ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Kene bir can daha aldı
Kene bir can daha aldı
2 genel başkan partisine veda etti
2 genel başkan partisine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2015 Pazar - 13:05

‘Ala, tam bir Erzurum Aşığı’

Bakan Ala’nın Erzurum’un daha fazla zenginleşmesi kaygısını taşıdığını ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörüne desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakan Ala için “Tam bir Erzurum aşığı” ifadesini kullandı.

‘Ala, tam bir Erzurum Aşığı’

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un Türkiye’nin bilgi deposu olabileceğini söyledi.
Değişen Dünya ve Erzurum’un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katılımıyla gerçekleştirildi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, bu platformu yapmalarının amacının Erzurum’un daha fazla büyümesi ve zenginleşmesi olduğunu belirterek, TOBB, TOBB ETÜ ve TEPAV olarak, Erzurum’un bir şehir olarak markalaşması için yol haritası çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.
ALA’YA TEŞEKKÜR
Bu forumun düzenlenmesinde ön ayak olduğu için İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bunun bir akıl birliği toplantısı olduğunu vurguladı.
Bakan Ala’nın Erzurum’un daha fazla zenginleşmesi kaygısını taşıdığını ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörüne desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakan Ala için “Tam bir Erzurum aşığı” ifadesini kullandı.
HİSARCIKLIOĞLU, ERZURUMLULARDA AKIL, CESARET VE KAHRAMANLIK ÖZELLİĞİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin ön plana çıkmaya başladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2014 yılı itibariyle dünya ekonomisinin yüzde 50’si 600 büyük şehirde dönüyor. Altı yıl sonra bu oran yüzde 60’a çıkacak. Erzurum da bu şehirler arasında yer almalı. Erzurum ne kadar zengin olursa Ankara’da oturan Rifat kardeşiniz de o kadar zenginleşir” dedi.
Avrupa’nın bilgi deposunun İrlanda olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin iletişim ağının, internet ağının geçtiği merkez Erzurum. Bilginin depolanmasında artık bulut teknolojisi kullanılıyor. Avrupa’nın bilgileri İrlanda’da depolanıyor. Kıtanın en soğuk yeri orası. Erzurum’un iklimi, İrlanda gibi. İnternetin altyapısı Erzurum’dan geçiyor. Doğu ile batının arasında bir köprü. Gelecekte sadece kayak sektörü değil diğer sektörlerde de fırsatlar var” şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu, bölgenin cazibe merkezi olabilecek konumda olan Erzurum’un bu rolü oynayabilmesi için birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.
BAKAN ALA’NIN KONUŞMASI
İçişleri Bakanı Efkan Ala da, "Dünyada şehirlerin rekabeti başladı. Dünyanın gidişatını iyi okuyamazsanız, eğer ters yönde ilerlerseniz ya da bulunduğunuz yerde daire çizerseniz hedeflediğiniz yerleri, rakamları, gelişmişlik düzeyini yakalamanız mümkün değil" dedi.
İstenilen hedefe ulaşmak için basamakları teker teker çıkacaklarını ifade eden Ala, "Yatırım yapabilecek birkaç kişi umarım aramızdan çıkar. Önemli yatırımlar yapan, ilk 500'e giren firmalarımız var. Bunun işte bir tane olmasını istemiyoruz" diye konuştu.
"Dünyada şehirlerin rekabeti başladı. Dünyanın gidişatını iyi okuyamazsanız, eğer ters yönde ilerlerseniz ya da bulunduğunuz yerde daire çizerseniz hedeflediğiniz yerleri, rakamları, gelişmişlik düzeyini yakalamanız mümkün değil" diyen Ala, dünyada geçen yılın rakamlarına göre 75 trilyon dolar civarında üretim olduğunu ve bunun üçte ikisini gelişmiş ülkelerin ürettiğini ifade etti.
Türkiye'nin, Meksika, Çin gibi dünyanın gıptayla izlediği birkaç ülkeden biri olduğunun altını çizen Ala, "Dört, beş ülke şu anda. Neden? Çünkü dünya ekonomisi durağanlaştı, krizlere girdi, gelişmiş ülkeler krize girdi ama Türkiye ve bu saydığımız ülkeler kalkınmalarına devam ediyorlar. Durağanlaşmadılar, ekonomileri geliştiriyorlar. Şimdi bunun gerisinde kalmamamız lazım" dedi.
İran ve Irak'ın petrol rezervlerinin dünya petrol rezervlerinin yüzde 28'i olduğuna dikkati çeken Ala, şunları kaydetti: "Yani dünyadaki bütün petrol rezervlerinin üçte ikisi şu bizim komşumuz iki ülkede. Peki onlar G20 içerisinde mi? Değil. Bizim çıkan petrolün bırakın dünyayı Türkiye'de hesap ettiğimiz petrol içerisinde yüzdeye gelir tarafı yok ama biz G20 içerisindeyiz. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi içerisindeyiz yani. Neyle sağlıyoruz? İşte bu kritik noktayı yakalamamız lazım. Biz bu kritik noktayı Erzurum olarak da yakaladığımızda bizim altyapısı tamamlanmış, 2023 hedeflerine giderken bütün ana arterlerin güzergahı olarak Erzurum yerini almış, projelerimizde, programlarımızda yerini almış, kuzeyden güneye, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak işte tünel yapılıyor. Doğuyu batıya bağlayacak hızlı tren. Enerji hatları buradan geçecek."
İklim olarak, dünyanın aradığı fiberoptik kabloların geçtiği ve en verimli olan merkezin Erzurum olduğunu belirten Ala, zirveye bakınca alınacak mesafenin çok olduğunun ve hızlı gitmeleri gerektiğinin altını çizdi.
"BEN EKONOMİK AKIL İSTİYORUM"
Bakan Ala, Erzurum'un lehine olanın Türkiye'nin de lehine olması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Ana gemi gidecek ki ileriye doğru, biz de içerisinde hak ettiğimiz kamarayı alalım. Eskiden maalesef, lokal kurtarmalar için çalışılırdı, gemilerin topyekun batması göze alınarak. 90'lı yıllarda biz bunu yaşadık. 'Türkiye'nin genelinin aleyhine ama bir lokal ilin ya da ilçenin lehineyse yine bu yapılsın'. İyi de içinde bulunduğun gemi batıyor o zaman. Önce gemi batmasın, biz fırsatlarımızı belirleyelim ki 'Erzurum'dan daha karlı değil, kardeşim bunu yapma' diyelim. Ben ekonomik akıl istiyorum. Onun peşine de sonuna kadar giderim. Önünde de giderim, arkasından da giderim."
Bazı doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular olduğunu belirten Ala, onları birlikte tartışıp ayıklayacaklarını dile getirdi. KAYNAK:TOBB

 

 
Hisarcıklıoğlu’dan tarihi tespit
 
Van flaş, Erzurumspor kayıp takım..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hisarcıklıoğlu’dan tarihi tespit
Hisarcıklıoğlu, ‘Hepimiz Müslümanız. Bir Müslüman olarak örnek aldığımız ...
Akdağ: ‘Erzurum’un geleceği parlak’
Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’un pek çok açıdan önemli ...
Hisarcıklıoğlu ortak akıl önerdi
Hisarcıklıoğlu, artık ülkelerin değil şehirlerin ekonomik gelişmeleriyle ...
 
Erzurum için istişare ettiler
Erzurum’un ekonomisinin ve kalkınmasının önündeki engellerin masaya yatırıldığı, ...
Veteriner Fakültesi bir ilki başlatıyor
M.COŞKUN-ÖZEL-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi ...
Erzurum'da gelenek değişmedi..!
M.AKDAĞ-2014 yılında Erzurumluların tercihleri değişmedi. Erzurumlu bankalardan ...
 
2014 Teşvik bülteni yayımlandı
M.AKDAĞ-Doğu Anadolu Bölgesinde aralık 2014 döneminde 22, 2014 yılı ocak-aralık ...
Erzurum’un payı yüzde 72 oldu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA ...
Kuzeydoğu’da sıralama değişmedi
M.AKDAĞ-Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva