikkati çeken ...
 
Ulaşıma HES darbesi
İl Genel Meclisi’nin Ak Parti İspir üyesi Tahsin Bayramoğlu, Çoruh havzasındaki ...
google'dan Erzurum açılımı
Google Türkiye, Yeni Projesiyle Pazarlama Alanında Uzman Öğrenciler Yetiştirecek. ...
Kadınlar Günü sevincini yaşlılarla paylaştılar
Ak Parti Tortum İlçe teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva